Οι Mario και Sonic έρχονται για άλλη μια φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games! Το παιχνίδι περιλαμβάνει τα δημοφιλέστερα αθλήματα του θεσμού με χαρακτήρες όπως ο Mario, ο Luigi, η Peach, ο Sonic, ο Dr. Eggman, ο Knuckles και πολλούς ακόμη! Στόχος η διεκδίκηση της υψηλότερης θέσης στη βαθμολογία και πάνω απ’ όλα, η διασκέδαση!

 

Σενάριο

Στο κεντρικό στόρι, το παιχνίδι ξεκινάει με τον κεντρικό χαρακτήρα μας να καταφτάνει στο Ρίο, έχοντας έναν ξεναγό της πόλης για να τον καλωσορίσει, πιστεύοντας αρχικά πως έφθασε εκεί για να παρακολουθήσει τους Αγώνες. Αφού του επεξηγεί πως ήρθε για να συμμετάσχει, ο «Townsperson» , όπως ονομάζεται μέσα στο παιχνίδι, εξηγεί στο νεαρό αθλητή πως η τύχη είναι με το μέρος του, καθώς το Ρίο είναι μία πόλη που διαθέτει δύο γυμναστήρια τα οποία διευθύνονται από αθλητές παγκοσμίου φήμης, και του προτείνει να πάει σε ένα από αυτά ώστε να συμμετάσχει μέσα στις εκδηλώσεις με ελπίδα για το χρυσό μετάλλιο!

Κάπου εδώ καταφθάνουν δύο αγόρια, όπου ο ένας φοράει στολή του Super Mario, και ο άλλος στολή του Sonic, προσπαθώντας να μας πείσουν να επιλέξουμε το γυμναστήριο που μας προτείνει ο καθένας! Ο Mario με τη λογική της εκγύμνασης, και ο Sonic με τη λογική της ταχύτητας.

Βρισκόμαστε κάπου στη Copacabana, και ανάλογα με τον χαρακτήρα τον οποίο επιλέξαμε, ακολουθούμε ορισμένες οδηγίες ώστε να εντοπίσουμε τον συνεργάτη του μέσα στη πόλη ώστε να εγγραφούμε στο γυμναστήριο του. Έπειτα, ο βοηθός του μας δίνει τη δυνατότητα, μέσα από ένα Special Skill, να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις ίδιες κινήσεις με τον αντίστοιχο χαρακτήρα που επιλέξαμε (Mario ή Sonic, αντίστοιχα).

Αφού πάρουμε τις συμβουλές τους, σχετικά με τα βραβεία που μπορούμε να κερδίσουμε μας επεξηγούν και που βρίσκεται το γυμναστήριο μέσα στη πόλη, έτσι ώστε να γνωρίζουμε που βρίσκεται το σημείο που θα μπορούμε να πάμε για προπόνηση. Έπειτα, μας εξηγούν πως πρέπει να πάμε στο γυμναστήριο για να γνωρίσουμε τους εκπαιδευτές μας, και πως όταν το καταφέρουμε, πρέπει να γυρίσουμε πίσω για να τους ενημερώσουμε σχετικά με αυτό.

Οι αντίπαλοι μας είναι πάντοτε οι ήρωες από το αντίθετο παιχνίδι που πήραμε τους κύριους ήρωες.

Η προπόνηση με την οποία ξεκινάμε είναι του άλματος επί κοντό (ημέρα πρώτη).

Ανάλογα με τη πρόοδο μας στα αθλήματα ανεβαίνει και το επίπεδο μας. Έτσι αυξάνεται και ο αριθμός των Costumes που μπορούμε να φορέσουμε. Όσο περισσότερο προπονούμαστε, μας δίνεται και η δυνατότητα να φοράμε ρούχα και αξεσουάρ τα οποία θα ανεβάζουν τις επιδόσεις (parameters) μας.
Όταν επιστρέψουμε λοιπόν από τη προπόνηση, μας δίνονται σαν ανταμοιβή 50 επιπλέον μήλα για τη προσπάθεια που κάναμε μέσα στο γυμναστήριο.

Έπειτα, την δεύτερη ημέρα, ταξιδεύουμε από τη Copacabana στη Maracanã, έτσι ώστε να φτάσουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο, που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες 110 μέτρων μετ’ εμποδίων, όπου για να συμμετάσχουμε πρέπει να καταφέρουμε στα προημιτελικά να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση, ή και υψηλότερη, για να περάσουμε στα τελικά.

Αν φτάσουμε στη Τρίτη θέση η πιο κάτω, το ταξίδι μας τελειώνει.

(κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορούμε να προπονηθούμε σε διάφορα αθλήματα μέσα στα ειδικά γυμναστήρια που έχει η κάθε πόλη, ανεξάρτητα από αυτό στο οποίο θα διαγωνιστούμε – ανεξάρτητα από την επίδοση μας στα γυμναστήρια παίρνουμε κάποια ανταμοιβή και όταν καταφέρουμε να βγούμε πρώτοι σε κάποιο από αυτά εμφανίζεται ένα πράσινο ν – tick στον χάρτη πάνω στο γυμναστήριο στο οποίο το καταφέραμε – πάντα μας επισημαίνεται ότι η προπόνηση μας ολοκληρώθηκε όταν το καταφέρουμε)

Όταν καταφέρουμε να περάσουμε και τα τελικά, ουσιαστικά έχει περάσει η πρώτη μας ημέρα στους αγώνες. Ξημερώνοντας η δεύτερη, συνεχίζουμε με το Beach Volley, στο οποίο συμμετέχουμε, έχοντας έναν συνεργάτη.

Εάν χάσουμε τον αγώνα, πρέπει αναγκαστικά να ξαναπαίξουμε για να προχωρήσουμε. Δεν μας δίνεται η δυνατότητα να βγούμε δεύτεροι.

Οφείλω να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο άθλημα με δυσκόλεψε ιδιαίτερα…

Ολοκληρώνοντας τη δεύτερη ημέρα και προχωρώντας στη Τρίτη, πηγαίνουμε στη γειτονική Barra για το άθλημα της γυμναστικής. (Gymnastics – ρυθμική γυμναστική)
Έχουμε τρεις επιλογές τραγουδιών στα   επίπεδα normal και expert:

Farandole – Μουσική από το L’ Arlesienne του George Biset (1872) – βαθμός δυσκολίας 1
Main Theme από το Super Mario Bros. Σε ειδικό remix (1985) – βαθμός δυσκολίας 2
Wonder World από το Sonic Lost Word. Arrangement (2013) – βαθμός δυσκολίας 3

Στη συνέχεια μαθαίνουμε μια ιστορία για τα μετάλλια που έχουν κερδίσει ο Sonic και ο Mario πριν την εκκίνηση των αγώνων. Τα είχαν μέσα σε έναν ειδικό χώρο (Hall) και εξαφανίστηκαν (ιδού και ο λόγος που κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έχουμε και κάποιες αναφορές σε φήμες για φαντάσματα). Παρόλα αυτά, μας ζητείται να δώσουμε βάση στους αγώνες.

Έτσι ολοκληρώνεται και η Τρίτη ημέρα των αγώνων.

Προχωράμε στη τέταρτη ημέρα, που σειρά έχει το άλμα εις ύψος, το οποίο μας επιστρέφει στο Ολυμπιακό στάδιο στη Maracanã.

Αν δουν ότι ζοριζόμαστε πολύ μας δίνουν το δικαίωμα να λάβουμε assist (=βοήθεια)  και να περάσουμε τα ημιτελικά και τον τελικό αθλημάτων χωρίς να το έχουμε κερδίσει στη πραγματικότητα.

Προχωράμε στη Πέμπτη ημέρα. Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί μια τέτοιου είδους εκδήλωση στο Deodoro. Το άθλημα στο οποίο θα διαγωνιστούμε, είναι η BMX ποδηλασία.

Προχωράμε στην Έκτη ημέρα. Βρισκόμαστε στη Barra. Σειρά έχουν οι αγώνες κολύμβησης.

Εκεί, μας ανατίθεται αρχικά να βρούμε πληροφορίες για τον κεντρικό μας χαρακτήρα, μιας και η ταυτόχρονη απουσία του με του κακού της όλης υποθέσεως της προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
Έπειτα, προχωράμε στην Έβδομη και τελική ημέρα, βρισκόμαστε στη Copacabana,και ταξιδεύουμε ως τη Barra, όπου θα διαγωνιστούμε στο Golf (έχει πολύ καλό βαθμό δυσκολίας).

Και κάπου εκεί αρχίζει το μυστήριο…!!!

Gameplay

Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αποθηκευμένους έως και 60 δικούς μας χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες χωρίζονται σε boxes όπου το κάθε ένα χωράει 6 χαρακτήρες. Το παιχνίδι διαθέτει 11 boxes, με το πρώτο να είναι εκείνο με τους Guests. Τα υπόλοιπα 10 boxes είναι καθαρά για δικούς μας χαρακτήρες.

Σε πολλά από τα αθλήματα ο χειρισμός της κονσόλας διαφοροποιείται, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του καθενός ξεχωριστά, κάνοντας το παιχνίδι έτσι πολύ πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, μέσα από την αλληλεπίδραση που προκαλεί με τον παίκτη, όπως με τη κίνηση της οθόνης (μέσα από τους αισθητήρες κίνησης και το γυροσκόπιο) στη Σκοποβολή, στη συγχρονισμένη κολύμβηση και στη Καλαθοσφαίριση, τη χρήση του Stylus στο Ύπτιο και στο Badminton, τη χρήση Μικροφώνου στη κολύμβηση, και τη χρήση της οθόνης αφής στο Πόλο και στην Ελευθέρα Κολύμβηση (δεν είναι δυνατό να γίνει με το stylus διότι χρειάζεται τη διαθεσιμότητα και των δύο χεριών). Έτσι, έχουμε διαφορετική οπτική γωνία όταν παίζουμε, καθώς και σημαντική αλλαγή στον τρόπο παιξίματος του, διότι δεν αλλάζουν μόνο τα πλήκτρα πάνω στον χειρισμό του, αλλά και οι κινήσεις μας!

Το παιχνίδι δίνει συμβουλές πάνω στον χειρισμό του, εξηγώντας πάντα στον παίκτη πριν την εκκίνηση του κάθε αθλήματος ποια κουμπιά μπορεί να χρησιμοποιήσει καθώς και τη στάση που πρέπει να έχει η κονσόλα όταν αυτό είναι απαραίτητο. Επίσης στο αριστερό σημείο της οθόνης αφής βλέπουμε πάντα τα πλήκτρα και τα «κόλπα» που αντιστοιχούν στις κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε.

Δεν είναι δυνατή η χρήση του Circle Pad Pro.

Οπτικός Τομέας

Μας παρέχονται όμορφα 3D γραφικά καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η Animation είναι πολύ ζωντανή, προσφέροντας άμεση απόκριση στον χειρισμό του χαρακτήρα από τον παίκτη, χωρίς να έχει ιδιαίτερη καθυστέρηση (μόνο λίγα δευτερόλεπτα διαρκεί το loading ενός game) σε πολύ διακριτικό επίπεδο. Η εμφάνιση και η απεικόνιση αθλημάτων πολύ ρεαλιστική, με το 3D να βοηθάει πολύ σε αυτό. Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική, με ζωντανά χρώματα, ακόμα και στην XL έκδοση του 3DS.

Ήχος

Πολύ καλή ποιότητα ήχου. Η βασική μουσική του παιχνιδιού μας στέλνει στο Ρίο σε ρυθμούς latin ! Η μουσική στα αθλήματα είναι ζωντανή και ευχάριστη, διαθέτει μεγάλη ποικιλία, αλλάζοντας ανά άθλημα. Μας στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις φωνές του κοινού και με τους ήχους που υπάρχουν εκεί, όπως του εκφωνητή, της κόρνα, και της ανακοίνωσης ενός αγωνίσματος. Ταιριάζει πολύ όμορφα με την ατμόσφαιρα των τίτλων Mario και Sonic, κάνοντας μας να νοιώθουμε ότι παίζουμε ένα παιχνίδι που συνδυάζει μουσική και γενική αίσθηση και από τους δύο τίτλους.

Χρήση Amiibo 

Οι φιγούρες amiibo θα επηρεάσουν τον Mii χαρακτήρα που διαθέτουμε με ειδικές στολές – κοστούμια. Η συγκεκριμένη επιλογή γίνεται διαθέσιμη μόνο όταν ξεκλειδωθούν στο παιχνίδι οι Champions Road. Οι φιγούρες δίνουν επιπλέον δυνατότητες στον Mii χαρακτήρα μας με διάρκεια 24 ωρών (η χρήση των φιγούρων amiibo μπορεί να γίνει στο New 3DS και στο New 3DS XL χωρίς τη χρήση κάποιου εξαρτήματος, διότι έχουν ενσωματωμένο NFC Reader, ωστόσο στα 2DS, 3DS, 3DS XL χρειάζεται  επιπλέον το ειδικό εξάρτημα.

Τελικό Συμπέρασμα

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον game, με πολλές επιλογές, δραστηριότητες και μυστήρια για να λυθούν. Εξειδικεύεται στον αθλητισμό, και ουσιαστικά, κρατάει τον παίχτη σε εγρήγορση, μιας και αρκετά συχνά χρειάζεται να περπατήσει ο ίδιος ή και να κινήσει τη κονσόλα για να συμμετάσχει σε ορισμένα αθλήματα. Συνδυάζοντας το StreetPass, θεωρώ πως το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο δραστήριο, μιας και οι πόντοι που παίρνει μέσα από το περπάτημα είναι επιπλέον Bonus, και δεν συνοψίζονται με τα Coins που λαμβάνει μέσα από το StreetPass. Όπως και να το κάνουμε, ο Mario και ο Sonic είναι χαρακτήρες που θα είναι πάντα στις καρδιές μας, και μια φορά στα τέσσερα χρόνια συναντιούνται δείχνοντας μας μέσα από τη γενική ιδεολογία των Ολυμπιακών Αγώνων, ότι ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί, εκεί κάνουν ανακωχή!

[yasr_overall_rating]

 • Κονσόλα: Nintendo 3DS
 • Ανάπτυξη: Spike Chunsoft
 • Έκδοση: Nintendo
 • Είδος: Sports
 • Διάθεση: Ψηφιακή, μέσω του Nintendo eShop
 • Αριθμός παικτών: Single player, multiplayer
 • Συνδεσιμότητα: Υπέρυθρες, Nintendo Network, StreetPass
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: (Ευρώπη): 08 Απριλίου 2016
 • Μορφή: Έκδοση λιανικής, ψηφιακή έκδοση (μέσω 3DS eShop)
Published
Views 28
0

Comments

No Comments

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Άρθρα

Nintendo Greek Community

39 User(s) Online Join Server
 • Naskarios
 • 🌯⚔💣🔫Alkis Gon' Give It To Ya🔫💣⚔🌮
 • Vaynard
 • asteriss
 • Spank
 • The Pain Train
 • AtmanB
 • Nocturnal
 • Agent 3
 • Saxon
 • Yurika! ♡
 • Pakos

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Εικόνα προφίλ του/της Jesteros

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της Spank
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της nikospap
Εικόνα προφίλ του/της GameDemon
Εικόνα προφίλ του/της demian
Εικόνα προφίλ του/της Achill777
Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της Steliosthegamerplays
Εικόνα προφίλ του/της Sleepy
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Mimakos
Εικόνα προφίλ του/της kamen

Προσεχείς Εκδηλώσεις

 1. Ultimate Smash City League S1:P2

  Φεβρουάριος 23 @ 11:30 - 21:00
 2. Ultimate Smash City League S1:P3

  Μάρτιος 9 @ 11:30 - 21:00
 3. Ultimate Smash City League S1:P4

  Μάρτιος 23 @ 11:30 - 21:00

Nintendo Next Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων