Είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο πως τα πρωτοποριακά και ανεπανάληπτα Joy-Cons παρουσιάζουν πρωτοποριακά και ανεπανάληπτα προβλήματα: Το Joy-Con drift.


Το φαινόμενο Joy-Con drift και στο Switch Lite

Καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν από την αγωγή κατηγορίας-δράσης εις βάρος της Nintendo για το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζουν τα ξεχωριστά χειριστήρια του Switch, το Lite μοντέλο της κονσόλας επηρεάζεται από το φαινόμενο του drifting. Μάλιστα, η αγωγή εκθειάζει και την πηγή του προβλήματος.

Αν δε γνωρίζετε, drifting είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζουν τα joysticks των Joy-Con. Όταν παρουσιάζεται, το joystick είναι στην ουδέτερη θέση του αλλά παρόλα αυτά η κονσόλα ανιχνεύει κίνηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινείται ο χαρακτήρας σας από μόνος του ή άλλα παρόμοια προβλήματα.

Η Nintendo ξεκίνησε τις δωρεάν επισκευές των Joy-Con λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της αγωγής τον περασμένο Ιούλιο. Παρόλα αυτά, με την πρόσφατη κυκλοφορία του Nintendo Switch Lite (που διαθέτει μη αποσπώμενα Joy-Cons) ξεκίνησαν οι ανησυχίες για το drifting. Ειδικά μετά από τα ευρήματα τρίτων, σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται πως τα joysticks της κονσόλας είναι πανομοιότυπα με των κανονικών Joy-Con. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις καταγγελιών για drifting και στο Switch Lite (1, 2, 3, 4).

Ο ιστότοπος Polygon δημοσίευσε πως έχει στη διάθεσή του τη νέα έκδοση της αγωγής, η οποία βρίσκεται εδώ. Το κείμενο της αγωγής μιλά για το πρόβλημα που υπάρχει στα χειριστήρια του Switch αλλά και τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει:

Με λίγα λόγια, δύο «βουρτσάκια» (brushes) κινούνται στους άξονες Χ και Υ ανάλογα με την κίνηση που κάνει ο χρήστης. Τα βουρτσάκια είναι κατασκευασμένα από χάλυβα και τοποθετούνται σε μια «βάση» (carrier) πολυαιθυλένιου. Τα βουρτσάκια έρχονται σε επαφή με μια αγώγιμη επιφάνεια πάνω σε ένα εύκαμπτο κύκλωμα (flex circuit), το οποίο μεταφέρει στο σύστημα την κίνηση που κάνει ο παίκτης. Φαίνεται πως ο λόγος για τη βλάβη προέρχεται από τη φθορά που προκαλείται στην αγώγιμη επιφάνεια και τη βάση – σύμφωνα με τους ειδικούς που προσέλαβαν οι ενάγοντες.

Όσο ο χάλυβας κινείται μπρος-πίσω τρίβει το μαλακό άνθρακα από τον οποίο αποτελείται η αγώγιμη επιφάνεια.

Το υλικό που αφαιρείται προκαλεί αλλαγές στην ηλεκτρική αντίσταση των επιφανειών που οδηγεί στο φαινόμενο του drifting. Οι διαφορές μεταξύ της σκληρότητας των εφαπτόμενων επιφανειών μεταξύ της «βούρτσας» από χάλυβα και του αγωγού (που αποτελείται από άνθρακα) δημιουργεί υπολείμματα φθοράς τα οποία συσσωρεύωνται στις άκρες που διαθέτουν τα βουρτσάκια. Αυτά τα τρίμματα επιτείνουν τη φθορά της αγώγιμης επιφάνειας. Επίσης, κατά τη φυσιολογική κίνηση του joystick, τα μαλακά κομμάτια του πολυαιθυλένιου δημιουργούν τα δικά τους σκουπιδάκια όσο προκαλούνται τριβές μεταξύ τους. Αυτά τα σωματίδια καταλήγουν κι εκείνα στην αγώγιμη επιφάνεια και δρουν ως αποξεστικό, προκαλώντας περαιτέρω φθορές.

Στις εικόνες που περιέχει η αγωγή επιδεικνύεται ο εξοπλισμός ενός προβληματικού χειριστηρίου σε μεγέθυνση από μικροσκόπιο. Στις εικόνες μπορείτε να δείτε τα βουρτσάκια (brushes) αλλά και τα εύκαμπτα κυκλώματα που φέρουν υπολείμματα από φθαρμένες επιφάνειες.


Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για καθαρά μηχανικό πρόβλημα το οποιο, σύμφωνα με τη αγωγή, θα έπρεπε να είχε εντοπίσει η Nintendo με δοκιμές πριν την κυκλοφορία του Switch, αλλά και του Lite. Επίσης, η αγωγή επισημαίνει πως παρόλα τα παράπονα, η Nintendo δεν έχει κάνει απόπειρες να επιλύσει το ζήτημα (δεν έχει κάνει καμία ανάκληση υλισμικού, αλλά αντίθετα έχει κυκλοφορήσει νέα χειριστήρια με νέα χρώματα και ένα νέο μοντέλο για την κονσόλα τα οποία περιέχουν ελαττωματικά εξαρτήματα).

Η αγωγή πάει ένα βήμα παραπέρα και αμφισβητεί τις προθέσεις της Nintendo καθώς δεν ενημέρωσαν τους καταναλωτές, ούτε και προσέφεραν δωρεάν επισκευές (πριν την εμφάνιση της αγωγής), δεν προσέφεραν επέκταση της εγγύησης και σε μερικές περιπτώσεις, οι επισκευές ήταν «μικρές ανακαινίσεις, μετά από τις οποίες η [Nintendo] απέστειλε τα ελαττωματικά  Joy-Con, τα οποία αναπόφευκτα θα παρουσιάσουν το drift στο μέλλον, πίσω στους καταναλωτές».

Εσείς τι γνώμη έχετε για όλα αυτά;


Πηγή, Πηγή εικόνας

Author MasterV
Published
Categories Νέα
Views 389
0

Comments

No Comments

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ESCI Ελλάδα εναντίων Ελβετίας

Ένα Like στο Facebook μας βοηθάει

Facebook Pagelike Widget

Ελληνική Κοινότητα Nintendo στον Discord

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της mariapesm
Εικόνα προφίλ του/της Gold Luigi
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της nK
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Tsak
Εικόνα προφίλ του/της SpyrosRai
Εικόνα προφίλ του/της GR☆DRACULA
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της Mimakos
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της V3rsed
Εικόνα προφίλ του/της Mr. Boring

Πρόσφατα Άρθρα

Nintendo Download (24/09/2020) – Νέες κυκλοφορίες και DLC

Turrican Anthology επετειακή έκδοση στο Nintendo Switch

Datamines του Super Mario 3D all Stars

Αρχείο Nintendo Next

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031