Greek Power Ranking for Splatoon 2

Το Power Ranking ειναι η κατάταξη των καλύτερων ελλήνων παικτών στο τέλος κάθε σεζόν και ανανεώνεται με το τέλος της επόμενης. Υπολογίζεται μέσω ενός ειδικού αλγορίθμου με δεδομένα από τα αποτελέσματα στα δικά μας τουρνουά, σε διεθνείς διοργανώσεις και από το in-game Rank. Αν νομίζετε ότι έχετε ό,τι απαιτείται, ελάτε και εσείς στον Discord server μας για να γίνετε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα.

Οι δύο παραπάνω ορολογίες δεν θα έπρεπε να συγχέονται με τις Βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων.

 

Τρέχουσα Κατάταξη Δυναμικότητας

Πλέον, το Splatoon 2 δεν έχει competitive σκηνή, οπότε δεν υπάρχει Τρέχουσα Κατάταξη Δυναμικότητας. Θεωρούμε πώς το πιο σύγχρονο Power Ranking μπορεί να θεωρηθεί το καταληκτικό και ενδεικτικό για το παιχνίδι πριν την έναρξη του Splatoon 3. Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στα τουρνουά μας και την στήριξη που έχετε δώσει στο παιχνίδι. Για πιο σύγχρονα δεδομένα μπορείτε να κοιτάξετε τα Power Rankings του Splatoon 3.


Power Rankings από Παλαιότερες Σεζόν

Σεζόν 2021-2022

1. iliasDUDE: Χωρίς αμφισβήτηση, ο καλύτερος παίκτης Splatoon στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματά του σε διεθνή τουρνουά με την ομάδα του “Sorti en phase 2” δείχνουν ότι ίσως παίζει το καλύτερο Tri-Slosher στην Ευρώπη. Η μόνη ερώτηση είναι, θα κρατήσει αυτή την κορώνα και μετά την μετάβαση στο Splatoon 3;

2. Delta: Νέο μέλος του Community μας. Είναι competitive παίκτης με την ομάδα “seaya” και έχει καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Από την στιγμή που μπήκε εκθρόνισε τα δύο παρακάτω μέλη από τις θέσεις τους με τις καταπληκτικές ικανότητές του στα Shooters.

3. Den: Εδώ και 2 χρόνια βρισκόταν πίσω από την σκιά του sp9rK, κυρίως επειδή δεν μπορούσε να αποφασίσει σε τι ρόλο να εξειδικευθεί. Με το που έγινε αυτό ήρθαν κατευθείαν αποτελέσματα, αφού πλέον βρίσκεται πάνω του στην ελληνική κατάταξη. Θα συνεχίσει αυτή η δίψα όμως και στο Splatoon 3;

4. sp9rK: Μια σχετικά μεγάλη πτώση για τον καλύτερο παίκτη Splatling στην Ελλάδα σε μόλις ένα χρόνο. Μπορεί να είναι σχετικά κοντά στο επίπεδο με τους παραπάνω, αλλά πλέον έχει μείνει πίσω και αυτό που μένει να απαντηθεί είναι: Θα κάνει μια αλλαγή στο παιχνίδι του στο Splatoon 3 ή θα συνεχίσει η καθοδική πορεία;

5. STEF2001: Έκανε αρκετή πρόοδο φέτος, καθώς αύξησε την κορυφή του στην παγκόσμια κατάταξη κατά αρκετές θέσεις. Το playstyle του τού επιτρέπει να ανταπεξέρχεται εναντίον αντιπάλων μικρότερου επιπέδου πάντα, αλλά δυσκολεύεται πολύ αν παίζει με δυνατούς αντιπάλους. Θα μπορέσει να βρει το μυστικό που θα του επιτρέψει να ανέβει παραπάνω την επόμενη χρονιά;

6. Yoora: Εν αναμονή του Splatoon 3, δεν ασχολούταν πολύ με το παιχνίδι πέρα από τα ελληνικά τουρνουά και αυτό του κόστισε 2 θέσεις στην κατάταξη. Θα ξαναποκτήσει το πάθος που είχε με την κυκλοφορία του Splatoon 3 ή θα τον δούμε πιο κάτω του χρόνου;

7. NickFanboy: Η εκθετική βελτίωσή του συνεχίζει από όταν πήρε το παιχνίδι, πριν από ενάμιση χρόνο, ωστόσο του λείπει το “κάτι παραπάνω” για να μπορέσει να ανέβει κι άλλες θέσεις. Ίσως να βρει κάποιο νέο όπλο που θα του δίνει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του και να τον ανεβάσει στην πρώτη 5άδα.

8. stefanos64: Από τους πιο συνεπείς παίκτες και κερδίζει επάξια μια θέση στην πρώτη 8αδα, ωστόσο η δουλειά και η αληθινή ζωή του έχουν στερήσει εν μέρει την δυνατότητα να εξασκείται τακτικά. Θα μπορέσει να κρατήσει τη θέση του με το Splatoon 3 ή θα τον ανατρέψει κάποιος από τους διαγωνιζόμενους ακριβώς από κάτω;

Greek Power Ranking 08-2022

ΘΕΣΗΟΝΟΜΑRANK / POWERTOURNAMENT POWERSPECIESWEAPON
1iliasDUDEX: 2700818,03
2DeltaX: 2500694,44
3DenX: 2398642,55
4sp9rKX: 2363622,79
5STEF2001X: 2265572,08
6YooraX: 2348616,24
7NickFanboyX: 2200540,32
8stefanos64X: 2260569,28
9XarX: 2150515,69
10chrisct78X: 2100492,35
11MomoS+413,64
12MariosMZS+413,16
13heresyS+412,85
14N1CkS+411,74
15GR☆DRACULAS381,21
16Mr. NoodlesS381,08
16OMG StefS381,08
18DimosSenseiA+361,07
19KritsiniA321,93
20TsontossA321,73
21GetDeletedA321,11
21BillyGnA321,11
23Ink NickB217,78
24ChristosUnranked90,01

Σεζόν 2020-2021

1. iliasDUDE: Ο Ηλίας συνεχίζει να είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα για μία ακόμη σεζόν χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Πρόσφατα μπήκε σε μία νέα ομάδα η οποία αναμένεται να βελτιώσει ακόμη παραπάνω τις ήδη καταπληκτικές ικανότητές του.

2. sp9rK: Κράταει δύσκολα αλλά σταθερά την θέση του λόγω του ανταγωνισμού που έχει από τους διαγωνιζόμενους παρακάτω. Με το νέο του Main το Nautilus 79 το οποίο του επιτρέπει να επιδεικνύει τις απίστευτες ικανότητες του με το Inkjet, ίσως μπορέσει, με αρκετή εξάσκηση να εκθρονίσει τον αντίπαλό του μέσα στον επόμενο χρόνο.

3. Den: Παρόλο που η ικανότητα του να παίξει οποιοδήποτε όπλο, μπορεί να πιάνει λιγότερο εξασκημένα άτομα απροετοίμαστα, δεν λειτουργεί στους πρώτους 2 παίκτες στην Ελλάδα τόσο καλά. Μήπως η μεγαλύτερή του δύναμη είναι και η μεγαλύτερή του αδυναμία και πρέπει επιτέλους να επιλέξει ένα Main;

4. Yoora: Όπως είπαμε και πέρυσι, το ότι βρήκε ένα σταθερό Main για να παίζει θα τον βοηθούσε να ανέβει σε μεγαλύτερες θέσεις. Θα μπορέσει να κρατήσει τη θέση του τώρα όμως που αυτό το όπλο απομακρύνεται από το meta σιγά-σιγά;

5. STEF2001: Ένας παλιός παίκτης Splatoon 1 ο οποίος αγόρασε φέτος το Splatoon 2 και συνεχίζει την πορεία του να γίνει ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα. Μπορεί το Main του, το Luna Blaster, να είναι αισθητά πιο αδύναμο στο Splatoon 2, όμως εκείνος πιστεύει ότι η πίστη του θα αποδώσει καρπούς. Για να δούμε τι θα γίνει στην επόμενη σεζόν.

6. stefanos64: Οι αλλαγές που έκανε στο playstyle του του επέτρεψαν να μείνει σταθερός στην θέση του ενώ ο ανταγωνισμός αυξανόταν. Ένα μεγάλο ερώτημα είναι, μπορεί η σταθερότητά του να μετατραπεί σε στασιμότητα και έλλειψη βελτίωσης.

7. NickFanboy: Ένας καινούριος παίκτης Splatoon, ο οποίος μέσα σε 6 μήνες, εξασκήθηκε πάρα πολύ και πλέον είναι στους 8 καλύτερους παίκτες. Θα συνεχιστεί αυτή η βελτίωση ή χτύπησε πρόωρα το ταβάνι του μετά από μια πολύ καλή αρχή;

8. Xarizzar: Επίσης νέο μέλος της 8αδας των καλύτερων παικτών. Έχει πολύ ιδιαίτερο playstyle, το οποίο φαίνεται πως αποδίδει, και μεγάλο πάθος για εξάσκηση και βελτίωση. Περιμένουμε μεγάλες αλλαγές μέσα στον επόμενο χρόνο.


Σεζόν 2019-2020

Η πρώτη χρονιά που υπάρχουν τουρνουά Splatoon στην Ελλάδα. Εκτός από μερικούς παίκτες, οι περισσότεροι είναι χαμηλότερου επιπέδου, αλλά αναμένεται με την βοήθεια των πιο έμπειρων παικτών να υπάρχει πολύς συναγωνισμός μέσα στην επόμενη χρονιά.

1. iliasDUDE: Ο μόνος Έλληνας με εμπειρία στην competitive σκηνή και αυτό φαίνεται γιατί νικάει όλους από κάτω του, με μεγάλη ευκολία. Είναι πρόθυμος όμως να βοηθήσει τους πάντες να βελτιωθούν οπότε ίσως να δούμε κάποια ανατροπή στα Power Rankings την επόμενη σεζόν.

2. sp9rK: Πολύ έμπειρος παίκτης Splatoon και με μεγάλη διάθεση να βοηθήσει νέα μέλη να βελτιωθούν. Δεν έχει εμπειρία στην competitive σκηνή ο ίδιος, αλλά την παρακολουθεί χωρίς απώλεια από την στιγμή που δημιουργήθηκε το 2015.

3. Den: Δεν έχει εμπειρία στην competitive σκηνή αλλά έχει πολλές ικανότητες και είναι ικανός να παίξει οποιοδήποτε όπλο στο παιχνίδι. Δεν υστερεί σχεδόν καθόλου σε ικανότητες συγκριτικά με τον sp9rK και ίσως με σωστή καθοδήγηση να ανέβει στην κατάταξη του χρόνου.

4. chrisct78: Έχει πολύ καλό στόχο για το επίπεδο του και με λίγη καθοδήγηση από τους πιο έμπειρους παίκτες έχει μετατραπεί σε πραγματική απειλή. Περιμένουμε σπουδαία πράγματα στην επόμενη σεζόν.

5. Yoora: Είναι νέος και με μεγάλες δυνατότηες, αλλά ταυτόχρονα έχει μεγάλο περιθώριο για βελτίωση. Με πολλή εξάσκηση σίγουρα θα μπορέσει να ανέβει αρκετές θέσεις την επόμενη σεζόν.

6. stefanos64: Νέο μέλος αλλά έμπειρος παίκτης. Είναι πολύ αφοσιωμένος στο όπλο του, τα Custom Dualie Squelchers, και με λίγη εξάσκηση θα μπορέσει να ανατρέψει ακόμα και τους καλύτερους παίκτες

7. Momo: Το πολύ επιθετικό playstyle του, του επιτρέπει να κερδίζει άτομα κάτω από το επίπεδό του αλλά πρέπει να μάθει να προσαρμόζεται στις περιστάσεις. Αν το κάνει αυτό, θα μπορέσει να ανέβει αρκετές θέσεις την επόμενη σεζόν.

8. nikforgr: Η πορεία του σαν παίκτης είναι ακόμα σε αρχικά στάδια, αλλά έχει πάθος για εξάσκηση και δίψα για βελτίωση. Περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.


Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας στα τουρνουά μας!