fbpx

Δυστυχώς δεν γίνεται όλα τα νέα μας να είναι ευχάριστα. Το πρόγραμμα των τουρνουά του Greek Smash League ακυρώνεται στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερα εντός του άρθρου.

Greek Smash League για όλη την Ελλάδα ή μήπως όχι;

Ο προγραμματισμός για το εθνικό πρωτάθλημα του Super Smash Bros Ultimate έχει ήδη ανακοινωθεί. Αυτό όμως δεν το κάνει αλώβητο σε αλλαγές και προβλήματα όπου έχουν παρουσιαστεί κυρίως στο κομμάτι της Βορείου Ελλάδας.

Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αποσύρουμε την υποστήριξή μας από τα τουρνουά της Θεσσαλονίκης. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά το κυρίως πρόβλημα είναι το προσωπικό μας στην βόρειο Ελλάδα έχει ελαττωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί να αναλάβει το βάρος της διοργάνωσης. Επιπλέον σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορέσαμε να βρούμε αντικαταστάτες ώστε να αναλάβουν το βάρος την διοργάνωσης.

Μην πτοείστε όμως μπορεί να έρθουν σύντομα αλλαγές. Μέχρι να έρθουν αυτές μπορείτε να συμμετάσχετε στο online μέρος των αγωνιστικών.

Τι αλλαγές θα υπάρξουν στο πρωτάθλημα

Σε ότι έχει ανακοινωθεί από πλευράς Αθήνας και online αγωνιστικών δεν αλλάζει κάτι στο οργανωτικό κομμάτι. Θα αλλάξει το πρόγραμμα των online αγωνιστικών όπου με την ακύρωση των τουρνουά στην Θεσσαλονίκη θα πάρουν το οργανόγραμμά τους.

Επίσης οι τελικοί του Greek Smash Legue είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Θεσσαλονίκη φέτος. Δυστυχώς για άλλη μία φορά όπως με αρκετά events τα τελευταία πέντε χρόνια θα αλλάξουν τοποθεσία στην Αθήνα. Άλλο ένα πλήγμα για τον κόσμο της πόλης.

Να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας στα Battlenet 3D Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη για την καταπληκτική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό καιρό και ελπίζουμε σε μια πιο ευχάριστη επάνοδο με καλύτερες συνθήκες.

Μήνυμα από τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης

Δε θα ήταν σωστό αν μιλούσαμε εκ μέρους της διοργάνωσης της Θεσσαλονίκης χωρίς κάποια λόγια – άμεσα – από την ομάδα καθεαυτή. Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε απευθείας την τοποθέτηση του Shadowrush, επικεφαλής της SmashCore στη συμπρωτεύουσα.

Δεν είναι κρυφό ότι η ομάδα των διοργανωτών στην πόλη μας έχει μικρύνει. Οι απαιτήσεις, βέβαια, μεγαλώνουν διαρκώς. Είναι επίσης γνωστό πως την ομάδα απαρτίζουν εθελοντές. Πρόκειται, λοιπόν, για άτομα που έχουν να αντιμετωπίσουν και την πίεση της κανονικής τους ζωής. Αυτήν τη φορά, όμως, η ομάδα μας κλήθηκε να επωμιστεί το βάρος της μεγαλύτερης διοργάνωσης από πλευράς SmashCore/NintendoNext. Ο αριθμός των μελών της, ωστόσο, βρίσκεται μειωμένος κατά 60% σε σχέση με το τελευταίο πρωτάθλημα.

Η ομάδα κάλεσε σε βοήθεια τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Νέα μέλη χρειάζεται να προστεθούν σε αυτήν και να ενισχύσουν την προσπάθεια, με όρεξη και φρεσκάδα. Το κάλεσμα δυστυχώς δε βρήκε ανταπόκριση. Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη της κοινότητας στάθηκαν πάντοτε στο πλευρό των διοργανωτών στην πλειοψηφία τους και για αυτό τους είμαστε ευγνώμονες.

Ασφαλώς, δε, υπήρξε και κριτική, η οποία είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, εφ’ όσον γίνεται καλοπροαίρετα. Και πάλι, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κανένα να αναλάβει δράση μαζί μας, μέσα από τη συνεργασία στους κόλπους της διοργανωτικής μας ομάδας. Καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Έτσι η συρρίκνωση της διοργανωτικής ομάδας, παρά την εξωτερική βοήθεια, οδήγησε μοιραία σε μείωση της ποιότητας των τουρνουά, κάτι το οποίο κατέστη εμφανέστατο στα δυο τελευταία Smash at Battlenet.

Θα ήταν λάθος, ανευθυνότητα και ασέβεια από πλευράς μας να αναλάβουμε κάτι τόσο μεγάλο και να τρέξει με χαμηλότερη ποιότητα από αυτήν που χρόνια εγγυόμαστε σα διοργάνωση. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην απόφαση να ακυρώσουμε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθως, και στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της SmashCore στην πόλη.

Κριτική από την κοινότητα και διορθώση λαθών της διοργάνωσης

Η άλλη όψη του νομίσματος αφορά προβληματισμούς παιχτών της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, μερίδα αυτών άσκησαν σκληρή κριτική όσον αφορά το περασμένο πρωτάθλημα, τόσο για λάθη που συνέβησαν, όσο και για το θεσμό του League καθεαυτού. Φυσικά, στις επόμενες κινήσεις μας λάβαμε σοβαρά υπόψη το feedback που μας δόθηκε. Η ανακοίνωση του νέου πρωταθλήματος, ωστόσο, με την όποια προσπάθεια βελτίωσης της διοργάνωσης, φαίνεται πως δεν κάλυψε τις απαιτήσεις τους. Η αντίδρασή τους υπήρξε ηχηρή, αλλά παράλληλα σεβαστή. Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς πρόκειται κυρίως για άτομα που μας στηρίζουν χρόνια.

Η φωνή τους δεν είχε αντίλογο από την υπόλοιπη τοπική κοινότητα, σε κανένα δημόσιο κοινωνικό μέσο, γεγονός που θορύβησε και εμάς. Σεβόμενοι, λοιπόν, και τη γνώμη της κοινότητας ως διοργανωτές, η απόφασή μας για την ακύρωση του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη – με ό,τι αυτό συνεπάγεται – έγινε λίγο πιο εύκολη. Όπως επίσης και των υπολοίπων τουρνουά που θα διοργάνωνε η ομάδα της SmashCore στην Θεσσαλονίκη.

Ζητούμε μια συγγνώμη για τις απότομες εξελίξεις από τα μέλη της κοινότητάς μας πανελλαδικά. Η ομάδα SmashCore πολύ πιθανό να επιστρέψει με νέες εκδηλώσεις στη συμπρωτεύουσα. Για αυτό όμως προέχει η ανασύνταξή της, προκειμένου να είναι και πάλι σε θέση να αποτελεί εγγύηση την καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορεί να προσφέρει. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι.


Author AkiraGr
Published
Categories Νέα
Views 426
0

Comments

No Comments

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ESCI Ελλάδα εναντίων Ελβετίας

Ένα Like στο Facebook μας βοηθάει

Facebook Pagelike Widget

Ελληνική Κοινότητα Nintendo στον Discord

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της mariapesm
Εικόνα προφίλ του/της Gold Luigi
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της nK
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Tsak
Εικόνα προφίλ του/της SpyrosRai
Εικόνα προφίλ του/της GR☆DRACULA
Εικόνα προφίλ του/της Mimakos
Εικόνα προφίλ του/της V3rsed

Αρχείο Nintendo Next

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30