Η ομάδα του Nintendo Next σας εύχεται ολόψυχα Καλή Χρονιά 2019 με υγεία και ευτυχία. Τα καλύτερα έπονται, το 2019 είναι γεμάτο εκπλήξεις, παιχνίδια και όρεξη για δουλειά. Η Nintendo κοινότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει και το έχουμε πάρει προσωπικά να την κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη. Δείτε αναλυτικά μια ιστορική ανασκόπηση του 2018 από την ομάδα μας, όσα δεν προλάβαμε να σας πούμε αλλά και τους στόχους μας για το 2019.

Nintendo Next 2018 πως ήταν για μας η χρόνια που πέρασε

Όπως θα παρατηρήσατε τα πράγματα δεν ήταν πολύ ζωντανά από πλευρά ειδήσεων στον ιστότοπό μας. Αλλά η πραγματική δουλειά γινόταν στο παρασκήνιο προσπαθώντας να γνωρίσουμε από κοντά όσους περισσότερους οπαδούς της Nintendo σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στόχος μας το 2018 ήταν να κάνουμε πράξη αυτό που το 2015 έμοιαζε ακατόρθωτο. Να ενώσουμε την Nintendo κοινότητα στην Ελλάδα. Για όσους δεν θυμούνται εκείνη την χρονιά έκλεισε η Nortec Multimedia Α.Ε, τότε μοναδική επίσημη αντιπρόσωπος της Nintendo στην Ελλάδα. Τότε ο βασικός πυρήνας της κοινότητας συνεννοούνταν μέσα από το επίσημο forum της εταιρίας. Συναντήσεις, γεγονότα και τουρνουά συντελούνταν μέσα από μια πολύ ζεστή και ζωηρή παρέα φίλων και γνωστών.

Νομάδες Nintendάδες

Μέσα σε μία δεκαετία είχαμε δημιουργήσει ένα βασικό πυρήνα φίλων της εταιρίας όπου βασική του αποστολή ήταν να κάνουμε σωστή ενημέρωση γύρω από τα παιχνίδια της Nintendo. Δυστυχώς το πρόβλημα της παραπληροφόρησης από τα Ελληνικά μέσα όπου ακόμα και σήμερα αδυνατούν να καλύψουν σωστά τα δρώμενα της εταιρίας, μας έκανε ακόμα πιο αποφασιστικούς στο αναδείξουμε τα γεγονότα έως έχουν.

Μέχρι το 2015 η επίσημη πλατφόρμα του forum του nintendo.gr μας έδινε αυτό το βήμα όπου είχε μεγάλη απήχηση. Δυστυχώς τα πράγματα έλαβαν άδοξο τέλος με το κλείσιμο της Nortec αφήνοντας τους Έλληνες οπαδούς της Nintendo με ένα τεράστιο κενό.

Δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο ώστε να καλύψει την ανάγκη της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της κοινότητας. Ότι ήταν διαθέσιμο δεν πληρούσε σε καμία περίπτωση τα υψηλά στάνταρ που είχαμε θέσει σαν οργανωτές. Αρκετά άτομα τότε απλά τα παράτησαν, άλλοι κλείστηκαν στον εαυτό τους και απόφευγαν τις κοινωνικές συναντήσεις και γενικά όλα είχαν πάρει το δρόμο της εντροπίας για την Ελληνική Nintendo κοινότητα.

Nintendo Next το κέντρο της Ελληνικής Nintendo Κοινότητας

Το Nintendo Next είχε ήδη ξεκινήσει σαν προσωπικό blog για σωστή ενημέρωση πάνω στην ειδησεογραφία της Nintendo από το Μάιο του 2015 . Δεν είχαμε σκεφτεί τότε τίποτα άλλο πέρα από το να γράφουμε αναλύσεις, άρθρα πάνω σε οικονομικά στοιχεία και αναφορές στις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών.

Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μας ότι το αρχηγείο της Ελληνικής Nintendo κοινότητας θα έκλεινε και θα μέναμε “άστεγοι”. Εν τω μεταξύ είχαμε ήδη ξεκινήσει ταπεινά την οργάνωση της Super Smash Bros. eSport σκηνής στην Ελλάδα με μεγάλη συμμετοχή κόσμου σε τουρνουά του παιχνιδιού στο Wii U και 3DS.

Επίσης δεν ήμασταν πάνω από δύο άτομα στο οργανωτικό κομμάτι τότε. Μπροστά σε αυτή την ανάγκη λοιπόν μπήκε το σχέδιο από την ομάδα μας να κάνουμε το Nintendo Next το νέο nintendo.gr.

Τρία χρόνια σκληρής προετοιμασίας και σχεδιασμού

Όπως όλοι γνωρίζουμε για την εμπορική αποτυχία του Wii U δεν μας έδινε πολλά περιθώρια στο να μας αφουγκραστεί νέος κόσμος. Οι ήδη υπάρχοντες οπαδοί είναι επίσης σε κατάσταση αδιαφορίας για την κοινότητα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Χωρίς επίσημη αντιπροσωπεία για τα προϊόντα της Nintendo στην Ελλάδα. Καμία υποστήριξη από χορηγούς. Η Nintendo Ευρώπης να μας δίνει όποια υποστήριξη μπορούσε, δεν ήταν όμως αρκετή. Αλλά υπήρχε ένα φάρος στην μαυρίλα της όλης κατάστασης.

Η σειρά Super Smash Bros. μας έδωσε την λύση. Το παιχνίδι έχει πολύ φανατικούς φίλους και ταυτόχρονα διάθεση να δουλέψουν για την δημιουργία μιας δυνατής κοινότητας. Όποτε θέσαμε τις βάσεις για το όλο εγχείρημα της οργάνωσης πάνω στην eSport σκηνή του Super Smash Bros.

Ταξιδέψαμε σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα όπου όλα τα παιδιά των συγκεκριμένων περιοχών ήθελαν να γίνουν παρόμοια τουρνουά όπως γίνονταν αυτά στην Αθήνα με την ονομασία Smash City. Το εγχείρημα όμως χρειαζόταν μια οργανωμένη ομάδα eSport όπου οι παίχτες θα μπορούσαν να διοργανώνουν τουρνουά και να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν δημιουργήθηκε η αγαπημένη μας SmashCore!

Τουρνουά και Γεγονότα

Η αρχική μας δουλειά συμπεριλάμβανε τα τοπικά πρωταθλήματα του Smash City. Αργότερα προχωρήσαμε στην δημιουργία του πρώτου παναθηναϊκού πρωταθλήματος Super Smash Bros. με την ονομασία Smash City League. Το μεγαλύτερο τουρνουά ήρθε με την ονομασία αργότερα το Σεπτέμβρη του 2016 με το Digital Glitch στην Digital Expo όπου σπάσαμε ρεκόρ εγγραφών με πάνω από 160 άτομα να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το τουρνουά!

Digital Glitch
Το πρώτο μεγάλο τουρνουά της SmashCore που ξεπέρασε τις 160 εγγραφές!

Συνεχίσαμε δυναμικά με την δημιουργία πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη με το Smash City North και τέλος της Season να κάνουμε το πρώτο Πανελλήνιο τουρνουά του Smash City League. Η πορεία συνεχίστηκε με τα πρωταθλήματα Smash City League στην Αθήνα και τα Smash@Battlenet στην Θεσσαλονίκη. Μεγάλες διοργανώσεις δεν έγιναν πέρα από την σειρά τουρνουά Ascension σε συνεργασία με τα Battlenet Arena. Όπου ήταν επιτυχημένα από πλευράς οργάνωσης αλλά από θέμα κόσμου ήταν χλιαρά σε προσέλευση.

Νέα γενιά και καινούργιος αντιπρόσωπος

Η κυκλοφορία του Switch το Μάρτιο του 2017 έκανε πολλούς φίλους της εταιρίας να επιστρέψουν στην ενεργό δράση. Αυτό επηρέασε την ήδη άσχημη κατάσταση που είχε το Wii U και ανακοινώθηκε καινούργιο Super Smash Bros. για την καινούργια κονσόλα. Οπότε όλη η προσοχή στράφηκε στο καινούργιο παιχνίδι.

Επίσης μετά από σχεδόν δύο χρόνια η CD Media αναλαμβάνει επίσημη αντιπρόσωπος της Nintendo στην Ελλάδα.

Ευρωπαϊκή εμπειρία στις διοργανώσεις

Η ομάδα μας όμως ταξίδευε στο εξωτερικό μαζεύοντας εμπειρία τόσο στο διοργανωτικό όσο και στο εμπειρικό κομμάτι των μηχανισμών του παιχνιδιού. Εκπρόσωποί της SmashCore παρευρέθησαν σε μεγάλα τουρνουά όπως το Beast και Syndicate μέσα στο 2017. Δεν κατάφεραν πολλά σε θέμα αποτελεσμάτων αλλά γύρισαν με γνώσεις απαραίτητες για την αναβάθμιση της Ελληνικής σκηνής.

Η αποστολή στο Syndicate 2017! Φοβερή εμπειρία στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Η αποστολή στο BEAST 7 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ακόμα και στο αεροδρόμιο στήνεται set up για προπόνηση.

Η επόμενη αποστολή όμως στο Exodus της Ελβετίας μας έφερε την πρώτη μεγάλη διάκριση! Ο Ρωμανός Πούλης Στάντλερ πήρε την πρώτη θέση στο Κύπελο Ερασιτεχνών στο Super Smash Bros. for Wii U. Επίσης η ομάδα του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου μαζί με τον Ρωμανό κατάφεραν να πάρουν την πέμπτη θέση στο τουρνουά των ομάδων για το ίδιο παιχνίδι.

Η αποστολή στο Exodus στην Ελβετία. Καταφέραμε να πάρουμε πρώτη θέση στο amateur cup και πέμπτη θέση στα doubles του Super Smash Bros. Ultimate στο Wii U!

GameAthlon και Super Smash Bros. Ultimate

Το 2018 λοιπόν μας βρήκε πανέτοιμους να διοργανώσουμε το καλύτερο τουρνουά Super Smash Bros. σε μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα! GameAthlon 2018 ήταν η ευκαιρία να αναδείξουμε την εμπειρία μας τόσο σε θέμα διοργάνωσης αλλά και σε ποιότητα παιχτών. Βεβαίως όλοι έμειναν κατά ευχαριστημένοι αφού προσφέραμε το καλύτερο τουρνουά της διοργάνωσης για κονσόλα.

GameAthlon
Το πρώτο τουρνουά της SmashCore στην GameAthlon.

Με αυτό τον τρόπο βάλαμε εμπρός για το επόμενο βήμα όπου ήταν η δημιουργία τουρνουά για το Super Smash Bros. Ultimate. Η εμπειρία μας και το μεράκι μας πιστεύουμε πως είναι καθοριστικά για την δημιουργία σωστών διοργανώσεων. Έτσι αναφερθήκαμε στην CD Media για να κάνουμε το πρώτο τουρνουά για το Super Smash Bros. Ultimate στην Ελλάδα. Κάνοντας το καλύτερο κλείσιμο για το έτος 2018.

Το πρώτο τουρνουά του Super Smash Bros. Ultimate σε συνεργασία με το Πλαίσιο και την CD Media.

Στόχοι του Nintendo Next για Καλή Χρονιά 2019

Καλό είναι να θέτουμε στόχους όπου μπορούμε με τις δυνάμεις μας να πραγματοποιήσουμε. Το κυριότερο σε αυτούς τους στόχους είναι να εξυπηρετούν το σύνολο όλης της Nintendo κοινότητας. Με την σειρά της η κοινότητα να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που της δίνονται και να γίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη.

Το Nintendo Next και η SmashCore είναι εργαλεία της Nintendo κοινότητας.

Πρώτο στόχος είναι να μεγαλώσουμε την κοινότητα σε αριθμό ατόμων που μας διαβάζουν σαν ειδησεογραφικό μέσο. Επίσης σε συμμετοχές στα σχόλια του κάθε νέου. Αναβαθμίζοντας πάντα τη ποιότητα μας στο γραπτό λόγο και την ειδησεογραφία που σας ενδιαφέρει. Να επανέλθουμε δριμύτεροι στο θέμα ταχύτητας των νέων φιλτράροντας τις πιο ουσιαστικές ειδήσεις.

Δεύτερος στόχος λοιπόν είναι να θέσουμε το forum μας σε λειτουργία. Όπως προσέξατε έχουμε αναβαθμίσει όλο τον ιστότοπό μας με πολλά νέα χαρακτηριστικά. Το νέο μας forum πλέον προσφέρει αρκετές νέες προσθήκες όπως κοινότητες, διαδραστικά προφίλ και πολύ όμορφη διαρρύθμιση. Αν έχετε περισσότερες προτάσεις πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι θέλουμε να μας το πείτε. Χρησιμοποιείστε την φωνή σας λοιπόν στην καρδιά της Nintendo κοινότητας.

Τρίτος στόχος περισσότερα γεγονότα και τουρνουά σε πληθώρα παιχνιδιών της Nintendo και όχι μόνο στο Switch. Πλέον η κονσόλα είναι επιτυχημένη παγκοσμίως οπότε υπάρχει μεγαλύτερη υποστήριξη σε τίτλους. Οπότε δηλώστε ενδιαφέρον σε ποια παιχνίδια σας ενδιαφέρει να δείτε τουρνουά στο Nintendo Switch. ARMS, Mario Kart 8 DX, Splatoon 2, Mario Tennis Aces ή μήπως FIFA;

Τέταρτος και τελευταίος στόχος είναι να κάνουμε το Nintendo Next το σπίτι του κάθε gamer. Αν μας δείξετε την προτίμηση σας θα μας δώσετε ακόμα περισσότερο κουράγιο για να δουλέψουμε όσο το επιθυμείτε ώστε να προσφέρουμε περισσότερα χαμόγελα στους παίχτες videogames της Ελληνικής κοινότητας που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την Nintendo.

Καλή Χρονιά 2019 σας ευχόμαστε με ότι επιθυμούν οι καρδιές σας. Τις καλύτερες ευχές μας με υγεία πάνω από όλα!

Η ομάδα του Nintendo Next!

Author AkiraGr
Published
Categories Editorial Nintendo
Views 70
0

Comments

No Comments

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Άρθρα

Nintendo Greek Community

39 User(s) Online Join Server
 • Blank
 • AkiraGr
 • 「Sido」
 • Nocturnal
 • athanatos
 • Ciela
 • daseia
 • Deer
 • Nanondorf
 • PipoPie
 • hisoka528
 • Big Nas

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Gr
Εικόνα προφίλ του/της TechPriest
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της 「Sido」
Εικόνα προφίλ του/της Key
Εικόνα προφίλ του/της nK
Εικόνα προφίλ του/της Dense
Εικόνα προφίλ του/της CEMU
Εικόνα προφίλ του/της SP1
Εικόνα προφίλ του/της oktrek
Εικόνα προφίλ του/της ltonkip
Εικόνα προφίλ του/της kamen

Προσεχείς Εκδηλώσεις

 1. Τουρνουά: Smash at Battlenet Ultimate (Θεσσαλονίκη, 19/1/2019)

  Ιανουάριος 19 @ 11:00 - 16:00
 2. Ultimate Mayhem

  Ιανουάριος 19 @ 15:00 - Ιανουάριος 20 @ 21:00

Nintendo Next Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων