Μέτοχος: Η συγκεκριμένη ερώτηση αφορά το τρόπο σκέψης επενδύσεων για το επόμενο οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο από 2017 και μετά. Όπως καταλαβαίνω το όρο “Κέρδη όπως της Nintendo” αναφερόμαστε σε τζίρο άνω των 100 δις εκατομμυρίων γιεν, και όπως αποφασίστηκε τα λειτουργικά έσοδα του επόμενου οικονομικού έτους θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το φετινό αλλά όπως το βλέπω εγώ τα 50 δις εκατομμύρια γιεν για το επόμενο οικονομικό έτος για τα λειτουργικά έσοδα είναι παρά πολλά και δείχνει μια επιθετικότητα. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κίνητρα που έχουν ανακοινωθεί που θα φτάσουν το στόχο του επόμενου οικονομικού έτους; Μήπως κάποια παιχνίδια για τις έξυπνες συσκευές είναι το κλειδί; Πως θα μπορέσετε να φτάσετε τον στόχο των 100 δις εκατομμυρίων γιεν;

Iwata: Πρώτον βασίζουμε την σκέψη μας όσο αφορά τα κέρδη για το επόμενο έτος να είναι σε επίπεδο σχετικό με την έκφραση “κέρδη σαν την Nintendo” όπως αναφέρατε. Oι μέτοχοι θα αποφασίσουν τι σημαίνει “κέρδη σαν της Nintendo”, αλλά πιστεύω πως είναι ανάρμοστο για μένα να εξηγήσω δημόσια πιο είναι το κατάλληλο επίπεδο κερδών. Πάραυτα , αν η εταιρία παράγει προϊόντα που φτάνουν τα 100 δις εκατομμύρια γιεν τότε μπορούν να θεωρηθούν “κέρδη σαν της Nintendo”. Έτσι με του υπολογισμούς που έχουν γίνει έχουμε στόχο να φτάσουμε το συγκεκριμένο ποσό. Για το οικονομικό έτος του 2015 έχουμε τοποθετηθεί πως θα είναι χρόνος εξισορρόπησης των εσόδων και εξόδων της εταιρίας , και μπορώ να πω πως το καταφέραμε. Έχουμε θέσει τον οικονομικό προγραμματισμό για το επόμενο οικονομικό έτος και στοχεύουμε να έχουμε “κέρδη σαν της Nintendo”

Επόμενο, πάνω στο προγραμματισμό το πόσο θα συμβάλουν στα έσοδα μας τα σχέδια για υποστήριξη έξυπνων συσκευών, ανακοινώσαμε ήδη ότι θα ξεκινήσουμε το πρώτο παιχνίδι προς το τέλος του χρονικού έτους, βλέποντας το συνολικό οικονομικό έτος όμως θα είναι δύσκολο να έχουμε καθαρή εικόνα μιας και θα συνεισφέρουν ελάχιστα σε σχέση με την χρονική περίοδο κυκλοφορίας. Επιπλέον δεν θα κυκλοφορήσουμε πολλούς τίτλους σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αρχή. Όπως αναφέρθηκε στην αρχή της παρουσίασης θα κυκλοφορήσουμε 5 τίτλους μέχρι το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους και έχουμε στόχο όλοι να γίνουν μεγάλες επιτυχίες. Με αυτή την λογική έχουμε θέσει στόχους στο επόμενο οικονομικό έτος να συμπεριλάβουμε τα έσοδα από τις έξυπνες συσκευές, απλά οι βλέψεις μας είναι συντηρητικές και η συνεισφορά τους στο σύνολό των εσόδων περιορισμένη.

Στην αντίπερα όχθη όμως για το επόμενο οικονομικό έτος, οι έξυπνες συσκευές θα συμπεριληφθούν πλήρως στα έσοδα για όλη την περίοδο. Επιπλέον αντίθετα με τα συσκευασμένα παιχνίδια για τις κονσόλες, τα κέρδη από ψηφιακά παιχνίδια στις έξυπνες συσκευές δεν έχουν άμεσο αντίκρισμα στην κυκλοφορία τους. Οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται σίγα σιγά το περιεχόμενο που με τη σειρά τους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό. Την ίδια στιγμή οι διαχειριστές της υπηρεσίας προσαρμόζουν το οικονομικό μοντέλο στο παιχνίδι και η κερδοφορία ακμάζει. Βλέποντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες στις έξυπνες συσκευές, πιστεύω πως κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν έβγαλαν το έπακρο των κερδών τους με την κυκλοφορία τους. Έγιναν κερδοφόρα με το καιρό. Όταν δημιουργηθεί η ευκαιρία, τότε προσφέρουν συνολικά στην κερδοφορία της εταιρίας. Βασισμένος σε αυτή την αρχή, πιστεύω πως οι έξυπνες συσκευές θα γίνουν σημαντικός πυλώνας κερδοφορίας για την εταιρία για την επόμενη περίοδο. Από την άλλη πλευρά είναι πολύ αισιόδοξο να πούμε πως οι πωλήσεις και τα κέρδη θα ξεπεράσουν αυτά των κονσολών από το επόμενο οικονομικό έτος.  Για αρχή θα θέσουμε ως στόχο το πρώτο παιχνίδι που θα κυκλοφορήσουμε να κάνει επιτυχία και να δημιουργήσουμε βάσεις για τα επόμενα παιχνίδια να κάνουν την ίδια επιτυχία και αυτά, ώστε να προσφέρουν σημαντικό κέρδος για το επόμενο οικονομικό έτος. Ως αποτέλεσμα θα έχουμε ακόμα ένα πυλώνα κερδοφορίας για την εταιρία σε σημαντικό ποσοστό.

Όσο για τον τομέα των κονσολών έχουμε ως στόχο να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο και στα στοιχεία που δεν λειτουργούν τόσο καλά, προσαρμόζοντας την στρατηγική μας κατάλληλα για το επόμενο οικονομικό έτος.

Ερώτηση Δεύτερη

Πηγή

Author AkiraGr
Published
Views 9
0

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Nintendo Greek Community

22 User(s) Online Join Server
 • yun
 • daseia
 • Johnaras
 • Arceus922
 • Bup
 • Kokman
 • Goodys
 • Jesteros
 • chriszapp
 • Fanis Kouklas
 • Ryuk
 • Battlenet 3D Korydallos - LuiS

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της sklonis
Εικόνα προφίλ του/της Steliosthegamerplays
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της iankysyrath
Εικόνα προφίλ του/της Achill777
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της Sonic555
Εικόνα προφίλ του/της Sleepy
Εικόνα προφίλ του/της GameDemon
Εικόνα προφίλ του/της nikospap
Εικόνα προφίλ του/της Spank

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Nintendo Next Ημερολόγιο

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων