Μέχρι σήμερα κάναμε ένα ταξίδι από το ξεκίνημα των Pokemon και την ιδέα του Satoshi Tajiri στο Part I, μέχρι και το τέλος της 3ης γενιάς Pokemon στο Part II.  Το σημερινό μέρος της ιστορίας των Pokemon αναφέρεται στην 4η γενιά, η οποία έφερε το DS στο απόγειό του.

Generarion IV

Diamond και Pearl

Όπως είχε γίνει και με το  Kecleon στην προηγούμενη γενιά, το κοινό έμαθε πολλά νέα πλάσματα είτε από τα παιχνίδια, είτε από το anime και τις ταινίες.  Έτσι, το Munchlax, το Bonsly και το Lucario είχαν ήδη εμφανιστεί για όσους έπαιξαν Pokemon XD: Gale of Darkness και τις Mystery Dungeon, ενώ οι φίλοι του anime έμαθαν πολλά περισσότερα τα οποία προμήνυαν την έλευση της νέας γενιάς.

Τα παραπάνω, βέβαια, αναφέρθηκαν και στο προηγούμενο μέρος της ιστορίας μας.  Πλέον, βρισκόμαστε στο σημείο όπου το Nintendo DS έχει καθιερωθεί δυναμικά και εδραιώθηκε σαν το φορητό της Nintendo για τον καιρό εκείνον.  Ήρθε λοιπόν η ώρα να αναδειχθούν νέα παιχνίδια Pokemon και στην κονσόλα αυτήν.

Οι Pearl και Diamond, το 2007, ανέλαβαν την αποστολή να φέρουν μαζί τους την τέταρτη γενιά στο DS, καθώς και 107 νέα Pokemon, σε μια τεράστια περιοχή, το Shinnoh.  Τα παιχνίδια αυτά απεικονίζονταν με ψευδο-τρισδιάστατα γραφικά και χρησιμοποίησαν αρκετά όμορφα τις δυνατότητες της κονσόλας, με το αποτέλεσμα να είναι ένας πανέμορφος κόσμος με ζωντανά εφέ, ενώ η μοναδικότητα των Pokemon τονίζεται παραπάνω, με τις διαφορές στο φύλο των Pokemon να γίνονται διακριτές και στην εμφάνισή τους.  Φυσικά, τα berries, που δυναμικά αναπτύχθηκαν στη φιλοσοφία του παιχνιδιού από την προηγούμενη γενιά, δε μένουν έξω από τις εξελίξεις.  Έτσι, ο παίχτης τα καλλιεργεί με λίγο πιο εξελιγμένο τρόπο, φτιάχνοντας με αυτά πλέον ‘ψωμάκια’, τα poffins, αντί για PokeBlocks, με τη χρήση του Stylus.

dpbox

Όπως σε κάθε γενιά, έτσι και εδώ έγιναν κάποιες αλλαγές, πολλές θα έλεγε κανείς, οι οποίες όχι μόνο αποτέλεσαν την ειδοποιό διαφορά της νέας γενιάς με τις προηγούμενες, αλλά όπως θα παρατηρήσετε άλλαξαν για πάντα το παιχνίδι όπως το ξέραμε από δω και μπρος και θέτοντας τα θεμέλια για όλες τις υπόλοιπες γενιές ως τώρα. Πλέον, ο διαχωρισμός των κινήσεων των κινήσεων σε Physical και Special δε γίνεται πλέον με βάση τον τύπο, αλλά με άλλα κριτήρια, τα οποία βοηθούν τον παίχτη να τις ξεχωρίσει με λογικότερο τρόπο πλέον, όπως για παράδειγμα την ύπαρξη επαφής ή όχι, κλπ. Ακόμη, νέα αντικείμενα, κινήσεις και Abilities έρχονται να δώσουν μια νέα πινελιά στις μάχες, ενώ η χρήση της οθόνης αφής της κονσόλας έρχεται να δώσει άλλον αέρα στα παιχνίδια, με πολλές εφαρμογές και νέα items να την αξιοποιούν. Παράλληλα, τα Pokemon Contests αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον, με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, όπως τη δυνατότητα ενδυμασίας των Pokemon κατά την παρουσίασή τους και την προσθήκη ενός χορευτικού σκέλους, το οποίο δοκίμαζε τα αντανακλαστικά του παίχτη.

Η σύνδεση με την τρίτη γενιά διατηρείται, καθώς τα Pokemon μπορούν να “μεταναστεύσουν” στις νέες εκδόσεις, χάρη στο backwards compatibility των Nintendo DS και DS lite.  Έτσι, τοποθετώντας στην κάτω θήκη το κασετάκι ενός παιχνιδιού της τρίτης γενιάς, ο παίχτης μπορούσε να μεταφέρει ως 6 Pokemon κάθε μέρα από κάθε κασέτα και να τα “κυνηγήσει” στο Pal Park. Φυσικά, όπως και με το Pokemon Capsule System της generation II, τα Pokemon ήταν αδύνατο να επιστρέψουν στις παλιές εκδόσεις για ευνόητους λόγους.

283438-pokemon-pearl-version-nintendo-ds-screenshot-fishermen

Ένα τεράστιο βήμα για τη σειρά υπήρξε η σύνδεση για μάχες και ανταλλαγές, καθώς πλέον καθιερώνεται να γίνεται ασύρματα, χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό, ενώ η υποστήριξη σύνδεσης Wi-Fi επιτρέπει την επικοινωνία με όλον τον κόσμο. Έτσι, σημειώνοντας στο παιχνίδι το Friend Code ενός άλλου παίχτη, επέτρεπε την επικοινωνία μαζί του ακόμη και όταν καθένας βρισκόταν σπίτι του, αλλά αυτό ήταν εφικτό μόνο εφ’ όσον και οι δυο παίχτες είχαν καταχωρήσει ο ένας τον άλλον σα φίλο.  Βεβαίως, στο θέμα των ανταλλαγών γίνεται μια εξαίρεση, καθώς οι παίχτες μπορούν να κάνουν “κατά παραγγελία” ανταλλαγές με όλον τον κόσμο, αφήνοντας τα Pokemon τους στο Global Trade Station.  Εκεί, ζητώντας κάποιο τερατάκι για ανταλλαγή που πληρούσε ορισμένα κριτήρια, οι παίχτες άφηναν το Pokemon που επιθυμούσαν να ανταλλάξουν.

Οι προσθήκες όμως δε σταματούν εδώ.  Έτσι, όχι μόνο δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος νέος χάρτης για μια νέα περιοχή, αλλά και ένας δεύτερος χάρτης για το υπέδαφός του, το οποίο μπορεί κανείς να εξερευνήσει ολόκληρο.  Μετά από κάποιο σημείο μέσα στο παιχνίδι, ο παίχτης μπορεί να μεταβεί στο υπέδαφος.  Εκεί μπορεί να σκάψει για πολύτιμες λίθους και να τις ανταλλάξει για διάφορα καλούδια, ή να βρει χρήσιμα αντικείμενα, όπως Evlotionary Stones.  Ακόμη, το σύστημα των Secret Bases, που δειλά δειλά εμφανίστηκε στην προηγούμενη γενιά, όχι μόνο πλέον επιτρέπει στον παίχτη να δημιουργήσει και να διακοσμεί όπως θέλει το Secret Base του, αλλά του επιτρέπει να τοποθετεί ‘παγίδες’ στη γύρω περιοχή και να ‘κλέβει’ τις σημαίες των φίλων του από τις βάσεις τους.

digging4

Όσον αφορά τους NPCs, υπάρχει κλασικά ο καθηγητής Rowan, ο οποίος σας δίνει το πρώτο σας Pokemon μαζί με τα άλλα παιδιά της πόλης σας, συμπεριλαμβανομένου και του ανταγωνιστή σας. ενώ οι εγκληματίες εδώ είναι η Team Galactic, που σκοπό έχουν να αιχμαλωτίσουν τα θρυλικά Pokemon της περιοχής, διαφορετικό σε κάθε αντίστοιχη έκδοση.

Φυσικά, η εξέλιξη μέχρι τώρα δεν αφορά μόνο τα παιχνίδια. Έτσι, τρεις νέες ταινίες, καθώς και επεισόδια για το anime ήρθαν να πλαισιώσουν τη νέα περιοχή και να αναδείξουν τα νέα Pokemon και τους θρύλους γύρω από αυτά.  Το Manga ακολουθεί, όπως πάντα, ενώ το 2007 ήρθαν και νέες κάρτες για το Trading Card Game.

Νέα Sequels

Pokémon_Battle_Revolution_Coverart

Λίγο μετά την κυκλοφορία των Diamond & Pearl, στη νέα οικιακή κονσόλα της Nintendo, το Wii, έρχεται ο τίτλος που θα φέρει τα πλάσματα και της νέας γενιάς στη μεγάλη οθόνη και στις τρεις διαστάσεις.  Το Pokemon Battle Revolution, λοιπόν, θυμίζει τα Pokemon Stadium και τους δύο τρισδιάστατους τίτλους του GameCube, κάνοντας όμως βήματα πίσω από άποψη περιεχομένου, όσον αφορά τα τελευταία.  Εδώ η ιστορία του παιχνιδιού είναι από υποτυπώδης ως ανύπαρκτη.  Το παιχνίδι ήθελε να δώσει έμφαση στις μάχες, όπως υποδεικνύει και το όνομά του, και αυτό το πραγματοποίησε επιτυχώς.  Έτσι, οι κάτοχοι DS με τις Diamond και Pearl μπορούν πλέον να εγγράψουν τα Pokemon τους εκεί και να διαμορφώσουν τις ομάδες τους όπως επιθυμούν, καθώς και να προκαλέσουν αντιπάλους του παιχνιδιού, αλλά και ανθρώπους σε όλον τον κόσμο μέσω σύνδεσης Wi-Fi και ανταλλαγής Friend Codes του παιχνιδιού.  Βέβαια, οι παίχτες που έχουν μόνο το Wii δε μένουν έτσι, καθώς μπορούν να με τα Rental Pokemon που δίνονται.  Εδώ, παρ’ όλην την έλλειψη ιστορίας, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από άποψη μαχών.  Νέα στάδια, με πλούσιο περιβάλλον και νέους κανόνες και συνθήκες, μεταφέρουν σε άλλο επίπεδο τις μάχες, ενώ ο παίχτης μπορεί να αλλάξει για πρώτη φορά εμφάνιση στο χαρακτήρα του όπως αυτός επιθυμεί.

Όπως και στα αντίστοιχα παιχνίδια του GameCube, υπάρχει και εδώ ένα σύστημα επιβράβευσης για τις νίκες των παιχτών, οι οποίοι συλλέγουν Poke Coupons για να τα ανταλλάξουν με ρούχα και αξεσουάρ για το χαρακτήρα τους ή για σπάνια αντικείμενα και να τα μεταφέρουν στις εκδόσεις του DS.

br

Η σειρά Pokemon Mystery Dungeon έφερε ένα ζεύγος τίτλων, τους Explorers of Darkness και Explorers of Time για το DS το 2008.  Η κεντρική ιδέα μοιάζει αρκετά:  Εσείς, ένας άνθρωπος εισβάλλει απρόσμενα στον κόσμο των Pokemon.  Ωστόσο, οι αλλαγές είναι αρκετές και ευχάριστες σε σχέση με τους προκατόχους τους και δεν περιορίζονται μόνο στην προσθήκη νέων τεράτων στα παιχνίδια.

mde

Το Pokemon Rangers έκανε και αυτό ένα βήμα μέσα στην τέταρτη γενιά με το Shadows of Almia, του οποίου η ιστορία διαδραματιζόταν στην περιοχή Almia και ήρθε στα τέλη του 2008, ενώ δύο χρόνια μετά ήρθε και το Pokemon Ranger: Guardian Signs, που παρουσίασε την περιοχή Oblivia.  Τα παιχνίδια αυτά ακολούθησαν σχετικά επεισόδια Anime Special, τα οποία προβλήθηκαν την ίδια μέρα κυκλοφορίας των παιχνιδιών στην Ιαπωνία, όπως και ένα μικρό manga.

DS_E3_Ranger_SoA_Title.ai

Το Pokemon Box βρήκε και αυτό αντικαταστάτη σε αυτήν τη γενιά, με το My Pokemon Ranch του WiiWare να συστήνει τη Hayley, ένα νέο χαρακτήρα το 2008, και να προσφέρει αποθηκευτικό χώρο για τα Pokemon.  Το εντυπωσιακό εδώ είναι πως το παιχνίδι επιτρέπει την αποθήκευση μέχρι και από 8 διαφορετικά παιχνίδια Diamond και Pearl.  Στο παιχνίδι αυτό για πρώτη φορά υπάρχει διαδραστικότητα μεταξύ των Miis και των Pokemon, ενώ οι συμπεριφορά των τελευταίων στο ράντζο καθορίζεται από παράγοντες όπως τo nature και οι κινήσεις.  Επίσης, ο παίχτης μπορούσε να βγάζει φωτογραφίες μέσα στο ράντζο και μέσω του WiiConnect24 να τις στέλνει σε φίλους του. Μετά την κυκλοφορία της Platinum, η οποία θα αναλυθεί παρακάτω, το παιχνίδι έλαβε μια ενημέρωση ώστε να είναι συμβατό και με την έκδοση αυτήν, αλλά και για να μπορεί να υποστηρίζει μερικές αλλαγές που έφερε το νέο παιχνίδι.

350px-Mpr_platinumscreen

Έφτασε η στιγμή για την τρίτη έκδοση με το Shinnoh.  Έτσι, η Pokemon Platinum έρχεται το 2009 να προστεθεί στη σειρά. Όπως συμβαίνει και με άλλες ‘τρίτες’ εκδόσεις μέχρι εδώ, η ιστορία είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη, ενώ ο παίχτης ταξιδεύει σε ένα πιο… κρύο Shinnoh, καθώς η περιοχή είναι πολύ περισσότερο καλυμμένη με χιόνι σε σχέση με τις Diamond και Pearl.  Το Battle Tower ξαναγίνεται Battle Frontier με νέες ατραξιόν, ενώ τα Pokemon αποκτούν και πάλι κίνηση στα spites τους.  Επιπλέον, για πρώτη φορά ένα Pokemon αλλάζει μορφή. Έτσι, υπό κατάλληλες συνθήκες, το Giratina, όπως φαίνεται στο εξώφυλλο της έκδοσης, μαζί με άλλα Pokemon, αλλάζουν τη μορφή, αλλά και τα stats τους.  Η πολιτική αυτή θα συνεχίσει και στα επόμενα παιχνίδια και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο παιχνίδι, καθώς οι νέες μορφές έγιναν αρκετά δημοφιλείς.

250px-Platinum_EN_boxart

Στο τελευταίο συνέβαλλε και η σωστή προώθηση με πολλά events,όπως και η νέα έκδοση Pokemon Mystery Dungeon: Explorers of Sky, η οποία είχε τη νέα μορφή του Shaymin στο εξώφυλλό της.  Εκεί υποστηρίζονταν οι αλλαγές της Platinum, ενώ αρκετές προσθήκες, διαφορές και βελτιώσεις σε σχέση με τους προκατόχους της την ξεχωρίζουν.

eos

Για τη σειρά Mystery Dungeon 3 νέες κυκλοφορίες έρχονται στο WiiWare αποκλειστικά για την Ιαπωνία τον Αύγουστο του 2009. Είναι τα μοναδικά παιχνίδια που έχουν διαφορετικά Dungeons για κάθε έκδοση και τα μοναδικά παιχνίδια της σειράς μέχρι στιγμής που κυκλοφόρησαν σε μια οικιακή κονσόλα.  Έτσι, με 15 που έχει η καθεμιά, όλες μαζί έχουν 45 μοναδικά Dungeons.

280px-PMD_Blazing_Stormy_Light_Pokémon

Η… καρδιά και η ψυχή του Johto

Μετά τα remakes των Red και Green για την 3η γενιά, τα οποία γνώρισαν αποθέωση από τους φίλους της σειράς, υπήρχε η απαίτηση για remakes των παιχνιδιών και της 2ης φενιάς.  Έτσι και έγινε.  Οι Pokemon Gold και Silver έρχονται να φέρουν την… “καρδιά” και την “ψυχή” του Johto, όπως τονίζουν τα νέα ονόματά τους.  Έτσι, το 2010, οι Pokemon HeartGold και SoulSilver εισβάλλουν στα σπίτια μέσω του DS.  Για όσους έπαιξαν τα πρώτα παιχνίδια του Johto, σίγουρα έμειναν έκπληκτοι από τη νέα εμφάνιση του Johto και τοποθεσιών όπως το Tin Tower, ενώ παλιοί και νέοι ξεχύνονται για μια φρέσκια περιπέτεια στα χνάρια των παιχνιδιών 2 γενεών πίσω.

heartgold-soulsilver

Η ιδέα της Pokemon Yellow δεν έμεινε στο ράφι. Έτσι, οι εκπαιδευτές μπορούν να περπατούν σε όλη την περιπέτειά τους με το πρώτο Pokemon στην ομάδα τους να τους ακολουθεί και όχι μόνο το Pikachu. Η ιδέα αυτή ενισχύθηκε επιπλέον με ένα περιφερειακό που ήρθε μαζί με τις νέες εκδόσεις, το PokeWalker. Πρόκειται για ένα μετρητή βημάτων.  Ο παίχτης έβαζε εκεί το Pokemon που επιθυμούσε και έπαιρνε μαζί του τη μικρή συσκευή, η οποία χωρούσε στην τσέπη ή καρφιτσωνόταν στη ζώνη, όπως μια… Pokeball! Τα βήματα στην πορεία μετατρέπονταν σε Experience Points, μέχρι το Pokemon να ανέβει 1 Level, αλλά και επέτρεπαν το ξεκλείδωμα νέων περιοχών με τη συλλογή των watts. Παράλληλα, με τη συσκευή αυτή κανένας μπορούσε να παίξει mini games, αλλά και να πιάσει μερικά Pokemon ή να βρει σπάνια αντικείμενα μέσα εκεί και να τα μεταφέρει στο παιχνίδι του.  Η Nintendo υποστήριξε το περιφερειακό αυτό με μερικά online events που έφεραν στο PokeWalker μερικές περιοχές με Pokemon με ειδικές κινήσεις, όπως Pikachu με Surf ή Fly.

heartgold

Άλλη μια μοναδική προσθήκη στα παιχνίδια αυτά υπήρξε το Pokeathlon. Για πολλούς οι απουσία των Pokemon Contests από τις εκδόσεις αυτές φαίνεται πως πέρασε απαρατήρητη, καθώς υπήρχε πλέον το Pokeathlon. Όπως προδίδει το όνομά του, πρόκειται για αθλητικούς αγώνες Pokemon! Έτσι, τα τερατάκια σας, πέρα από τα stats της μάχης, αποκτούν και stats για το Pokeathlon, όπως ταχύτητα, άλμα, δύναμη, και λοιπά.  Τα σετ αγώνων πραγματοποιούνται με μια σειρά τριών αθλημάτων σε κάθε κατηγορία, όπου ο παίχτης καλείται να αγωνιστεί με όπλο του το stylus και να οδηγήσει στη νίκη το Pokemon του, μαζεύοντας τους περισσότερους πόντους. Τα Berries εδώ δε δίνουν Pokeblocks ή Poffins, αλλά τονωτικούς χυμούς που ενισχύουν προσωρινά τις αθλητικές επιδόσεις των Pokemon σας.

pa

Εν συνεχεία, την κυκλοφορία των παραπάνω εκδόσεων γιόρτασε το Trading Card Game, το οποίο έφερε ένα expansion set. Παράλληλα, το Manga έφερε ένα νέο sequel του Pokemon Pocket Monsters, με όνομα ‘Pocket Monsters HGSS’.

To Νοέμβριο του 2009 κάνει την εμφάνισή του το Pokemon Rumble, ένα Action RPG για το WiiWare.  Εκεί το παιχνίδι βασίζεται σε Pokemon που εμφανίζονται με στυλ φιγούρας, ενώ ο κόσμος ντύνεται με όμορφα cel-shaded γραφικά. Το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε την αφετηρία για τη σειρά Pokemon Rumble.

Pokemonrumble

Η Τέταρτη γενιά κλείνει με το PokePark Wii: Pikachu’s Adventure, το οποίο ήρθε στην ευρωπαϊκή αγορά την άνοιξη του 2010.  Το παιχνίδι αυτό είναι ένα Action – Adventure παιχνίδι, με μάχες και επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο.  Ο παίχτης χειρίζεται τον Pikachu σε μια περιπέτεια στον κόσμο των Pokemon, με το Wii Remote να παίζει ενεργά ρόλο στο παιχνίδι. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι τέτοιου είδους, παρ’ όλο που έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από προηγούμενους τίτλους, το οποίο εκτός από την ιστορία, είναι εμπλουτισμένο και με αρκετά mini games που αξιοποιούν το χειριστήριο του Wii.

gfs_170872_2_10

Η γενιά αυτή έμεινε στην ιστορία ως η γενιά που έφερε τις περισσότερες εξελίξεις για Pokemon από προηγούμενες γενιές. 29 Pokemon από την πρώτη ως και την τρίτη γενιά αποκτούν εξελίξεις, έτσι ώστε τα Magmar, Aipom και Roselia να μπουν ξανά στο παιχνίδι της μάχης μέσω των εξελίξεών τους.  Κατά τα άλλα, πρόκειται για μια κομβική γενιά, η οποία άλλαξε ριζικά το παιχνίδι όπως το ξέραμε, είτε μιλώντας για τη βάση του, φέρνοντας νέες κινήσεις και abilities και αλλάζοντας τη φιλοσοφία πίσω από τις physical και special επιθέσεις, είτε μιλώντας για την εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού τέθηκαν εδώ τα θεμέλια του online gaming και της ασύρματης επικοινωνίας για τη σειρά.

Bonus – Trivia

Η ‘προφητεία’ του Arceus

250px-493Arceus

Στην Pokemon Platinum, το εγχειρίδιο οδηγιών ισχυρίζεται πως υπάρχουν 493 Pokemon να ανακαλυφθούν,  Ωστόσο, το παιχνίδι κυκλοφόρησε προτού αποκαλυφθεί επισήμως το 493ο Pokemon, το Arceus.

Το… ‘χαμένο δίκιο’ και οι συνήθειες του καθηγητή Rowan

242px-Diamond_Pearl_Rowan

Πιστεύω όλους μας ενδιαφέρει να μάθουμε μερικά πράγματα για τους καθηγητές σε κάθε παιχνίδι Pokemon, παρ’ όλο που ελάχιστα αποκαλύπτονται για αυτούς τελικά.  Να μερικά στοιχεία για τον καθηγητή Rowan:

O καθηγητής Rowan, σύμφωνα με τις μελέτες του, ισχυρίζεται πως συνολικά το 90% των Pokemon είναι συνδεδεμένα μέσω της εξέλιξης.  Ο ισχυρισμός αυτός είναι έγκυρος μόνο για την 4η γενιά, εξαιρώντας από τον υπολογισμό αυτόν τα θρυλικά Pokemon. Τα υπόλοιπα παιχνίδια από κει και πέρα φαίνεται πως τον έκαναν να ‘χάσει το δίκιο του’. Επίσης, ο καθηγητής φαίνεται πως είναι μεγάλος γλυκατζής. Αν ο παίχτης κοιτάξει το ψυγείο του εργαστηρίου του στην αρχή του παιχνιδιού, θα παρατηρήσει πως είναι γεμάτο γλυκά. Αργότερα, στο Veilstone Department Store, μετά το τέλος του Story, φαίνεται νευριασμένος που τελείωσαν τα Rage Candy Bars. Τέλος, όσον αφορά την ενδυμασία του, είναι ο μοναδικός καθηγητής στα Core series παιχνίδια που δε φοράει την εργαστηριακή του ενδυμασία στο επίσημό του art.

Η ακρίβεια και η… γυμναστική του PokeWalker

250px-Pokewalker

Για να ξεκλειδώσει κανείς όλα τα routes που δεν προέρχονται από events, αλλά και χωρίς να ξοδεύει ή να παίρνει ως δώρο κανείς watts, χρειάζεται να περπατήσει περίπου 1000 μίλια, δηλαδή 1609 χιλιόμετρα (θεωρώντας πως 2000 βήματα είναι περίπου 1 μίλι)! Συνεπώς, αν κανείς ακολουθήσει περίπου τα 10.000 βήματα τη μέρα που προτείνονται για το PokeWalker, θα χρειαστεί περίπου 200 μέρες για να κατορθώσει να τα ξεκλειδώσει όλα! Επιπρόσθετα, κάτι που εντυπωσιάζει, για την απόκτηση 1 watt, χρειάζονται 20 βήματα, όσα περίπου χρειάζεται κανείς για να κάψει 1 θερμίδα. Άρα, μετρώντας κανείς τα watts, μπορούσε ταυτόχρονα να μετράει και τις καμένες θερμίδες σε μία μέρα από το περπάτημα του. Τέλος, το εντυπωσιακότερο, ίσως, γεγονός, είναι πως σύμφωνα με μια μελέτη του Iowa State University, το Pokewalker είναι ένα από τα πιο ακριβή βηματόμετρα που υπήρξαν ποτέ!

Pokemon στο SNES

Picross_NP_Vol_1

Το Picross NP Vol. 1, ένα παιχνίδι του SNES που κυκλοφόρησε μόνο εντός Ιαπωνίας το 1999, ήταν το πρώτο στη σειρά από τα οχτώ Picross NP παιχνίδια, αποκλειστικό στο Nintendo Power Service. Τα παιχνίδια της σειράς είχαν το καθένα θέμα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια και franchises.  Στο volume αυτό, στο “Character” round, υπάρχουν 12 puzzle βασισμένα σε Pokemon.

Τα μοναδικά Spinda

200px-Spinda_anime

Κάθε Spinda έχει μοναδικά κόκκινα στίγματα στο σώμα του. Υπάρχουν πάνω από 4 δισεκατομμύρια συνδυασμοί!

Η μάχη των φύλων

300px-AG002_-_Azurill

Το Azurill έχει 25% πιθανότητα να αλλάξει φύλο καθώς εξελίσσεται. Επίσης, το Heatran στην 4η γενιά είναι το πρώτο θρυλικό Pokemon που μπορεί να είναι αρσενικό ή θηλυκό.  Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί και πάλι να κάνει αυγά.

Επίλογος 3ου μέρους

Με 493 Pokemon πλέον να πιάσετε και πολλές εξελίξεις ήδη γνωστών Pokemon, η 4η γενιά έφτασε το τέλος της.  Τα main series παιχνίδια που έφερε μας ταξίδεψαν στο Shinnoh, αλλά και πίσω στο Johto, φέρνοντας νοσταλγία στους παλιούς και ενθουσιασμό στους νέους παίχτες. Μείνετε συντονισμένοι για τα υπόλοιπα μέρη της ιστορίας αυτής, η οποία ξεδιπλώνεται και μεγαλώνει συνεχώς, μέχρι και σήμερα.

 tbc

Author Shadowrush
Published
Categories 3DS DS Nintendo Wii
Views 77
0

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Άρθρα

Ανακοινώθηκε το πρώτο ευρωπαϊκό Smash Ball Team Cup!

Το Φεβρουάριο αναμένεται το Reverie: Sweet As Edition

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται το SmuggleCraft

Nintendo Greek Community

10 User(s) Online Join Server
  • Kyoki
  • Queen Lucifer
  • Big Nas
  • GameDemon
  • Nanondorf
  • Steve
  • Blank
  • AtmanB
  • asteris
  • daseia

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Gr
Εικόνα προφίλ του/της SP1
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της Pan
Εικόνα προφίλ του/της Βασίλειος Τσιτομενέας
Εικόνα προφίλ του/της CEMU
Εικόνα προφίλ του/της PotatoThanoss
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της Tzoom
Εικόνα προφίλ του/της TechPriest
Εικόνα προφίλ του/της 「Sido」
Εικόνα προφίλ του/της Key

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Nintendo Next Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων