Pokemon; Digimon; Ίσως και… Ghost Busters; Όχι… Yo-kai Watch λέγεται ο τίτλος με τον οποίο θα ασχοληθούμε σε αυτήν την παρουσίαση, ο πρώτος της νέας ανερχόμενης αυτής σειράς για τη Δύση, η οποία φέρνει μαζί της αναμνήσεις και στοιχεία από παλιά. Με σημαία το RPG στοιχείο και με πολλές πινελιές από στοιχεία anime και ιαπωνικού χιούμορ και κουλτούρας, ο τίτλος πλέον έφτασε στο 3DS. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού μπορώ να πω ότι δε με έπεισε ιδιαίτερα, αλλά προχωρώντας κανείς νιώθει τη μαγεία και τη ζεστασιά του κόσμου του Yo-kai Watch, ο οποίος έχει και αυτός μια… σκοτεινή πλευρά.

Η σχετικά φρέσκια δημιουργία, λοιπόν, της Level-5, όχι μόνο συνδυάζει το RPG είδος με μια ευχάριστη και σοβαρή, όπου χρειάζεται, περιπέτεια, αλλά παράλληλα ξυπνάει αναμνήσεις σε παλιούς φίλους παιχνιδιών όπως τα Pokemon, είτε μέσω του στυλ παιχνιδιού του, είτε μέσω διαφόρων μικρών references, τα οποία είναι ευπρόσδεκτα σε ένα παιχνίδι με γενικά ανάλαφρο και ζεστό ύφος. Φυσικά, δε λείπει η πρόκληση και μια αρκετά σοβαρή και σκληρή εκδοχή του κόσμου του παιχνιδιού.

Σενάριο

Όλα ξεκινούν για εσάς, στις καλοκαιρινές διακοπές σας κυνηγώντας έντομα για μια σχολική εργασία, οπότε σύντομα στο παιχνίδι αρχίζετε να σκανάρετε τα δέντρα της περιοχής. Φυσικά, η πρόκληση είναι να βρεθεί κάποιο σπάνιο έντομο, γι’ αυτό προχωράτε προς το βουνό. Εκεί κοντά στο ιερό δέντρο, βρίσκετε ένα capsule machine, σαν να είχε βάλει κάποιος κέρμα και να έμενε μόνο το στρίψιμο για να πέσει το τρελομπαλάκι. Αλλά αντ’ αυτού, βγήκε έξω ο Whisper, ένα Yo-kai που μόνο εσείς μπορούσατε να δείτε και να ακούσετε, χάρη στο ρολόι σας, που ήταν ένα Yo-kai Watch, και στο φακό που διαθέτει. Χωρίς να το καταλάβετε, μαζί με το Whisper, ο οποίος σας ακολουθεί παντού, έχετε ήδη αποκτήσει το πρώτο σας Yo-kai για να μάχεστε, αφού σας δώσει το μετάλλιό του για να επισφραγίσει τη φιλία σας, και ήδη δέχεστε επίθεση από ένα άλλο.

ςηισπερ

Σύντομα ανακαλύπτετε ότι όλος ο κόσμος περιβάλλεται από μυστηριώδη –αόρατα για πολλούς- πλάσματα, σαν ζωάκια-πνεύματα, με δυνάμεις, αδυναμίες, προσωπικότητα, που μπορείτε να κάνετε φίλους και συμμάχους σας.  Καθώς προχωράτε στην ιστορία, όμως, θα δείτε ότι τα Yo-kai δεν είναι όλα τόσο φιλήσυχα… Κάποια ‘άτακτα’ από αυτά, χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μικροπροβλήματα στον κόσμο, είτε επηρεάζοντας συναισθηματικά ανθρώπους, είτε κάνοντας… ζημιές!

Βέβαια τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά απότομα, όταν συναντήσετε αρκετά δυνατά Yo-kai ή κάποια bosses, των οποίων τα σχέδια δεν περιορίζονται στις αταξίες, αλλά έχουν βλέψεις για ολόκληρες περιοχές ή ακόμη και τον κόσμο, για δικούς τους σκοπούς, που θα ανακαλύψετε στην πορεία, καθώς μαθαίνεται την προϊστορία και τις δυνάμεις του Yo-kai Watch, αλλά και τις ικανότητες των Yo-kai με τα οποία είστε φίλοι.

Παρα το μουδιασμένο ξεκίνημα πάντως, αν και προσωπικά μου τράβηξε το ενδιαφέρον ακόμη και τότε, η ιστορία στην πορεία ξεδιπλώνεται πολύ όμορφα και με αρκετά έξυπνο τρόπο και θα έλεγα ότι είναι δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού, αλλά σαφέστατα όχι το πιο δυνατό του.

Gameplay

Το παιχνίδι βρίσκεται επάξια κατά την άποψή μου στην κατηγορία RPG και τίμησε δεόντως το gerne αυτό, με τα όποια ελαττώματά του. Μαζί σας, λοιπόν, μπορείτε να έχετε μέχρι 6 μετάλλια από όσα Yo-kai σας ακολούθησαν και το παιχνίδι βοηθάει αρκετά από μόνο του στο να διαλέξετε την ‘εκλεκτή’ σας ομάδα. Το σύστημα αναβάθμισης των χαρακτήρων με levels είναι το κλασικό, με experience points, ενώ με το level up ανεβαίνουν μόνιμα κάποια stats. Κάθε Yo-kai μπορεί να έχει έναν εκ των 6 τύπων που υπάρχουν, το στοιχείο της επίθεσής του και φυσικά, μοναδικά stats.

Υπάρχουν αντικείμενα με τα οποία μπορείτε να εξοπλίσετε τα Yo-kai σας ανάλογα με τις ανάγκες σας και το στυλ μάχης που επιλέγετε. Πολλά από τα Yo-kai εξελίσσονται καθώς ανεβαίνουν level, ενώ στην πορεία θα ανακαλύψετε ότι μπορούν να προκύψουν συνδυασμοί μεταξύ Yo-kai, ή Yo-kai και αντικειμένων (γεγονός που θυμίζει κάτι από τη γεννετική μεταμόρφωση των Digimon και την εξέλιξη στα Pokemon κρατώντας ένα συγκεκριμένο item). Φυσικά, εκτός από τα κλασικά αντικείμενα που απλά ανεβάζουν τα ΗP και το Soul Metre, θα βρείτε και πολλά σπάνια και αντικείμενα, ενώ μερικά πωλούνται με περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων σε ορισμένα μαγαζιά.

friends-sreen-1_2x

Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι αρκετά μεγάλος, με την πόλη να είναι άψογα δομημένη, με δρόμους, κτήρια, και άλλα, ενώ έκπληξη προκαλεί η αυστηρότητα του… Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον οποίο θα συνιστούσα να ακολουθήσετε, αν δε θέλετε μπλεξίματα. Επιπλέον, σαν κλασικό RPG, πέρα από το main quest, έχει πάρα πολλά side quests για το μέγεθος του κόσμου του. Στο πρώτο καθοδηγείστε με σχετική ευκολία τόσο από το παιχνίδι το ίδιο, με βέλη να σας δείχνουν το δρόμο, όσο και από τους χαρακτήρες, ενώ θα δείτε πως δεν μπορείτε να ξεχάσετε εύκολα όσα κάνατε στην πορεία του παιχνιδιού. Όσο για τα side quests, υπάρχει επίσης μια λίστα με όσα μένουν να εκπληρώσετε ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα. Ωστόσο, ειδικά νωρίς στο παιχνίδι, για να φέρετε εις πέρας μερικά από αυτά θα πρέπει να διασχίσετε κυριολεκτικά το μισό χάρτη, πράγμα που κουράζει όσους έχουν ήδη κάνει μερικά side quests και θέλουν να συνεχίσουν ώστε να πάρουν τους πόντους εμπειρίας, την αμοιβή, αλλά και να δούν τα μινι-cinematic scenes με μια επιβράβευση στο τέλος. Έτσι, σύντομα θα παρατηρήσετε και εσείς ότι ένα σύστημα fast travel θα έπρεπε να προστεθεί νωρίτερα στην εξέλιξη του παιχνιδιού, εφ’ όσον πλήθος side quests εμφανίζεται σχετικά γρήγορα.

Από άποψη χειρισμού, το παιχνίδι είναι πλήρες και απόλυτα λειτουργικό. Με το αναλογικό του 3DS μπορείτε να κινήσετε το χαρακτήρα σας στον κόσμο, τον οποίο αντικρίζετε στην πάνω οθόνη της κονσόλας, ενώ η touch screen είναι βοηθητική και εμφανίζει το χάρτη και διάφορες επιλογές, όσο εξερευνείτε τον κόσμο. Η κάμερα μπορεί να περιστρέφεται με τις σκανδάλες, ώστε να σας αποκαλύψει σημεία που δε θα βλέπατε διαφορετικά. Παράλληλα, μπορείτε να ‘σκανάρετε’ την περιοχή για Yo-kai, και να τα εντοπίσετε είτε με το αναλογικό, είτε με το stylus. Κατά τη μάχη, (ένα κεφάλαιο που θα αναλυθεί περισσότερο παρακάτω), η touch screen παίζει πολύ βασικό ρόλο, και δίνει άλλη πνοή στη μάχη, με πολλές ενέργειες βέβαια να μπορείτε να τις εκτελέσετε και με τα πλήκτρα. Γενικά, ο χειρισμός δεν περιέχει κάτι εντυπωσιακό, αλλά ούτε στέκεται εμπόδιο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

09-youkai-watch-27

Ακόμη, όπως προαναφέρθηκε, τα Yo-kai είναι αόρατα πλάσματα και εσείς είστε από τους ελάχιστους που μπορείτε να τα εντοπίσετε. Γι’ αυτό έχετε έναν αισθητήρα, ο οποίος φτάνει στο κόκκινο όταν βρεθείτε κοντά σε κάποιο τέτοιο πλάσμα. Από κει και πέρα, αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να εντοπίσετε την κρυψώνα του και να εστιάσετε στο Yo-kai ακολουθώντας το και κινώντας το φακό του ρολογιού σας με το αναλογικό ή το stylus, μέχρι να σταματήσει να κρύβεται και να σας αποκαλυφθεί.

Κάθε είδος Yo-kai έχει διαφορετικό όνομα, αλλά μπορείτε να τους δώσετε και ψευδώνυμα, τα οποία είναι ορατά και στους φίλους σας. Τα ονόματα των περισσοτέρων θυμίζουν με αστείο τρόπο κάποιες από τις ιδιότητές τους. Για παράδειγμα, το Lafalotta (Laugh-a-lot), σχετίζεται με το γέλιο. Επίσης, ανάλογα το επίπεδό σας μπορείτε να βρείτε όλο και δυνατότερα Yo-kai. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να περάσετε κάποιες δοκιμασίες και να αναβαθμίσετε το Yo-kai Watch κάθε φορά ένα rank παραπάνω. Με τον τρόπο αυτό θα βλέπετε ισχυρά Yo-kai που δεν μπορούσατε να δείτε πριν, αλλά και να περνάτε από πόρτες που απαιτούν μεγάλο Rank για να ανοίξουν. Σαφώς, πρόκειται για βασικό κομμάτι της ιστορίας, ωστόσο πολλές φορές οι δοκιμασίες είναι κουραστικές με τον τρόπο που γίνονται.

Το σύστημα μάχης είναι αρκετά καλό, με αρκετά όμορφους μηχανισμούς. Στην οθόνη αφής της κονσόλας βρίσκονται με τη σειρά που τοποθετήσατε τα 3 από τα 6 Yo-kai που βγαίνουν στη μάχη, ενώ τα 6 μετάλλια είναι τοποθετημένα πάνω σε έναν τροχό με τον οποίο μπορείτε περιστρέφοντάς τον να αλλάζετε κάθε φορά τα 3 Yo-kai που θα πολεμήσουν. Όταν η μάχη ξεκινήσει, τα φαντασματάκια σας επιτίθονται από μόνα τους σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με το Speed, είτε κάνοντας μια φυσική επίθεση, είτε ακόμη κάνοντας ‘inspiriting’ σε κάποιον αντίπαλο ή και σύμμαχο, συνήθως επηρεάζοντας ψυχολογικά αρνητικά τους πρώτους και θετικά τους δεύτερους.

Φυσικά, μπορείτε να παίξετε σημαντικότατο ρόλο στη μάχη, ειδικά σε θέμα στρατηγικής, αλλά και δράσης. Μπορείτε να αλλάξετε τα Yo-kai που θα μπορούν να κάνουν και να δέχονται επίθεση, ενώ η σειρά με την οποία είναι τοποθετημένα (και ανάλογα τον τύπο τους, καθώς Yo-kai του ίδιου τύπου συνεργάζονται καλύτερα), μπορεί να σας δώσει κάποιο μπόνους, όπως έξτρα άμυνα ή ταχύτητα. Επιπλέον, μόλις γεμίσει το Soul Metre, μπορείτε να εξαπολύσετε τη Soultimate επίθεση, μοναδική για κάθε είδος Yo-kai, την οποία ενεργοποιείτε με τη χρήση του stylus, ανάλογα με ό,τι σας ζητηθεί να κάνετε στην οθόνη αφής. Συνήθως πρέπει να κάνετε spin, tap, ή να σχεδιάσετε κάποια σύμβολα, ενώ παράλληλα η μάχη εξελίσσεται κανονικά, άρα πρέπει να είστε γρήγοροι. Επιπρόσθετα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα Yo-kai σας επιτίθονται όπου βρουν. Ο μόνος τρόπος να συντονίσετε μια επίθεση σε έναν αντίπαλο ή σε ένα σημείο του σώματος κάποιου boss, είναι να βάλετε το ‘pin’ εκεί που επιθυμείτε. Όσον αφορά τα items, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά από αυτά κατά τη διάρκεια της μάχης ώστε να βοηθήσετε τους συμμάχους σας, ή να ‘καλόπιάσετε’ τους αντιπάλους σας να σας ακολουθήσουν αφού τους νικήσετε.

Τα Boss Battles είναι λίγο πιο ιδιόμορφα και απαιτούν έξυπνες λύσεις και σωστή στρατηγική. Βέβαια, μόλις εντοπιστεί το αδύναμο σημείο αλλά και το μοτίβο που ακολουθεί το boss στις επιθέσεις και την άμυνά του, συνήθως πρόκειται για μια μάχη διαδικαστικού χαρακτήρα, όπου απλά κρατάτε ζωντανά τα Yo-kai σας με τα αντικείμενα που διαθέτετε μέχρι να τελειώσει.

boss

Συνοψίζοντας για το θέμα της μάχης, ενώ στην αρχή, για αρκετές ώρες παιχνιδιού, όλα φαίνονται πολύπλοκα με πλήθος πληροφορών να τις μπερδεύει, μετά από λίγο θα καταλάβετε ότι όλα είναι αρκετά απλά, όσο και καλοδουλεμένα, αλλά θα έλεγα πως λείπει κάτι που θα έκανε τις μάχες περισσότερο εθιστικές. Βέβαια το παιχνίδι γενικά δεν έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, άρα θα έχετε χρόνο και ευκαιρία να προσαρμοστείτε.

Περνώντας στις πιο ‘χαλαρές’ δραστηριότητες του παιχνιδιού, μπορώ να πω ότι αυτές, μαζί με τα side quests, χαλαρώνουν τον παίχτη και ξεφεύγουν λίγο από την υπόθεση του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα δίνουν μια ευρύτερη άποψη του κόσμου και σας καλούν να γνωρίσετε τους ανθρώπους, αλλά και τα Yo-kai που τον απαρτίζουν, κάνοντας πολλές φορές και νέους φίλους.  Μπορείτε να πάτε να κυνηγήσετε έντομα με την απόχη σας σχεδόν από την αρχή του παιχνιδιού ή και να ψαρέψετε με το καλάμι που θα αποκτήσετε στην πορεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μόλις επιλέξετε το ψάρι ή το έντομο που θέλετε, έχετε την ευκαιρία να το αιχμαλωτίσετε με ένα σύστημα ρουλέτας, στο οποίο οι πιθανότητες μικραίνουν ανάλογα με τη σπανιότητα, οπότε χρησιμοποιώντας μερικά ‘δολώματα’ μπορείτε να δοκιμάσετε να τα πιάσετε ευκολότερα. Πολλά side quests απαιτούν μερικά σπάνια ψάρια και έντομα, οπότε απολαύστε το ‘χόμπυ’ σας μέσα στο παιχνίδι άφοβα. Η σωτηρία του κόσμου μπορεί να περιμένει.

Τέλος, το παιχνίδι αξιοποιεί, αλλά σε ελάχιστο βαθμό τις δυνατότητες του Street Pass και της κάμερας της κονσόλας, καθώς μέσω κάμερας μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία ένα πρόσωπο και να πάρετε μια αμοιβή μέσα στο παιχνίδι.  Επιπλέον, με 10 play coins, αλλά και με απλά coins του παιχνιδιού, μπορείτε 3 φορές τη μέρα να πάτε στο capsule machine, από όπου ξεκινήσατε ουσιαστικά την περιπέτειά σας, και να δείτε τι άλλο κρύβει για εσάς, από σπάνια αντικείμενα, μέχρι δυνατά Yo-kai.

Οπτικός τομέας

Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού δίνει ξεκάθαρα ένα στοιχείο από anime και το ύφος του σχεδιασμού του προδίδει την επιρροή αυτήν, όπως και τη χιουμοριστική του διάθεση της ιαπωνικής anime κουλτούρας, με όμορφα animations και cutscenes να πετυχαίνουν το σκοπό αυτό και να δίνουν την αίσθηση ότι παίζετε μέσα σε ένα καλοφτιαγμένο anime.

Το περιβάλλον είναι πανέμορφο με εντυπωσιακά τοπία, ενώ παράλληλα η πόλη αποτυπώνεται πολύ όμορφα και με πολλές λεπτομέρειες. Τα cutscenes είναι ξεκάθαρα σαν σκηνές από anime και δίνουν συνεχώς μια νέα πνοή παιχνίδι. Όσον αφορά το 3D, ακόμα και στο 3DS XL δείχνει αρκετά σταθερό μέχρι και όταν είναι σχεδόν τέρμα ανοιχτό. Ακόμη και στο παλιό 3DS XL, τα πιθανά frame drops –με ή χωρίς 3D- δεν επηρεάζουν πολύ την εικόνα του παιχνιδιού, ούτε και τον παίχτη.

ss-021

Οι χαρακτήρες στο παιχνίδι έχουν φυσικότητα και ζωντάνια και προδίδουν εύκολα τη συναισθηματική τους κατάσταση.  Είτε μέσα στους διαλόγους, είτε κατά τη διάρκεια της μάχης, ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού έχει φροντίσει να μεταφέρει κάθε συναίσθημα των χαρακτήρων στον παίχτη, ενώ τα διάφορα animations αλλά και πολλές διαφορετικές και εντυπωσιακές Soultimate επιθέσεις φροντίζουν να αλλάζουν το σκηνικό και να μην κουράζουν το μάτι με συνεχώς επαναλαμβανόμενα ερεθίσματα.

Ήχος

Ο ήχος ντύνει πολύ όμορφα το παιχνίδι, με το κλασικό theme που ακούγεται όταν τα πράγματα σοβαρεύουν να είναι μια ευχάριστη, χιουμοριστικά creepy μελωδία.  Ωστόσο, ο κόσμος κατά την εξερεύνηση αλλά και οι μάχες εμπλουτίζονται και αυτά με το σωστό τρόπο με μουσική, με το theme κάθε φορά να μπορεί να προδιαθέσει για κάτι αστείο, κάτι όμορφο ή ακόμη και να προκαλέσει δέος. Αυτό όμως που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι η κανονική ομιλία στα cutscenes με στυλ anime, όπου εκεί οι διάλογοι αποκτούν την περισσότερη ζωντάνια και ενδιαφέρον.

 

Συμπέρασμα

Πρόκειται για ένα πολύ καλοφτιαγμένο RPG παιχνίδι, φανερά επηρεασμένο από τιτάνες του είδους, όπως τα Pokemon, χωρίς αυτό να αποτελεί ελάττωμά του. Ο τίτλος είναι καλοδουλεμένος από άποψη gameplay και μηχανισμών, όσο και προσεγμένος από τεχνικής άποψης. Η πλοκή έχει κάποιο βάθος, αλλά το κλίμα ελαφρύνουν οι αστείες σκηνές και το χιουμοριστικό ύφος σε στυλ anime στο παιχνίδι, το οποίο είναι ντυμένο με πανέμορφες μελωδίες και αποτυπώνεται με πολύ όμορφο τρόπο οπτικά. Η σχετικά χαμηλή δυσκολία του παιχνιδιού  Φυσικά, υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση, αλλά το ουσιαστικό είναι ότι το παιχνίδι αφήνει μια γλυκιά γεύση και μια ευχάριστη ανάμνηση.

[yasr_overall_rating size=”large”]

 • Κονσόλα:3DS
 • Εκδότης: Level-5
 • Εταιρεία Ανάπτυξης: Level-5 
 • Διάθεση: Καταστήματα πώλησης video games – Ψηφιακή από το Nintendo eShop 
 • Είδος: RPG
 • Παίχτες: 1
 • Online στοιχεία: Όχι
Author Shadowrush
Published
Categories 3DS Reviews
Views 47
0

Comments (0)

  • AkiraGr
   Όλα τα παιχνίδια έχουν streetpass στο 3DS για την ώρα έτσι και το Yo-Kai Watch υποστηρίζει την εν λόγω λειτουργία. Το circle pad pro δεν υποστηρίζεται και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος μας και το παιχνίδι έχει ισομετρική κάμερα και δεν χρειάζεται 2 αναλογικός.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Άρθρα

Το King of Fighters 2003 έρχεται αύριο στο Switch!

Το Vambrace: Cold Soul αποκτά παράθυρο κυκλοφορίας στο Switch

Nintendo Greek Community

32 User(s) Online Join Server
 • Ryuk
 • Yurika! ♡
 • d0p3rMaN
 • Spank
 • Σanosai
 • asteriss
 • AkiraGr
 • daseia
 • Johnaras
 • CLOUD
 • Kyoki
 • 「Sido」

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της Achill777
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της GameDemon
Εικόνα προφίλ του/της Steliosthegamerplays
Εικόνα προφίλ του/της Sleepy
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Spank
Εικόνα προφίλ του/της Mimakos
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της SP1
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Gr

Προσεχείς Εκδηλώσεις

 1. Ultimate Smash City League S1:P2

  Φεβρουάριος 23 @ 11:30 - 21:00
 2. Ultimate Smash City League S1:P3

  Μάρτιος 9 @ 11:30 - 21:00
 3. Ultimate Smash City League S1:P4

  Μάρτιος 23 @ 11:30 - 21:00

Nintendo Next Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων