Το μέλλον της Nintendo με DeNA και Cygames

30 Απρ
Το μέλλον της Nintendo με DeNA και Cygames

Πριν λίγες ημέρες σας φέραμε την είδηση για τη νέα συνεργασία της Nintendo με τη Cygames για την ανάπτυξη ενός νέου RPG για κινητά.

Πώς φτάσαμε εδώ και ποιό είναι το μέλλον;

Χάρη στις ερωταπαντήσεις με τους επενδυτές που δημοσίευσε η Nintendo (και μετέφρασε ο ιστότοπος Dualshockers) έχουμε μια ιδέα για το τι να περιμένουμε.

 

 

Nintendo, DeNA και Cygames

Συνοπτικά, η Nintendo είναι πολύ ικανοποιημένη με τις επιχειρήσεις της στον τομέα των κινητών και τη συνεργασία της με τη DeNA. Η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει στο μέλλον,η Nintendo όμως θέλει να επεκτείνει τη σειρά των παιχνιδιών που έχει στα κινητά. Η Cygames είχε σχέδια για ένα τίτλο με βάθος, οπότε για να γίνει συνεργατικά η ανάπτυξη έγινε η εξαγορά του 5% των μετοχών της. Έτσι, ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στα κινητά κάτω από την ομπρέλα της Nintendo.

Παρόλα αυτά η συνεργασία με τη DeNA δεν πρόκειται να σταματήσει. Κι αυτό γιατί η DeNA δε στηρίζει μόνο τις εφαρμογές της Nintendo, αλλά υποστηρίζει και το σύστημα του Nintendo Account τεχνολογικά και στον τομέα της ανάπτυξης. Είναι προφανές λοιπόν πως το αντικείμενο των δύο συνεργασιών διαφέρει και η Nintendo παραμένει ανοιχτή στα ενδεχόμενα επιπλέον συνεργασιών στο μέτωπο των κινητών.

Στόχος παραμένει να επεκταθεί η αναγνωρισιμότητα των χαρακτήρων των Nintendo IP. Δευτερευόντως, οι εφαρμογές για τα κινητά να γίνουν επιπλέον πηγές εσόδων, που θα λειτουργούν σε συνέργεια με τις κονσόλες. Επειδή όμως δεν αρκεί να επεκταθούν οι εσωτερικοί πόροι ανάπτυξης, αναζητούνται δυνατότητες με εξωτερικές συνεργασίες.

Η Nintendo θεώρησε πως τα σχέδια της Cygames με το Dragalia Lost είχαν κοινούς τόπους με τα δικά της. Έτσι, αμφότεροι οδηγήθηκαν στη συνεργασία αυτή με τη Nintendo να αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα για παρόμοιες τέτοιες συνεργασίες στο μέλλον.

 

 

Το όραμα του Furukawa

Κάτι πολύ σημαντικό για τη διαχείριση μιας εταιρείας σαν τη Nintendo, είναι πως τα προϊόντα της δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης. Ο Furukawa πιστεύει πως ο πυρήνας της εταιρείας θα παραμείνει ο ίδιος, παρά τις αλλαγές της αγοράς. Η βιομηχανία των video games είναι υψηλού ρίσκου και τα πράγματα μπορεί να καταλήξουν καλά και κακά. Ο ίδιος ο Furukawa θέλει η εταιρεία να συνεχίσει παράγει ειδικευμένο gaming hardware και software. Στόχος του φυσικά είναι να παραμένει η εταιρεία επιτυχημένη, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εγγυημένο. Αντί όμως να σκέφτεται «Δε μπορούμε να το κάνουμε αυτό» έχει άλλη νοοτροπία: «Τι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύουμε τη σχέση μας με τους πελάτες» και «Μπορούμε να ελαττώσουμε το ρίσκο λίγο;»

Το μέλλον της Nintendo με DeNA και Cygames

| iOS/Android, Nintendo, Νέα | 0 Comments
About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων