Σκεφτήκατε ποτέ το να ταξιδέψετε στον κόσμο της Disney; Έχετε ονειρευτεί ποτέ τους ήρωες που όλοι αγαπήσαμε από μικρά παιδιά να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας, στις 3 διαστάσεις; Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας το πώς θα ήταν η ζωή σε έναν τέτοιο μαγικό κόσμο; Το Disney Magical World 2 ήρθε στο 3DS και συγκεντρώνει όλες αυτές τις εμπειρίες σε ένα φανταστικό life simulation παιχνίδι.

Σενάριο

Παρ’ όλο που δεν υπάρχει ιδιαίτερη πλοκή σε τέτοιου είδους παιχνίδια, στο Disney Magical World 2 υπάρχουν αρκετά στοιχεία που κινούν το ενδιαφέρουν του παίχτη.  Όπως και στον προκάτοχο του εν λόγω τίτλου, λοιπόν, ένας καθημερινός άνθρωπος, εσείς, μετακομίζετε στο νέο σας σπίτι, στην Castleton, δίπλα από τον ίδιο το Mickey Mouse! Στη γειτονιά φυσικά υπάρχουν και ο Goofy, ο Donald, η Daisy, η Minnie, ο Pluto και άλλοι.

Καθώς παίζετε, θα ανακαλύπτετε νέα μέρη και κόσμους. Από τον κόσμο του Γουίνι και της Χιονάτης, μέχρι Frozen και Λίλο και Στιτς! Μέσα σε αυτούς διαδραματίζονται μικρές ιστορίες σχετικά με την υπόθεση των δημοφιλών ταινιών, στις οποίες συμμετέχουν οι ήρωες που όλοι αγαπήσαμε. Για να προχωρήσετε στους κόσμους αυτούς, χρειάζεται να ολοκληρώσετε κάποια ‘επεισόδια’. Σε πολλά από αυτά, μάλιστα, εμπλέκονται και φαντάσματα που δημιουργούν προβλήματα. Έτσι, πολλές φορές θα κληθείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγεία σας για να τα αντιμετωπίσετε.

dmw2

Gameplay

Το παιχνίδι θυμίζει σε πολλά σημεία τη σειρά Animal Crossing, όσον αφορά τον τρόπο που παίζεται και τα χαρακτηριστικά του. Δηλαδή, μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι, το οποίο είναι στο χέρι σας να το διαμορφώσετε όπως θέλετε, με νέα πράγματα όσο κυλά η ροή του παιχνιδιού. Φυσικά, αλληπεριδράτε συνεχώς με τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι έχουν εκεί τα μαγαζιά τους. Στον τίτλο αυτόν η ουσιαστική δυσκολία δεν υφίσταται. Μπορείτε πάντα να κάνετε αυτό που επιδιώκετε. Η δυσκολία του εγγυάται στο να κατανοήσετε τη φιλοσοφία του, θα λέγαμε. Αν το καταφέρετε αυτό νωρίς, απλά θα γλιτώνετε πολύ χρόνο και θα απολαύσετε το παιχνίδι καλύτερα.

Η πρόοδός σας αποτυπώνεται συνήθως με ‘stickers’, τα οποία αποκτάτε με κάθε επίτευγμά σας. Τα πρώτα 18 που θα συλλέξετε, θα έλεγε κανείς ότι αποτελούν ένα τεράστιο ‘tutorial’, μέσα από το οποίο ανακαλύπτετε όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεστε για να παίξετε, που, πιστέψτε με, είναι πολλά. Απορίες είναι σχεδόν αδύνατο να σας μείνουν, καθώς εκεί αναλύονται –όπως και στη συνέχεια με καθετί νέο- όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε πλήρως το παιχνίδι και να προσαρμοστείτε αξιοποιώντας κάθε στοιχείο του, ενώ παράλληλα οι πληροφορίες αυτές είναι πάντα προσβάσιμες και από το μενού στη συνέχεια.

Πριν εμβαθύνουμε κι άλλο, όμως, ας ρίξουμε πρώτα μια πιο γενική ματιά στο παιχνίδι.  Αρχικά, αναφέραμε πριν πως μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας όπως θέλετε. Αυτό ισχύει και για την ενδυμασία του χαρακτήρα σας, ο οποίος μπορεί να είναι και το ίδιο το Mii σας. Ένα βασικό στοιχείο του Disney Magical World 2 είναι οι άπειρες δυνατότητες για customization και για συλλογή. Στην πόλη θα βρείτε μαγαζιά που μπορούν να σας φτιάξουν έπιπλα, όπως τραπέζια, καρέκλες και άλλα, ή ρούχα. Αυτά τις περισσότερες φορές είναι θεματικά. Έτσι, μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα τραπέζι με το πρόσωπο του Μίκυ, ή να φορέσετε τα ρούχα του Ντόναλντ. Για να τα αγοράσετε, πέραν των χρημάτων που σας ζητούνται, υπάρχει η απαίτηση να φέρετε εσείς κάποια υλικά. Τα τελευταία, συνήθως τα βρίσκετε στους διάφορους κόσμους που ταξιδεύετε, ή σας ανταμοιβές για κάποια αποστολή που ολοκληρώσατε. Πολλές φορές βέβαια υπάρχουν μοναδικά αντικείμενα σε κάθε κόσμο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εύρεσή τους από ένα σημείο και μετά. Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να καταγράψετε μέχρι 20 αντικείμενα, για την εύρεση των οποίων σας δίνονται ακριβείς πληροφορίες.

snowhite

Υπάρχουν και άλλα μαγαζιά, βέβαια, όπως αυτό του Σκρoύτζ, το οποίο ασχολείται με το εμπόριο αντικειμένων που αναφέραμε πριν, αρά εκεί μπορείτε να αγοράσετε κάποια από αυτά που ψάχνετε ή να πουλήσετε αυτά που σας περισσεύουν. Εκεί θα βρείτε και themes (πάτωμα, ταπετσαρίες, και άλλα) για να διακοσμήσετε το χώρο σας, όπως και αποκλειστικά προϊόντα που βρίσκονται μόνο εκεί. Το εντυπωσιακό είναι πως το στοκ ανανεώνεται ανάλογα με την ώρα, άρα μπορείτε να βρείτε διαφορετικά πράγματα σε διάφορα gaming sessions μέσα στη μέρα.

Το facebook, φαίνεται πως και αυτό κατέχει την… τιμητική του σε αυτό το παιχνίδι. Αν κυκλοφορείτε με κάποια ενδυμασία ενός ήρωα (Ace Assemble), ο κόσμος που θα σας βλέπει θα σας δίνει κάτι σαν… likes! Οι πόντοι αυτοί αξιοποιούνται, φυσικά, οπότε είναι καλό να κυκλοφορείτε με πολλά διαφορετικά Ace Assembles.

Τεράστιο κομμάτι του Disney Magical World 2 είναι και το café σας. Αυτό αποτελεί την κύρια μορφή εισοδήματός σας. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με κάποιο theme, όπως και με θεματικά έπιπλα. Επιπλέον, μπορείτε να φροντίσετε και την ενδυμασία του προσωπικού, όπως και το μενού. Το μενού είναι και αυτό θεματικό. Έτσι, μπορείτε να φτιάξετε πιάτα ή κάποιο ρόφημα με κάποιο συγκεκριμένο θέμα και να παίρνετε χρήματα από τις πωλήσεις. Όσα περισσότερα χαρακτηριστικά από τα παραπάνω ταιριάζουν με το κεντρικό theme του μαγαζιού κάθε φορά, σας δίνουν theme points. Αυτούς μπορείτε να τους αξιοποιήσετε αφού ολοκληρώσετε κάποιες αποστολές στο café, οι οποίες θα ανεβάσουν το level του, αναβαθμίζοντάς το, ενώ παράλληλα γεμίζουν και το party gauge. Όταν αυτό γεμίσει, μπορείτε να κάνετε πάρτι και καλέσετε ήρωες που σχετίζονται με το θέμα του μαγαζιού, ανάλογα με το πόσα theme points έχετε συγκεντρώσει και να χορέψετε και να βγάλετε φωτογραφίες μαζί τους και να κερδίσετε κάποια ‘μετάλλια’ αρκετά χρήσιμα.

party

Όσον αφορά τις φωτογραφίες, σχεδόν πάντα μπορείτε να βγάλετε πολύ εύκολα snapshot με αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας και να έχετε… αναμνηστικές φωτογραφίες στην κονσόλα σας, παρέα με τους ήρωες της Disney. Τα Magical Dreams, όνειρα που μπορείτε να δείτε αφού ολοκληρώσετε κάποια puzzles συλλέγοντας κομμάτια από τους κατοίκους με κάποιο χαιρετισμό σας, είναι η μεγαλύτερή σας ευκαιρία για πολλές φωτογραφίες και “likes”.

Όσο συλλέγετε αυτοκόλλητα, θα ξεκλειδώνουν νέες τοποθεσίες, κόσμοι, μαγαζιά, προϊόντα σε αυτά, δραστηριότητες για εσάς, όπως και νέοι κόσμοι. Επιπλέον, για να προχωρήσετε στα παρακάτω επεισόδια κάθε φορά, απαιτείται η συλλογή σας να έχει ήδη ένα συγκεκριμένο αριθμό από sitckers. Συνήθως περισσότερα απαιτούμενα αυτοκόλλητα στον ίδιο κόσμο σημαίνει και μεγαλύτερη δυσκολία για το επεισόδιο αυτό. Βέβαια δεν υπάρχει κάτι τρομερά εντυπωσιακό από άποψη δυσκολίας, εφ’ όσον κάθε επεισόδιο είτε σας ζητάει να ψάξετε κάτι είτε να πολεμήσετε φαντάσματα σε κάποιο ‘dungeon’. Όσο δυσκολεύουν οι μάχες με τα φαντάσματα (οι οποίες είναι απλοϊκές από άποψη μηχανισμών), τόσο καλύτερο εξοπλισμό μπορείτε να έχετε, όπως καλύτερο ραβδί ή ενδυμασία που δίνει περισσότερη ζωή. Στο σημείο αυτό δίνεται μια ψευδαίσθηση από το RPG στοιχείο στο, θα έλεγε κανείς.

Εντυπωσιακή είναι η ομοιότητα των κόσμων με τους αντίστοιχους στις ταινίες, όπως και η αναπαράσταση των ηρώων και του χαρακτήρα τους. Επιπρόσθετα, η εποχή/περίοδος φαίνεται πως αλλάζει λίγο το παιχνίδι, καθώς αυτές τις μέρες επικρατεί μια ‘Halloween ατμόσφαιρα’. Τέλος, υπάρχει και το online στοιχείο, όπου σας επισκέπτονται άλλοι παίχτες από όλον τον κόσμο, χωρίς υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, ούτε αξιοσημείωτο στον τομέα αυτόν.

Γενικά το παιχνίδι θα έλεγε κανείς ότι δεν έχει ουσιαστικά ελαττώματα. Δεν εντυπωσιάζει πολύ, αλλά ούτε υστερεί και κάπου για το είδος του. Προχωράει αργά πολλές φορές, τονίζοντας τους ήρωες που συναντά κανείς με αρκετούς διαλόγους και τα χαρακτηριστικά λεγόμενα κάθε ήρωα, εστιάζοντας στο να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος να βγάλετε φωτογραφίες. Παρά το παιδικό αυτό στοιχείο του, όμως, δεν έχει να ζηλέψει σε κάτι από άλλα παιχνίδια του είδους, αφού απαιτεί το κατάλληλο item/currency farming, σας κρατά συνέχεια σε εγρήγορση με νέα στοιχεία και προσθήκες και υπάρχει το απαραίτητο βάθος, το οποίο προσδίδει στον τίτλο αρκετό ενδιαφέρον.

Ο χειρισμός είναι απλός και καλύπτει τις ανάγκες του Disney Magical World 2 ικανοποιητικότατα. Το είδος του, βέβαια, δεν έχει από μόνο του τρελές απαιτήσεις από την άποψη αυτήν. Ακόμη και οι μάχες, όπως προαναφέρθηκε, είναι αρκετά απλοϊκές, συνεπώς ούτε εκεί θα συναντήσετε πρόβλημα. Τα μενού έχουν μια αρκετά καλή δομή και πάντα βρίσκετε αυτό που θέλετε. Μοναδική παρατήρηση, η μη αξιοποίηση της κάμερας και του Gyro που έχει το 3DS, χαρακτηριστικά τα οποία δε δείχνουν απαραίτητα για τον τίτλο.

Οπτικός τομέας

Τα γραφικά εμπνέουν ένα έντονο συναίσθημα μιας Disney περιπέτειας, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του Disney Magical World 2. Θα έλεγε κανείς ότι στο 3DS κυριολεκτικά ζωντανεύει ο κόσμος της Disney. Ο κάθε κόσμος ακολουθεί τον ιδιαίτερο σχεδιασμό που έχει στις αντίστοιχες ταινίες του, με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει. Οι κόσμοι και οι χαρακτήρες αποτυπώνονται όπως τους γνωρίσαμε στις ταινίες! Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αξίζει να έχετε το 3D ενεργό, καθώς πέραν από τη ζωντάνια που προσδίδει, είναι και αρκετά σταθερό. Μόνο αρνητικό, τουλάχιστον για το 3DS XL, κάποια frame drops που παρατηρούνται σε κάποια cut-scenes. Βέβαια, αυτά καλύπτονται από την αργή κίνηση της κάμερας, με αποτέλεσμα να μην ενοχλούν τον παίχτη.

dmw4

Ήχος

Εδώ η Disney θα λέγαμε πως… ‘έδωσε ρέστα’! Οι φανταστικές μελωδίες του Disney Magical World 2 δένουν πολύ όμορφα με το περιβάλλον του. Κάθε κόσμος έχει το δικό του theme, βγαλμένο από τις ταινίες. Ακόμη, οι διάλογοι με τους κύριους χαρακτήρες συνοδεύονται από μερικές λέξεις με την ίδια τη φωνή τους. Αυτό που με εντυπωσίασε, όμως, θα έλεγα πως είναι κάποια ολόκληρα τραγούδια(!!!) που συμπεριλήφθηκαν στον τίτλο. Ένα από αυτά μπορείτε να το ακούσετε και όταν κάνετε πάρτι στο café σας και χορέψετε σε dance show. Επιπλέον, όσον αφορά τα ηχητικά εφέ, θα έλεγα πως είναι χαρακτηριστικά και στοχευμένα, δίνοντας μια μαγική πνοή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Συμπέρασμα

Το Disney Magical World 2 είναι ένα πολύ όμορφο life-simulation game, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν στον κόσμο της Disney. Ενώ ο τίτλος μας μεταφέρει σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο, όπου τα πάντα είναι όμορφα και εύκολα, με ένα παιδικό ύφος, δεν αποτυγχάνει να κρατήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με όσα προσφέρει, με τον οπτικό και ηχητικό τομέα να είναι απίστευτα προσεγμένοι και καλοδουλεμένοι.

Δημιουργοί: h.a.n.d., Bandai Namco Games
Εκδότης: Nintendo
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14/10/2016
Έκδοση: Φυσική και ψηφιακή
Είδος: Life simulation
Online στοιχεία: Ναι
Παίχτες: 1

7.5

Good

 • Προσεγμένος life simulation τίτλος με φιλικό gameplay
 • Αρκετά καλή δουλειά στον οπτικό τομέα
 • Πολύ καλή δουλειά στον ηχητικό τομέα, με νοσταλγικές Disney μελωδίες

Bad

 • Απευθύνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες
 • Κάποια μεγάλα cutscenes ίσως κουράσουν αρκετούς παίχτες
 • Παρατηρήθηκαν frame-drops σε αρκετά σημεία
Author Shadowrush
Published
Categories 3DS Reviews
Views 186
0

Comments

No Comments

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Super Smash Bros Ultimate Direct: Ανακοίνωση Byleth

Nintendo Greek Community

18 User(s) Online Join Server
 • wool
 • Tatsu
 • Pokécord
 • Jesteros
 • Κλειδέμπορας (͠≖ ͜ʖ͠≖)
 • Sanstastic
 • GameDemon
 • Arceus922 (Blue Lions)
 • DISBOARD
 • Music feels
 • Floof Bot
 • 🌯⚔💣🔫Alkis Gon' Give It To Ya🔫💣⚔🌮

Πρόσφατα Άρθρα

Το Samurai Jack: Battle Through Time έρχεται και στο Switch

Νέο Ashe Mardi Gras Challenge στο Overwatch

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της oktrek
Εικόνα προφίλ του/της SP1
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της Key
Εικόνα προφίλ του/της sklonis
Εικόνα προφίλ του/της Chrispap
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Tsontoss
Εικόνα προφίλ του/της TakeASoda
Εικόνα προφίλ του/της PotatoThanos

Nintendo Next Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Προσεχείς Εκδηλώσεις

 1. Smash at Battlenet

  Smash at Battlenet Ultimate 6

  29 Φεβρουαρίου @ 11:30 - 20:30