Είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο πως τα πρωτοποριακά και ανεπανάληπτα Joy-Cons παρουσιάζουν πρωτοποριακά και ανεπανάληπτα προβλήματα: Το Joy-Con drift.


Το φαινόμενο Joy-Con drift και στο Switch Lite

Καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν από την αγωγή κατηγορίας-δράσης εις βάρος της Nintendo για το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζουν τα ξεχωριστά χειριστήρια του Switch, το Lite μοντέλο της κονσόλας επηρεάζεται από το φαινόμενο του drifting. Μάλιστα, η αγωγή εκθειάζει και την πηγή του προβλήματος.

Αν δε γνωρίζετε, drifting είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζουν τα joysticks των Joy-Con. Όταν παρουσιάζεται, το joystick είναι στην ουδέτερη θέση του αλλά παρόλα αυτά η κονσόλα ανιχνεύει κίνηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινείται ο χαρακτήρας σας από μόνος του ή άλλα παρόμοια προβλήματα.

Η Nintendo ξεκίνησε τις δωρεάν επισκευές των Joy-Con λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της αγωγής τον περασμένο Ιούλιο. Παρόλα αυτά, με την πρόσφατη κυκλοφορία του Nintendo Switch Lite (που διαθέτει μη αποσπώμενα Joy-Cons) ξεκίνησαν οι ανησυχίες για το drifting. Ειδικά μετά από τα ευρήματα τρίτων, σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται πως τα joysticks της κονσόλας είναι πανομοιότυπα με των κανονικών Joy-Con. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις καταγγελιών για drifting και στο Switch Lite (1, 2, 3, 4).

Ο ιστότοπος Polygon δημοσίευσε πως έχει στη διάθεσή του τη νέα έκδοση της αγωγής, η οποία βρίσκεται εδώ. Το κείμενο της αγωγής μιλά για το πρόβλημα που υπάρχει στα χειριστήρια του Switch αλλά και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει:

Με λίγα λόγια, δύο «βουρτσάκια» (brushes) κινούνται στους άξονες Χ και Υ ανάλογα με την κίνηση που κάνει ο χρήστης. Τα βουρτσάκια είναι κατασκευασμένα από χάλυβα και τοποθετούνται σε μια «βάση» (carrier) πολυαιθυλένιου. Τα βουρτσάκια έρχονται σε επαφή με μια αγώγιμη επιφάνεια πάνω σε ένα εύκαμπτο κύκλωμα (flex circuit), το οποίο μεταφέρει στο σύστημα την κίνηση που κάνει ο παίκτης. Φαίνεται πως ο λόγος για τη βλάβη προέρχεται από τη φθορά που προκαλείται στην αγώγιμη επιφάνεια και τη βάση – σύμφωνα με τους ειδικούς που προσέλαβαν οι ενάγοντες.

Όσο ο χάλυβας κινείται μπρος-πίσω τρίβει το μαλακό άνθρακα από τον οποίο αποτελείται η αγώγιμη επιφάνεια.

Το υλικό που αφαιρείται προκαλεί αλλαγές στην ηλεκτρική αντίσταση των επιφανειών που οδηγεί στο φαινόμενο του drifting. Οι διαφορές μεταξύ της σκληρότητας των εφαπτόμενων επιφανειών μεταξύ της «βούρτσας» από χάλυβα και του αγωγού (που αποτελείται από άνθρακα) δημιουργεί υπολείμματα φθοράς τα οποία συσσωρεύωνται στις άκρες που διαθέτουν τα βουρτσάκια. Αυτά τα τρίμματα επιτείνουν τη φθορά της αγώγιμης επιφάνειας. Επίσης, κατά τη φυσιολογική κίνηση του joystick, τα μαλακά κομμάτια του πολυαιθυλένιου δημιουργούν τα δικά τους σκουπιδάκια όσο προκαλούνται τριβές μεταξύ τους. Αυτά τα σωματίδια καταλήγουν κι εκείνα στην αγώγιμη επιφάνεια και δρουν ως αποξεστικό, προκαλώντας περαιτέρω φθορές.

Στις εικόνες που περιέχει η αγωγή επιδεικνύεται ο εξοπλισμός ενός προβληματικού χειριστηρίου σε μεγέθυνση από μικροσκόπιο. Στις εικόνες μπορείτε να δείτε τα βουρτσάκια (brushes) αλλά και τα εύκαμπτα κυκλώματα που φέρουν υπολείμματα από φθαρμένες επιφάνειες.


Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για καθαρά μηχανικό πρόβλημα το οποιο, σύμφωνα με τη αγωγή, θα έπρεπε να είχε εντοπίσει η Nintendo με δοκιμές πριν την κυκλοφορία του Switch, αλλά και του Lite. Επίσης, η αγωγή επισημαίνει πως παρόλα τα παράπονα, η Nintendo δεν έχει κάνει απόπειρες να επιλύσει το ζήτημα (δεν έχει κάνει καμία ανάκληση υλισμικού, αλλά αντίθετα έχει κυκλοφορήσει νέα χειριστήρια με νέα χρώματα και ένα νέο μοντέλο για την κονσόλα τα οποία περιέχουν ελαττωματικά εξαρτήματα).

Η αγωγή πάει ένα βήμα παραπέρα και αμφισβητεί τις προθέσεις της Nintendo καθώς δεν ενημέρωσαν τους καταναλωτές, ούτε και προσέφεραν δωρεάν επισκευές (πριν την εμφάνιση της αγωγής), δεν προσέφεραν επέκταση της εγγύησης και σε μερικές περιπτώσεις, οι επισκευές ήταν «μικρές ανακαινίσεις, μετά από τις οποίες η [Nintendo] απέστειλε τα ελαττωματικά  Joy-Con, τα οποία αναπόφευκτα θα παρουσιάσουν το drift στο μέλλον, πίσω στους καταναλωτές».

Εσείς τι γνώμη έχετε για όλα αυτά;


Πηγή, Πηγή εικόνας

Author MasterV
Published
Views 135
0

Comments

No Comments

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Nintendo Greek Community

23 User(s) Online Join Server
 • Pakos
 • CLOUD
 • d0p3rMaN
 • Kalliroy
 • Lisanna Derpalicious
 • shidai
 • Alikki
 • GameDemon
 • Vaynard
 • MrSkopelos27
 • Arceus922
 • Saxon

Πρόσφατα Άρθρα

Dead End Job το Δεκέμβριο στο Switch

22 Οκτωβρίου 201922 Οκτωβρίου 2019

The Drifter – Ένα νέο point-and-click adventure για το Switch

22 Οκτωβρίου 201922 Οκτωβρίου 2019

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της Mike Wise
Εικόνα προφίλ του/της Bowtie Gamers
Εικόνα προφίλ του/της Admiral Dept
Εικόνα προφίλ του/της Latichris
Εικόνα προφίλ του/της Spank
Εικόνα προφίλ του/της nikospap
Εικόνα προφίλ του/της Kostikas12
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της jason33
Εικόνα προφίλ του/της Βασίλειος Τσιτομενέας
Εικόνα προφίλ του/της GR☆DRACULA
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Gr

Nintendo Next Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.