CHOryvHW8AA3fBL

Το Doctor Mario είναι ένα παιχνίδι της κατηγορίας falling block tile-matching, όπου ο Mario έχει αναλάβει το ρόλο ενός ιατρού, ο οποίος ρίχνει δίχρωμα χάπια (capsules) μέσα σε ένα μπουκάλι αντιβίωσης το οποίο αναπαριστάται μέσα από το playing field. Η πρώτη έκδοση του ήταν στο NES (Nintendo Entertainment System) και συνεχίστηκε στα Nintendo VS. System, PlayChoice-10, Game Boy, Satellaview, Nintendo Power, Nintendo 64 (ριμέικ του, πάνω στις εκδόσεις του Game Boy και του NES), iQue Player, Game Boy Advance μέχρι σήμερα όπου και έφτασε στη Virtual Console (ψηφιακή έκδοση) του Nintendo 3DS και του Wii U.

Σενάριο

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ο Dr.Mario να εξολοθρεύσει όλους τους ιούς με τη χρήση των φοβερών χαπιών που διαθέτει. Εάν φτάσετε στη κορυφή της οθόνης χωρίς να έχουν εξολοθρευτεί οι ιοί, χάνετε.

Τα χάπια που έρχονται στο βέλος είναι δύο και συνήθως αποτελούνται από δύο ή τρία διαφορετικά χρώματα. Το ένα χάπι μπορεί να χωριστεί από το άλλο μόνο όταν πέσει σε κενό ή όταν είναι δυνατό να σταθεροποιηθεί πάνω σε άλλο χάπι ή σε κάποιον ιό μόνο το ένα από τα δύο.

Ο βασικός τρόπος με τον οποίο εξολοθρεύονται οι ιοί είναι βάζοντας το χάπι από τη πλευρά του χρώματος που έχει ο ιός δίπλα του, οριζόντια ή κάθετα, και σχηματίζοντας τετράδα με το συγκεκριμένο χρώμα. Μπορούν επίσης να σχηματιστούν τετράδες από χάπια χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσα ιός.

Dr_mario_64-1

Gameplay

Η περιοχή κατοικείται από ιούς τριών χρωμάτων: κόκκινο, κίτρινο και μπλε. Κατά βάση, το στυλ του παιχνιδιού είναι παρόμοιο με το Tetris, ο παίκτης ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο θα πέσει το κάθε χάπι, κινώντας το δεξιά ή αριστερά και περιστρέφοντας το έτσι ώστε να είναι τοποθετημένο παράλληλα με τους ιούς και τα οποιοδήποτε ήδη υπάρχοντα χάπια. Όταν τέσσερα ή περισσότερα χάπια ή ιοί ή συνδυασμός τους αποτελούμενος από χάπια και ιούς, με το ίδιο χρώμα ευθυγραμμίζονται σε οριζόντιους ή κάθετους συνδυασμούς, φεύγουν από το παιχνίδι. Το κεντρικό αντικείμενο είναι η ολοκλήρωση των επιπέδων, η οποία επιτυγχάνεται με την εξάλειψη όλων των ιών από το playing field. Το παιχνίδι τελειώνει (game over) όταν τα χάπια στο playing field έχουν πάρει σχήμα τέτοιο που φτάνουν στο λαιμό της φιάλης.
Ξεκινώντας από τις βασικές επιλογές μας, οι οποίες είναι:

Miracle cure laboratory

Στο οποίο μπορείτε να παίξετε μέσα σε μια ποικιλία από ειδικά σχεδιασμένες πίστες και να πειραματιστείτε με τα διαφορετικά θαυματουργά φάρμακα και να μάθουμε το καλύτερο τρόπο ώστε να τα χρησιμοποιήσετε.

Custom clinic

Μπορείτε να παίξετε με τον Dr. Mario, τον Dr. Luigi και τον Germ Buster αφού ολοκληρώσετε ορισμένες ρυθμίσεις για να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στα μέτρα σας . Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι παιχνιδιών για τον Dr.Mario και τον Dr.Luigi.

Online battle

Μπορείτε να συνδεθείτε με το δίκτυο της Nintendo και πραγματοποιήσετε online battles με τυχαίους παίκτες ανά τον κόσμο. Μπορείτε επίσης να τσεκάρετε τις βαθμολογίες σας για τις online battles που πραγματοποιούνται εκεί.

Local match

Μπορείτε να συνδεθείτε με παίκτες σε κοντινή απόσταση για vs. Και co-op παιχνίδι.

Το Miracle Lab Laboratory περιλαμβάνει 3 επίπεδα:
Basic (βασικό)
Advanced (προχωρημένο)
Training (εκπαίδευση, στο οποίο μπορείτε να μάθετε τα βασικά προτού ξεκινήσετε να παίζετε)

Το βασικό διαθέτει 20 πίστες, το προχωρημένο 30 και η εκπαίδευση 10, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ποικιλία τόσο στις πίστες όσο και στη δυσκολία του παιχνιδιού.

Dr_mario_screenshot

Οπτικός τομέας

Έχει όμορφα και έντονα χρώματα. Τρισδιάστατα (3D) γραφικά βλέπουμε μόνο στην αρχική οθόνη, στο βασικό μενού δηλαδή. Δεν με συγκίνησε κάτι πάνω σε αυτό. Κάνοντας όμως μια αντικειμενική σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις, τολμώ να πω πως τα γραφικά κυρίως είναι αυτά που θα εντυπωσιάσουν έναν παλιό παίκτη, που τόλμησε να αγγίξει το SNES, το N64 ή κάποια παλαιότερη έκδοση του.

Ήχος

Η μουσική η οποία παίζεται είναι ένα συγκεκριμένο τραγουδάκι, που εμένα προσωπικά μετά από κάποια φάση με κουράζει (το κλασσικό, εύκολα αναγνωρίσιμο τραγουδάκι που παίζεται εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο τίτλο). Η ποιότητα του ήχου παρόλο που είναι πολύ καλή, τα ηχητικά εφέ είναι λίγο περιορισμένα.

Τελικό Συμπέρασμα

Η μουσική και τα γραφικά είναι εμφανώς ποιοτικότερα και πιο εξελιγμένα, όχι όμως σε σημείο τέτοιο που να μη γίνονται αναγνωρίσιμα από κάποιον που έχει παίξει τα προηγούμενα.
Αυτό δεν αλλάζει ότι το παιχνίδι αυτό καθαυτό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη υπόθεση και κοινό, και ότι αυτό το οποίο προσφέρει είναι καθαρή διασκέδαση και χαλάρωση. Παρόλα αυτά ήταν είναι και παραμένει ένα κλασσικό παιχνίδι που δεν πρέπει να λείψει από τα χέρια των νέων παιδιών, να μάθουν και τι στο καλό παίζαμε εμείς (να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι) !

[yasr_overall_rating size=”large”]

3 / 5

 • Κονσόλα: Nintendo 3Ds
 • Εκδότης: Nintendo
 • Εταιρεία Ανάπτυξης: Nintendo
 • Διάθεση: Ψηφιακή από το Nintendo eShop
 • Παίχτες: 1 και multi-player
 • Online στοιχεία: Ναι
Published
Views 13
0

Comments (0)

 • ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ
  Τα 3D εφέ στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχουν μόνο στην αρχική οθόνη. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπάρχει 3D εφέ. Όσο αφορά το 3DS γενικότερα το 3D εφέ είναι δυνατό να ρυθμιστεί στα μέτρα του κάθε παίκτη από τον διακόπτη που αυξομειώνει το 3D σε 2D (απλό παιχνίδι δύο διαστάσεων, χωρίς αίσθηση βάθους) και το αντίστροφο. Το μέγεθος του σε είναι στα 495 blocks. (περίπου) Η τιμή του είναι : Αμερικανικά Δολάρια 8.99, Αγγλικές λίρες 8.99 και 9.99 ευρώ .

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Άρθρα

Τέλος εποχής για τον Regginator

Warplanes: WW2 Dogfight από σήμερα στο Switch

Νέο τρέιλερ για το The Caligula Effect: Overdose

Nintendo Greek Community

23 User(s) Online Join Server
 • Soul Gluttony
 • athanatos
 • Miles
 • Thorlar
 • Demi
 • GameDemon
 • Kyoki
 • Pakos
 • Vaynard
 • hisoka528
 • Σanosai
 • darthmitious

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της Achill777
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της GameDemon
Εικόνα προφίλ του/της Steliosthegamerplays
Εικόνα προφίλ του/της Sleepy
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Spank
Εικόνα προφίλ του/της Mimakos
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της SP1
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Gr

Προσεχείς Εκδηλώσεις

 1. Ultimate Smash City League S1:P2

  Φεβρουάριος 23 @ 11:30 - 21:00
 2. Ultimate Smash City League S1:P3

  Μάρτιος 9 @ 11:30 - 21:00
 3. Ultimate Smash City League S1:P4

  Μάρτιος 23 @ 11:30 - 21:00

Nintendo Next Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων