Είκοσι χρόνια τώρα όλοι μας έχουμε το όνειρο να γίνουμε οι καλύτεροι εκπαιδευτές Pokemon σε όλο το κόσμο έχοντας δοκιμάσει σχεδόν κάθε είδους παιχνίδι της σειράς. Ατελείωτες ώρες μπροστά τις οθόνες μας προσπαθώντας να μεγαλώσουμε τα πιο δυνατά τερατάκια όπου θα μας κάνουν πρωταθλητές σε ένα μαγικό κόσμο παιχνιδιών ρόλων όπου κύριο σκοπό είχε να δοκιμάσει τις εγκεφαλικές δυνατότητες μας σχεδιάζοντας την στρατηγική μας εκ των προτέρων. Αλλά πάντα κάτι έλλειπε από τους οπαδούς της σειράς αλλά και τους θεατές του κινουμένου σχεδίου που μεγάλωσαν παρακολουθώντας τις περιπέτειες του Ash στην μικρή οθόνη αλλά και στον κινηματογράφο. Το στοιχείο της δράσης στο να έχεις στον έλεγχο σου ένα πραγματικό Pokemon όπου θα έκανε τις μάχες ακόμα πιο διαδραστικές και συνάμα θεαματικές όπως ακριβώς τις φανταζόμασταν στις ασπρόμαυρες οθόνες του Game Boy όταν παίζαμε τις αρχικές εκδόσεις των Red και Blue. Ήρθε πλέον η στιγμή να βουτήξουμε στα βαθιά νερά του πιο τεχνικού παιχνιδιού μάχης και αντανακλαστικών Pokemon που έχει κυκλοφορήσει πότε! Καλώς ήρθατε λοιπόν στον κόσμο του Pokken Tournament!

Οι δημιουργοί της σειράς Tekken μαζί με την Pokemon Company και την Nintendo δημιούργησαν το πρώτο παιχνίδι fighting με πρωταγωνιστές τα πιο αγαπημένα τέρατα που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος.

Σενάριο

Σε κάθε παιχνίδι του συγκεκριμένου είδους ένα υποτυπώδες σενάριο που εξυπηρετεί μόνο την εισαγωγή στο θεματικό κόσμο των Pokemon και συγκεκριμένα στο Pokken Tournament δίνει απλά ένα παρών. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από την εξιστόρηση κάποιων γεγονότων που εξελίσσονται κατά την διάρκεια του τοπικού τουρνουά Pokemon στην περιοχή Ferrum όπου έχει επινοηθεί ένας καινούργιος τρόπος μάχης μεταξύ των εκπαιδευτών Pokemon.

Μέσω μιας συσκευής όπου έχει κατασκευαστεί από μια ειδική πέτρα που επιτρέπει στο εκπαιδευτή και το Pokemon του να δημιουργούν ένα εγκεφαλικό δεσμό βάζοντάς τον πρώτο στο σώμα του δεύτερου. Έτσι ο εκπαιδευτής έχει την δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τις κινήσεις του Pokemon δημιουργώντας θεαματικές μάχες σώμα με σώμα όπου δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο των Pokemon πέρα από την περιοχή Ferrum.

Η σχέση αυτή βασίζεται κυρίως στην ικανότητα και εμπιστοσύνη που έχει ο εκπαιδευτής με το Pokemon του, με σκοπό να φτάσει πρώτος στην κατάταξη του τοπικού τουρνουά. Είναι όμως τόσο εύκολα τα πράγματα για εμάς;

Η ιστορία αρχίζει να εξελίσσετε πολύ προβλέψιμα και απλά μέχρι που κάνει την εμφάνισή του ένας φίλος από τα παλιά αλλά σε μια μορφή που ξεπερνά σε δύναμη ότι έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα στην σειρά. Το όνομα αυτού Dark MewTwo!

Από το σημείο της εμφάνισης του σκοτεινού ανταγωνιστή η ιστορία αρχίσει να αποκτά ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όπου δεν θα ήθελα να το χαλάσω αναφέροντας περισσότερα.

Απλά να συμπληρώσω πως το σενάριο διευκολύνει πολύ τον παίχτη να ασχοληθεί με το παιχνίδι όταν το απολαμβάνει μόνος του, οπότε είναι αξιοπρεπές στην συγκεκριμένη περίπτωση από ότι άλλο κυκλοφορεί στην αγορά για το είδος. Πολύ ωραία παρουσίαση και με τους χαρακτήρες να την αφηγούνται με πλούσιο διάλογο και διασκεδαστικές συζητήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Gameplay

Πάμε στην ουσία τώρα όπου οι μηχανισμοί σε κάθε παιχνίδι παιχνιδιού μάχης είναι το άλφα και το ωμέγα για το πόσο θα απολαύσει κάποιος το Pokken Tournament.

Βασικό και κύριο είναι να εξηγήσουμε στους παλιούς φίλους της σειράς πως το Pokken Tournament δεν έχει σχέση με την κανονική σειρά παιχνιδιών ρόλων της Game Freaks. Το παιχνίδι μοιάζει και ανήκει στην κατηγορία των παιχνιδιών ξύλου σώμα με σώμα όπως το Tekken. Ταυτόχρονα όμως εισάγει καινούργιους μηχανισμούς όπου το κάνει να διαφέρει σημαντικά από τα συμβατικά παιχνίδια του συγκεκριμένου είδους.

Η μάχη λαμβάνει μέρος σε τοπικές αρένες όπου εσείς ελέγχεται το αγαπημένο σας Pokemon ενάντια σε άλλους εκπαιδευτές. Ο τρόπος με το οποίο παλεύετε χωρίζεται σε δύο φάσης την Field Phase όπου μάχεστε σε ένα πλήρως τρισδιάστατο περιβάλλον ελέγχοντας το Pokemon προς κάθε κατεύθυνση εξαπολύοντας μακρινές επιθέσεις όπου είναι χαρακτηριστικές και διαφορετικές για το κάθε Pokemon. Επίσης μπορείτε να επιτεθείτε με κινήσεις σώμα με σώμα που στοχεύουν αυτόματα τον αντίπαλο ακόμα και από απόσταση αλλά είναι διαθέσιμες μόνο στην συγκεκριμένη φάση του αγώνα. Έχετε επίσης ρεπερτόριο βασικών κινήσεων όπως είναι το άλμα και η αποφυγή όπου είναι χρήσιμα εργαλεία άμυνας και επίθεσης ανάλογα τον τρόπο με το οποίο πλησιάζεται την μάχη. Η συγκεκριμένη φάση μάχης είναι πιο απλή και βασίζεται κυρίως στις επιθέσεις εξ αποστάσεως όπου μερικά Pokemon εξειδικεύονται σε αυτές.

Κατά την διάρκεια της μάχης όμως δεν μένουμε μόνο στην Field Phase. Μερικές κινήσεις εναλλάσσουν την προοπτική σε μια πιο πολύπλοκη μορφή μάχης σώμα με σώμα την Duel Phase. Σε αυτή την φάση η μάχη γίνεται πιο τεχνική και πολύπλοκη και μοιάζει περισσότερο με τα συμβατικά παιχνίδια μάχης όπως το Street Fighter. Εδώ πρέπει να απομνημονεύσετε συνδυασμούς κινήσεων που είναι μοναδικές για κάθε Pokemon και εξυπηρετούν ειδικούς σκοπούς. Παράδειγμα πατώντας συνδυασμό όπου δημιουργεί μια αλληλουχία κινήσεων μία πίσω από την άλλη μπορείτε στην συγκεκριμένη φάση να προκαλέσετε τεράστια ζημιά στον αντίπαλό σας,  πόσο μάλλον αν και το Pokemon σας εξειδικεύεται στην μάχη σώμα με σώμα.

Υπάρχουν πληθώρα χαρακτήρων και κινήσεων να διαλέξετε αυτό που σας εκφράζει και μπορείτε να χειριστείτε με ευκολία χωρίς άγχος για την πολυπλοκότητα των μηχανισμών που συνήθως έχουν το είδος των συγκεκριμένων παιχνιδιών αλλά υπάρχει τεράστιο βάθος για όσους θέλουν να εμβαθύνουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Υπάρχουν δεκαέξι χαρακτήρες Pokemon που μπορείτε να διαλέξετε εκ των οποίων οι δύο είναι κρυφοί και πρέπει να ξεκλειδώσετε όπως το MewTwo και ο Dark Mewtwo παίζοντας στις διάφορες επιλογές από μάχες που σας προσφέρει το παιχνίδι. Κάτι που εκτιμάμε ιδιαίτερα εμείς οι παλιότεροι όπου σήμερα ότι επιπλέον μας χρεώνεται σαν DLC στα υπόλοιπα συμβατικά σύγχρονα παιχνίδια μάχης. Από το χρόνο που ενασχολήθηκα φαίνεται επίσης πως οι δημιουργοί έχουν πράξει ώστε κάθε Pokemon να είναι μοναδικό στις κινήσεις του και συνάμα να είναι ισορροπημένο ώστε να μην υπερτερεί σε δύναμη από τα υπόλοιπα. Πολύ σημαντικό αυτό για όσους θέλουν να εμβαθύνουν με ένα χαρακτήρα αλλά κυρίως για το ανταγωνιστικό κομμάτι όπου το Pokken έχει σχεδιαστεί ώστε να προσελκύσει και αυτό το κοινό παιχτών.

Στο σύνολο των επιλογών που έχει το παιχνίδι ώστε να δοκιμάστε τις ικανότητες σας σας μαχητές είναι έξι. Το Ferrum League, Single Battle, Practice, Local Battle, Online Battle και το My Town όπου θα εξηγήσουμε παρακάτω αναλυτικά για το καθένα.

Το Ferrum League είναι η επιλογή όπου εξελίσσεται το μονό παιχνίδι και η ιστορία του παιχνιδιού. Σκοπός σας είναι να κατακτήσετε την κορυφή σε όλα τα πρωταθλήματα, αλλά να δείτε και πως εξελίσσεται η ιστορία του παιχνιδιού. Ξεκινάτε από το χαμηλότερο πρωτάθλημα, μαχόμενος ανερχόμενους εκπαιδευτές, όπως είστε εσείς μαθαίνοντας τους βασικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού. Υπάρχει ένα σύστημα εμπειρίας για εκπαιδευτή και Pokemon όπου με κάθε μάχη ο καθένας γίνεται πιο δυνατός με σκοπό να μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο δυνατούς αντιπάλους.

Με κάθε νίκη αμείβεστε με πόντους εμπειρίας και βαθμό εκπαιδευτή αλλά και χρήματα όπου σας ανεβάζει στην κατάταξη των πρωταθλημάτων.  Επίσης, βοηθάει και το Pokemon σας να μεγαλώσει σε δύναμη μιας και ανεβάζει επίπεδο μετά από κάποιο συγκεκριμένο αριθμό εμπειρίας. Όταν γίνει η μετάβαση στο επόμενο επίπεδο εσείς μπορείτε να διανείμετε ένα πόντο σε τέσσερις κατηγορίες όπως το Attack, Defense, Synergy, Strategy. Το Attack βοηθάει στο αυτονόητο κάνοντας τις βασικές επιθέσεις σας πιο δυνατές, το Defense σας βοηθάει να αντέχετε περισσότερα χτυπήματα, ενώ το Synergy είναι ο μηχανισμός που βοηθάει να γεμίζει η μπάρα της ειδικής κίνησης όπου εξελίσσει το Pokemon κατά την διάρκεια της μάχης εκτελώντας καταστροφικές κινήσεις ενάντια των αντιπάλων σας. Το Strategy είναι η επιλογή που βοηθάει τον μηχανισμό των βοηθητικών Pokemon που έχετε στην ομάδα σας όπου υπάρχει ποικιλία από ειδικές κινήσεις που σας βοηθούν κατά την διάρκεια της μάχης, όπως παράδειγμα να σας ενισχύουν την επίθεση ή την άμυνα, να σας γιατρεύουν. Στο τέλος κάθε γύρου η βοηθός σας να σας δίνει περισσότερες ενισχύσεις όπως να σας γεμίζει την άδεια μπάρα Synergy ή να σας ετοιμάζει άμεσα την μπάρα από τα βοηθητικά σας Pokemon.

Σε αυτό το κομμάτι θα δείτε στην πράξη πως λειτουργούν στο σύνολο τους οι μηχανισμοί του παιχνιδιού πριν πέσετε στα βαθιά σχεδιάζοντας την στρατηγική σας. Θα ανακαλύψετε επίσης πως κάθε Pokemon λόγο αυτού του μηχανισμού της κατάταξης των πόντων μπορεί να είναι ίδιο σε εμφάνιση αλλά τελείως διαφορετικό στις δυνατότητες του. Παράδειγμα ένα Pikachu μπορεί ο κάθε εκπαιδευτής να το μεγαλώσει διαφορετικά. Παράδειγμα ένας εκπαιδευτής θέλει  να ενισχύσει την δύναμη του βάζοντας πόντους στην παράμετρο Attack ώστε να έχει πολύ δυνατές επιθέσεις ενώ κάποιος άλλος να θέλει να κάνει πιο τεχνικό παιχνίδι μεγαλώνοντας τις παραμέτρους των Strategy και Synergy ώστε να κάνει πιο γρήγορα και συχνά επιθέσεις από απόσταση με τα βοηθητικά Pokemon και να τελειώνει το παιχνίδι με τις ειδικές κινήσεις που του δίνει η παράμετρος Synergy.

Από την άλλη πλευρά εσείς σαν εκπαιδευτής με κάθε νίκη ανεβαίνετε στην βαθμολογία του κάθε πρωταθλήματος μέχρι να το κατακτήσετε. Ξεκινώντας από την κατηγορία D με σκοπό την κατηγορία A όπου βρίσκονται οι πιο δυνατοί εκπαιδευτές.

Βεβαίως για να φτάσετε στην κορυφή πρέπει να περάσετε από τουρνουά των Blue, Green, Red παίζοντας παιχνίδια του κάθε πρωταθλήματος μέχρι να φτάσετε στους οχτώ πρώτους όπου ξεκλειδώνεται η επιλογή του βασικού τουρνουά όπου αν το κερδίσετε θα σας δοθεί μια ευκαιρία να περάσετε στην επόμενη κατηγορία με το promotion test που κάνουν οι δυνατότεροι εκπαιδευτές της κάθε κατηγορίας.

Εντυπωσιακά βαθύ μέσα στην απλότητα του το παιχνίδι θα σας βοηθήσει μέσα από το Ferrum League να ανακαλύψετε στρατηγικές από ήδη υπάρχων εκπαιδευτές κατά τη διάρκεια του απολαμβάνοντας την ιστορία ταυτόχρονα.

To Single Battle δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο πέρα από το να παίζεται ενάντια στον υπολογιστή όπου σας δίνεται η επιλογή να φτιάχνεται δικού σας κανόνες για την μάχη. Τίποτα το ιδιαίτερο πέρα να διαχειρίζεστε το χρόνο και τους γύρους μάχης. Καλό μόνο αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποια γρήγορη στρατηγική ή δεν έχετε χρόνο πάρα για μερικούς αγώνες πριν αποχωρήσετε από το παιχνίδι.

Η επιλογή Practice είναι για την εκμάθηση των βασικών κινήσεων και μηχανισμών του παιχνιδιού. Αναλυτικοί οδηγοί που περιέχονται μέσα σε αυτή την επιλογή θα σας βοηθήσουν να μάθετε κινήσεις, συνδυασμούς αλλά και στρατηγικές που θα μπορείτε να εφαρμόσετε μέσα στο παιχνίδι. Συνιστώ ακόμα και στους πιο έμπειρους παίχτες του είδους να περάσουν μια βόλτα από την την επιλογή διότι θα βοηθηθούν υπερβολικά ώστε να μάθουν το παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται.

Το Local Battle είναι η επιλογή για το παιχνίδι πολλαπλών παιχτών. Μπορείτε να παίξετε ενάντια των φίλων σας διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας. Μπορείτε να παίξετε με δύο τρόπους το Pokken Tournament σε πολλαπλό, είτε με την βοήθεια του GamePad όπου λόγο της φύσης του παιχνιδιού χρειάζονται οι παίχτες δύο οθόνες αλλά αυτός ο τρόπος ρίχνει αισθητά τον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού ή με τοπική συνδεσιμότητα μέσω WLAN αλλά το κόστος το βρίσκω προσωπικά απαγορευτικό αν δεν ασχολείσαι με το ανταγωνιστικό κομμάτι σοβαρά, όπου χρειάζονται δύο Wii U, δύο ethernet adapter το αντίτυπο του παιχνιδιού δύο φορές και τέλος δύο οθόνες. Είναι η ιδανική λύση όπως έχει σχεδιαστεί να παίζεται το παιχνίδι στα arcades αλλά πιστεύω πως οι καθημερινοί παίχτες θα προτιμήσουν το συνδυασμό τηλεόρασης με GamePad.

Online Battle είναι ότι ακριβώς γράφει η περιγραφή. Διαδικτυακό παιχνίδι με παίχτες από όλο τον κόσμο. Μάχεστε λοιπόν στην παγκόσμια κατάταξη για το ποιος εκπαιδευτής θα κατάκτηση την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει με επίσημη βαθμολογία η The Pokemon Company. Εδώ θα έχετε ξεχωριστό προφίλ με βαθμολογία και τις μάχες σας αλλά θα μπορείτε να κερδίζεται εμπειρία για το Pokemon της επιλογής σας αλλά και να ξεκλειδώνεται περιεχόμενο όπως το μονό παιχνίδι. Από την εμπειρία που είχα στους αγώνες που συμμετείχα διαδικτυακά ο κώδικας ήταν άψογος χωρίς ίχνος καθυστέρησης και ο λόγος που καθυστερήσαμε και την παρουσίαση ήταν αυτός διότι θέλαμε να δούμε πως λειτουργεί ο τίτλος όταν υπάρχουν αρκετοί παίχτες στους servers.

Γενικά το matchmaking είναι πάρα πολύ ακριβές, δεν περιμένεις πάρα μερικά δευτερόλεπτα ώστε να βρεις αντίπαλο, αλλά αν και πάλι περάσει ένα λεπτό το παιχνίδι σε βάζει να παλέψεις με τον υπολογιστή ώστε να μην περιμένεις άδικα. Όταν βρεθεί θα διακόψει την μάχη ώστε να ξεκινήσεις να παίζεις με τον διαδικτυακό αντίπαλό σου.

Υπάρχουν επιλογές όπως το Rank Match όπου παίζεις για μια θέση στην παγκόσμια βαθμολογία, το Friendly Match ώστε να παίζεις με κάποιον φίλο σου αλλά μας παραξένεψε η επιλογή που που δίνει να βάλεις κωδικό για αποτρέψετε κάποιον άλλον να διακόψει την μάχη με τον φίλο σας. Μάλλον είναι επιλογή για δημιουργία αποκλειστικού lobby μεταξύ δύο παιχτών. Μετά έχουμε τις επιλογές Point Ranking και Win Ranking που είναι ενημερωτικά leader boards για την παγκόσμια κατάταξη σε νίκες και βαθμολογία για τους παίχτες.

Στο τέλος άφησα την επιλογή My Home. Εδώ είναι η βάση σας όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τις στρατηγικές σας, να διαλέξετε Pokemon και να φτιάξετε το χαρακτήρα σας. Πληθώρα επιλογών για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας στο παιχνίδι, στατιστικά και την διαμόρφωση της προσωπικής βοηθού που σας δίνει ουσιαστική βοήθεια κατά τη διάρκεια των γύρων σε κάθε αγώνα.

Εδώ θα δείτε τους τίτλους που έχετε κερδίσει σε κάθε τουρνουά και μπορείτε να κάνετε αισθητικές αλλαγές στον χαρακτήρας σας αγοράζοντας του ρούχα και αξεσουάρ ώστε να δώσετε μια πιο προσωπική νότα στο παρουσιαστικό σας.

Επίσης διαλέγετε την βοηθητική ομάδα από δύο Pokemon όπου μπορείτε να έχετε σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Στην ουσία λοιπόν έχετε τρεις ομάδες όπου μπορείτε να έχετε για κάθε περίπτωση. Στο αγώνα όμως έχετε την επιλογή να πάρετε μόνο μια ομάδα.

Τέλος η βοηθός η Mia σας παρέχει συμβουλές και βοήθεια κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπορείτε να ρυθμίσετε το πόσο συχνά σας μιλάει και σε τι γλώσσα μιας και το Pokken διαθέτει δύο επιλογές Ιαπωνικά και Αγγλικά.

Οπτικός τομέας

Μπορώ να πω πως το Pokken Tournamnet κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στον τεχνικό τομέα με ελάχιστα ελάττωμα που οφείλονται κυρίως στην μεταφορά από την έκδοση του Arcade στο Wii U.

Η ανάλυση είναι στα 1280×720 progressive και το παιχνίδι τρέχει σταθερά στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Βασικό για ένα παιχνίδι που βασίσετε στην άμεση απόκριση του χειρισμού και των κινήσεων των παικτών.

Αυτό που παρατήρησα πάντα σε σύγκριση με την έκδοση του Arcade είναι πως η πτώση στην ανάλυση των υφών πάνω στους χαρακτήρες και στις πίστες είναι αισθητά στο μάτι κάνοντας την έκδοση του Wii U να δείχνει πιο “φτωχή” στο εκπαιδευμένο μάτι.

Πέρα από αυτές τις λεπτομέρειες το παιχνίδι είναι φοβερή μεταφορά κρατώντας τα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η Nintendo με τις συνεργασίες τις με την Bandai Namco. Όπως και το Tekken Tag Tournament 2 έτσι και το Pokken Tournament  είναι χάρμα οφθαλμών. Οι κινήσεις των χαρακτήρων είναι ομαλότατες κάνοντας τις μάχες να μοιάζουν χορογραφίες βγαλμένες από την τελευταία ταινία Pokemon. Απολαυστικές πίστες γεμάτες λεπτομέρεια.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι απολαυστικό στο μάτι του θεατή με θεαματικές κινήσεις από τα Pokemon που θα ευχαριστήσουν κάθε οπαδό και μη της σειράς.

Ήχος

Ένα βασικό πράγμα που χαρακτηρίζει την σειρά Pokemon είναι χαρακτηριστικές μελωδίες που απαρτίζουν την σειρά. Έτσι και στο Pokken δεν λείπει αυτή η παράδοση, φανταστικά μουσικά κομμάτια που πλαισιώνουν την δράση θα κάνει το κάθε παίχτη να θέλει να συνδυάσει ένα μπαλέτο καταστροφικών κινήσεων στο ρυθμό της μουσικής υπόκρουσης της κάθε πίστας.

Υπάρχουν δεκαεννέα πίστες με μουσικά θέματα από την κάθε περιοχή που είναι χαρακτηριστικό για αυτή. Μεγάλη ποικιλία όπου δεν θα κουράσει τα ώτα σας ακούγοντας σε επανάληψη την ίδια μελωδία ξανά και ξανά όπως γίνεται σε άλλα παιχνίδια του είδους. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν φτάνει την ποικιλία του Super Smash Bros. αλλά και πάλι ο αριθμός είναι ικανοποιητικός.

Οι φωνές των Pokemon είναι πάντοτε χαριτωμένες και φέρνουν ένα χαμόγελο όταν τις ακούμε πόσο μάλλον εδώ που η ποιότητα είναι άλλο επίπεδο από αυτό που έχουμε συνηθίσει να μας προσφέρουν τα φορητά παιχνίδια με τις midi τυχαίες μίξεις ήχων. Στο Pokken Tournament έχουμε κανονικούς βρυχηθμούς από τον Charizzard και τα κλασσικά Pika Pika του Pikachu που απολαμβάνουμε στα animation και τις ταινίες της σειράς.

Επίσης τα ηχητικά εφέ που δίνουν τα χτυπήματα είναι ουσιαστικά στους παίχτες και παίζουν σημαντικό ρόλο τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, όπως δηλαδή διαφέρει ο ήχος από ένα κανονικό χτύπημα από μια βασική κίνηση σε σχέση με ένα critical χτύπημα όπου αφήνει τον αντίπαλο ανοιχτό για περισσότερη τιμωρία. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν το παιχνίδι πιο βαθύ δείχνοντας πόσο έχουν φροντίσει οι δημιουργοί να συμπεριλάβουν στους μηχανισμούς του παιχνιδιού και τον ήχο.

Γενικά η μουσική και ο ήχος είναι σε υψηλά επίπεδα για το είδος που ανήκει το Pokken Tournament.

Wii U Gamepad

Εδώ είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση για ακόμα μια φορά για το χειριστήριο του Wii U. Πέρα από το βασικό off TV play και την λειτουργία σαν δεύτερης οθόνης στο διπλό το χειριστήριο δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο στον τίτλο.

Μας στεναχωρεί ιδιαίτερα που πέρα από την μεταφορά από το Arcade δεν  πρόσθεσαν κάτι παραπάνω στους μηχανισμούς του παιχνιδιού που να εκμεταλλευτεί το Gamepad.

Θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν κάποιο mini game ή έστω ένα τρόπο χρήσης για το Online παιχνίδι ώστε να χρησιμοποιούμε το μικρόφωνο και τα ηχεία για voice chat. Αλλά ούτε αυτό δεν μπήκαν στο κόπο να προσφέρουν. Απογοητευτικό και συνάμα λυπηρό που ακόμα και η ίδια η Nintendo δεν πίεσε για κάτι παραπάνω την Bandai Namco ώστε να προσφέρει στην έκδοση του Wii U.

Χρήση Amiibo

Για του φίλους των Amiibo το παιχνίδι υποστηρίζει όλες τις φιγούρες από κάθε σειρά και ξεκλειδώνουν τυχαία αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για να ντύνεις τον χαρακτήρα σου. Τίποτα το σημαντικό και μοναδικό ρόλο έχουν απλά να προσφέρουν διακοσμητικά στοιχεία στον κεντρικό χαρακτήρα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μέχρι πέντε amiibo την μέρα που είναι το όριο του παιχνιδιού.

Τελικό Συμπέρασμα

Το Pokken Tournament είναι ένας φοβερός τίτλος ξύλου που προσφέρει κάτι νέο από τα συμβατικά παιχνίδια του είδους και συνάμα δεν αποξενώνει τους βετεράνους που ζητούν κάτι πιο βαθύ σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Καταπληκτική δουλειά στην εξισορρόπηση των χαρακτήρων, πολύ βάθος στους μηχανισμούς και προβλέπετε λαμπρό μέλλον για την σειρά αν συνεχίσουν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα. Το μόνο μελανό σημείο που βρήκαμε στο παιχνίδι είναι η ανύπαρκτη χρήση του GamePad και ο τεχνικός τομέας που δέχτηκε μικρό πλήγμα ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το παιχνίδι το παιχνίδι δύο παιχτών με την χρήση δύο οθονών λόγω GamePad.

[yasr_overall_rating size=”large”]

 • Κονσόλα: Wii U
 • Εκδότης: Nintendo, The Pokemon Company
 • Εταιρεία Ανάπτυξης: Bandai Namco
 • Διάθεση: Ψηφιακή από το Nintendo eShop 
 • Παίχτες: 1-2
 • Online στοιχεία: Ναι 
Author AkiraGr
Published
Categories Reviews Wii U
Views 24
0

Comments

No Comments

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Άρθρα

Το King of Fighters 2003 έρχεται αύριο στο Switch!

Το Vambrace: Cold Soul αποκτά παράθυρο κυκλοφορίας στο Switch

Nintendo Greek Community

33 User(s) Online Join Server
 • Arceus922
 • Myron
 • d0p3rMaN
 • Ryuk
 • Jesteros
 • 「Sido」
 • Yurika! ♡
 • STLexus
 • Kamen
 • GameDemon
 • Dire
 • Σanosai

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της Achill777
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της GameDemon
Εικόνα προφίλ του/της Steliosthegamerplays
Εικόνα προφίλ του/της Sleepy
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Spank
Εικόνα προφίλ του/της Mimakos
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της SP1
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Gr

Προσεχείς Εκδηλώσεις

 1. Ultimate Smash City League S1:P2

  Φεβρουάριος 23 @ 11:30 - 21:00
 2. Ultimate Smash City League S1:P3

  Μάρτιος 9 @ 11:30 - 21:00
 3. Ultimate Smash City League S1:P4

  Μάρτιος 23 @ 11:30 - 21:00

Nintendo Next Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων