Κι άλλες διευκρινίσεις για το Dragon Quest XI

16 Απρ
Κι άλλες διευκρινίσεις για το Dragon Quest XI

Η αναμονή για το Dragon Quest XI δεν έχει τελειωμό. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε πριν η κονσόλα βαφτιστεί Switch, ωστόσο ακόμη περιμένουμε να το δούμε.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

 

Η εξήγηση για την πρόωρη ανακοίνωση του παιχνιδιού

Ο παραγωγός, Hokuto Okamoto, μιλώντας με το Game Informer, είπε σχετικά:

Όσο εργαζόμασταν με το Dragon Quest XI στην Unreal Engine 4, θέλαμε να εργαστούμε και στη Switch version. Δυστυχώς, η μηχανή ήταν αρχικά ασύμβατη, αν και η Nintendo συνεργαζόταν με την Epic. Όταν κυκλοφόρησε η νέα έκδοση που έκανε εφικτή τη μεταφορά, ξεκινήσαμε τα σχέδια για την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Αρχικά το ανακοινώσαμε πριν το Switch ονομαστεί Switch. Θέλαμε οι fans να ξέρουν πως δουλεύουμε πάνω στη μεταφορά. Όσο άρχισε να πλησιάζει η κονσόλα, ανακαλύψαμε πως η Unreal Engine και το Switch δε συνεργάζονταν άψογα ακόμη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης, συνεργαστήκαμε με τις Epic και Nintendo για να προχωρήσει η έκδοση για το Switch.

Παρόλες τις καθυστερήσεις, το Dragon Quest XI για το Switch θα έρθει. Δυστυχώς για τους κατόχους του 3DS όμως, η έκδοση εκείνη δε θα βγει από τα σύνορα της Ιαπωνίας.

Ο Okamoto εξηγεί:

Όταν ξεκινήσαμε με τη σκέψη για το Dragon Quest XI στη Δύση, θέλαμε να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα με το δυτικό κοινό. Μπορέσαμε να κάνουμε πολλές βελτιώσεις και αλλαγές για τη μετάφραση. Έτσι λοιπόν, πιστέψαμε πως η καλύτερη προσέγγιση είναι να επικεντρωθούμε στις PS4 και Steam versions.

Πηγή

 

 

Dragon Quest XI στο Switch: Μεταφορά από το PS4 χωρίς λογοκρισία

Καλά διαβάσατε, δεν είναι όλα τα νέα άσχημα!

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης PAX East 2018, ο Okamoto επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Οτι δηλαδή το παιχνίδι θα είναι μεταφορά της PS4 version (λογικό, καθώς όπως διαβάσατε ήδη, η έκδοση αυτή είναι στο επίκεντρο της ομάδας ανάπτυξης).

Ακόμα καλύτερα όμως, το παιχνίδι δε θα έχει κανενός είδους λογοκρισία όταν έρθει στα μέρη μας. Παρόλο που η Square Enix θα τροποποιήσει κάποιους διαλόγους, ως είθισται, άλλα στοιχεία όπως το κλασικό “puff puff” θα παραμείνουν ως έχουν.

Για παράδειγμα, ο Okamoto ανέφερε το “Magic Slot” του Dragon Quest XI. Αυτό είναι κάτι που κυρίως απευθύνεται στο ιαπωνικό κοινό, καθώς είναι μια προφανής αναφορά στα pachislot. Παρόλα αυτά, η ύπαρξή του δε θα αφαιρεθεί, ούτε θα τροποποιηθεί με κάποιον τρόπο.

Κι άλλες διευκρινίσεις για το Dragon Quest XI

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων