fbpx

Pokemon Super Mystery Dungeon

Η σειρά Pokemon, πέραν των main series παιχνιδιών που όλοι αγαπήσαμε, από την εποχή του Game Boy μέχρι και σήμερα, έχει φέρει και πολλά spin off παιχνίδια.  Πολλά από αυτά, μάλιστα, αγαπήθηκαν τόσο από το κοινό και σημείωσαν επιτυχίες, ώστε να αποκτήσουν sequels, γεννώντας έτσι ‘σειρές’ από spin off παιχνίδια μέσα στο Pokemon Series.

Το Pokemon Super Mystery Dungeon, λοιπόν, το οποίο θα μας απασχολήσει σε αυτό το άρθρο, ανήκει στη σειρά Pokemon Mystery Dungeon, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με δύο εκδόσεις, μία για το Game Boy Advance και μια για το DS, πριν από μια δεκαετία περίπου.  Πλέον η σειρά αυτή αριθμεί 10 παιχνίδια (7 εκ των οποίων έφτασαν στην Ευρώπη), με την πιο πρόσφατη προσθήκη να είναι το παιχνίδι αυτό.

Σενάριο

Για τους παλιούς φίλους της σειράς, η ιστορία είναι πάνω κάτω γνωστή:  Ένας άνθρωπος, εσείς, βρεθήκατε ξαφνικά στον κόσμο των Pokemon, χάνοντας κάθε μνήμη από τη ζωή σας ως τώρα.  Προσπαθείτε λοιπόν να επιβιώσετε στο νέο αυτό κόσμο και να ξεσκεπάσετε το μυστήριο γύρω από την εμφάνισή σας εκεί.  Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά… Μια διαταραχή στην αρμονία του κόσμου έχει αρχίσει να ανησυχεί τα πλάσματα που ζουν εκεί. Ξαφνικά, Pokemon από κάθε περιοχή αρχίζουν να μετατρέπονται σε πέτρα!

Το παιχνίδι ξεκινά όπως και όλα τα προηγούμενα της σειράς, με μερικές ερωτήσεις να σκιαγραφούν το χαρακτήρα σας και να τον αποτυπώνουν σε ένα από τα Pokemon με τα οποία μπορείτε να παίξετε.  H τελική απόφαση όμως ανήκει σε εσάς κι έτσι μπορείτε να επιλέξετε το Pokemon που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα.  Έπειτα, έρχεται η ώρα να διαλέξετε έναν φίλο.  Ο φίλος αυτός θα σας συνοδεύει στο μεγαλύτερο μέρος της περιπέτειάς σας και πρόκειται να σας στηρίξει σε οποιαδήποτε κατάσταση, όπως ο  κολλητός σας, σύντροφος στην περιπέτειά σας.

Η περιπέτειά σας αρχίζει με εσάς να ανακαλύπτετε ότι μετατραπήκατε σε Pokemon και ότι χάσατε τη μνήμη σας, όταν μερικά Beheeyem έρχονται να σας επιτεθούν με το που ανακτάτε τις αισθήσεις σας.  Για καλή σας τύχη, ο κύριος Nuzleaf βρίσκεται εκεί και σας βοηθάει να το σκάσετε.  Μέσα από μια σύντομη περιπλάνηση σε Mystery Dungeons προκειμένου να ξεφύγετε, ο Nuzleaf σας εξηγεί τι είδους dungeons είναι αυτά, καθώς και τα βασικά για την επιβίωσή σας εκεί.

Αφού βεβαιωθείτε πως οι εχθροί έχασαν τα ίχνη σας, κατευθύνεστε προς το χωριό του Mr. Nuzleaf, όπου ανακαλύπτετε πως ολόκληρος ο πολιτισμός του κόσμου αυτού έχει στηθεί εξ’ ολοκλήρου από Pokemon.  Στο χωριό ο νέος σας φίλος σας φιλοξενεί και σας στέλνει στο… σχολείο, καθώς μετατραπήκατε σε ένα μικρό Pokemon, στην πρώτη του μορφή. Έτσι, για τον κόσμο αυτό φαίνεστε σαν ένα μικρό Pokemon – παιδί.  Παρ’ όλο που μια νέα δύσκολη ζωή ξεκινά για σας και τα μυστήρια ολοένα και πληθαίνουν, συναντάτε το γείτονά σας, το άτακτο παιδί του χωριού – το Pokemon που επιλέξατε στην αρχή να γίνει φίλος σας, το οποίο συνεχώς διεκδικεί ελευθερία από τους μεγαλύτερους, είναι ο γκαφατζής και ζωηρός του χωριού και του σχολείου, αλλά έχει ένα σπουδαίο όνειρο: ακόμα και αν είναι μικρός, θέλει να συμμετέχει στην Pokemon Expedition Society.

Τι σχέση έχουν όμως τα μυστήρια φαινόμενα με την εμφάνισή σας στον κόσμο των Pokemon; Θα μπορέσετε να λύσετε το γρίφο γύρω από το ποιος είστε και γιατί χάσατε τη μνήμη σας;  Ποιο ρόλο θα παίξουν ο νέος σύντροφός σας και όλοι όσοι γνωρίσετε στον κόσμο αυτόν;  Όλα απαντώνται μέσα από μια πολύ όμορφη περιπέτεια, γεμάτη εξερεύνηση, μάχες, μυστήριο και ανατροπές!  Οι ανατροπές, όμως, δε σταματάνε μόνο σε όσες μας είχαν συνηθίσει τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς ως τώρα, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερες, με κάθε ένα Pokemon να παίζει το ρόλο του μέχρι το τέλος!

Θα έλεγε κανείς ότι η πλοκή του παιχνιδιού είναι από τα δυνατά χαρτιά του.  Παρ’ όλο που εξελίσσεται αρκετά αργά, αφήνοντας τον παίχτη να εξερευνήσει τον κόσμο και να κάνει αποστολές, η ιστορία προχωρά ακριβώς στα σημεία που πρέπει, ξεδιπλώνεται και δένει με πολύ όμορφο τρόπο, ώστε να μην κουράζεται ο παίχτης με side quests, αλλά και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει το training για τα Pokemon του, ώστε να είναι δυνατό να προχωρήσει παρακάτω.  Εντυπωσιακό είναι το πώς από την αρχή του παιχνιδιού, κάθε μικρή λεπτομέρεια στο τέλος αποδεικνύεται πως δεν είναι τυχαία, ενώ και μετά το φαινομενικό τερματισμό και τους τίτλους τέλους, το παιχνίδι έχει πολλά ακόμη να προσφέρει, τόσο από πλευράς ιστορίας, όσο και από πλευράς εξερεύνησης.

Gameplay

Για όσους δεν έχουν παίξει κάποιο παιχνίδι της σειράς, πρόκειται για ένα Dungeon crawler-RPG με turn-based σύστημα ενεργειών.  Στον κόσμο του παιχνιδιού κινείστε κανονικά, προς όλες τις κατευθύνσεις. Όλα όμως αλλάζουν όταν επισκεφθείτε σε ένα Mystery Dungeon.  Τι είναι όμως αυτά τελικά;

Πρόκειται για dungeons που το καθένα έχουν συγκεκριμένο αριθμό ορόφων.  Κάθε όροφος έχει πολλά δωμάτια και διαδρόμους να τα συνδέουν.  Για τη μετάβασή σας από τον έναν όροφο στον άλλον, αρκεί να βρείτε τα σκαλιά, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να πάτε σε προηγούμενο όροφο.  Ακούγεται απλό, αλλά θα συνειδητοποιήσετε ότι κανένα dungeon, όσες φορές και να το επισκεφτείτε, πρακτικά ποτέ δεν είναι ίδιο.  Για να φύγετε από αυτά επιτυχώς, πρέπει είτε να τα εξερευνήσετε μέχρι τον τελευταίο τους όροφο, είτε να ολοκληρώσετε μια αποστολή και να επιλέξετε να αποδράσετε.  Μαζί σας μπορείτε να κουβαλάτε μερικά items για να σας βοηθήσουν, ανάλογα με το μέγεθος της τσάντας που έχετε.

Τα dungeons αυτά, όμως, κρύβουν και άλλα Pokemon, είτε που ζουν εκεί και δε διστάζουν να σας επιτεθούν, είτε κάποιον ‘ταξιδιώτη’, όπως εσείς.  Στο τέλος αυτών όμως δεν αποκλείεται να ζει κάποιο παντοδύναμο ή θρυλικό Pokemon, είτε να σας περιμένει κάποιος θησαυρός, ακόμη και ένας νέος δρόμος για περιπέτεια. Έτσι, η εξερεύνηση μέχρι τέλους μπορεί να σας ανταμείψει με πολύ ευχάριστο τρόπο.

Βέβαια, πέραν της βασικής ιστορίας του παιχνιδιού, θα συναντήσετε διάφορα Pokemon τα οποία σας ζητούν να σώσετε έναν φίλο τους, να πολεμήσετε έναν εχθρό τους, είτε ακόμη να πάνε μαζί σας για μια εξερεύνηση, και λοιπά.  Τα στοιχεία κάθε αποστολής είναι καταγεγραμμένα στο Expedition Guide, το οποίο μαζί με το Connection Orb αντικαθιστούν το Bulletin Board στα παλαιότερα παιχνίδια, κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη.

Το Connection Orb, που αναφέρθηκε παραπάνω, θα το αποκτήσετε μέσα από την εξέλιξη της πλοκής του παιχνιδιού.  Κάθε Pokemon που βοηθάτε επιτυχώς, ‘συνδέεται’ με την ομάδα σας μέσω αυτού και προτίθεται να σας βοηθήσει, αντί να φέρνετε στην ομάδα Pokemon-εχθρούς όπως παλιά.

Όσον αφορά τις σχέσεις των Pokemon, όπως και στον κόσμο των ανθρώπων, τα Pokemon έχουν κι αυτά τον περίγυρό τους, που απαρτίζεται από οικογένεια, φίλους και γνωστούς.   Έτσι, κάθε νέο μέλος στην ομάδα σας και στον κύκλο σας, επεκτείνει τις διασυνδέσεις σας με νέα άτομα και αποστολές που μπορείτε να αναλάβετε.  Εκτελώντας με επιτυχία πολλές αποστολές, θα μπορέσετε να δείτε με ποιον τρόπο συνδέονται τελικά όλα τα Pokemon του κόσμου μεταξύ τους, μέσω του Connection Orb.  Αυτό όμως απαιτεί κόπο, χρόνο και όρεξη για εξερεύνηση.

Επιπρόσθετα, σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια της σειράς, εδώ ο κόσμος δεν αποτελείται μόνο από έναν οικισμό και τα dungeons περιφερειακά, αλλά υπάρχουν διάφοροι ήπειροι, με τουλάχιστον μια πόλη η καθεμιά, καθώς και τα δικά της dungeons να εξερευνήσετε.

Στις πόλεις υπάρχουν Pokemon-κάτοικοι, είτε μόνιμοι, είτε ταξιδιώτες, ή ακόμη και… επιχειρηματίες, με δικά τους μαγαζιά.  Το εντυπωσιακό είναι πως με κάθε μέρα που περνάει στο παιχνίδι, η θέση τους, τα λόγια τους και οι δραστηριότητές τους αλλάζουν, ενώ πολλά ίσως να με τον καιρό να θελήσουν μια χάρη από εσάς. Επιπλέον, στα μαγαζιά όπου αγοράζετε αντικείμενα, εκτός του ότι η λίστα προϊόντων αλλάζει με κάθε μέρα που περνά, θα παρατηρήσετε ότι και τα προϊόντα της ημέρας από πόλη σε πόλη είναι διαφορετικά.

Καθώς προχωράτε την ιστορία, θα συναντήσετε όλων των ειδών τα Pokemon.  Συγκεκριμένα, υπάρχουν 720 διαφορετικά Pokemon στο παιχνίδι, όσα είναι διαθέσιμα και στα main series παιχνίδια μέχρι τώρα, δηλαδή, καθώς και mega evolutions.  Για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της Pokemon Expedition Society, πρέπει να βοηθήσετε όσα περισσότερα Pokemon μπορείτε, σε κάθε πόλη και ήπειρο.  Όπως προαναφέρθηκε, το Connection Orb φέρνει κοντά σας όσα Pokemon βοηθάτε και επεκτείνει τις διασυνδέσεις σας, αλλά και αντικαθιστά το παλιό bulletin board.  Δηλαδή, μέσω αυτού μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα με Pokemon που χρειάζονται βοήθεια, χωρίς να χρειάζεται να τα συναντήσετε όλα στον τόπο που περιμένουν.

Επιπλέον, για όσους θυμούνται τα Peliper, οι δημιουργοί δεν τα έχουν ξεχάσει.  Μπορείτε να πάτε στο νησί τους από το κύριο μενού και να επισκεφθείτε τα dungeons που ήδη έχετε πάει, με κύριο στόχο συνήθως να σώσετε κάποιον άλλον παίχτη, ο οποίος έχασε μέσα σε αυτό και άφησε Wonder Mail, ώστε να σωθεί χωρίς να χάσει τα αντικείμενα και τα λεφτά του.  Επιπλέον, εκεί θα βρείτε και μερικά ξεχωριστά Dungeons για να εξερευνήσετε, ενώ μπορείτε να αξιοποιήσετε και τη λειτουργία του StreetPass της κονσόλας και να στείλετε βοηθούς σε φίλους σας.

Οπτικός τομέας

Όλο το παιχνίδι διαδραματίζεται στην πάνω οθόνη της κονσόλας, με την οθόνη αφής να δείχνει το βοηθητικό μενού και το χάρτη. Όσον αφορά τον οπτικό τομέα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.  Ο κόσμος, τα τοπία, τα Dungeons και τα Pokemon έχουν σχεδιαστεί πολύ όμορφα, ενώ τα εφέ της μάχης αλλά και τα cutscenes είναι πολύ όμορφα και ευχάριστα.  Εξίσου όμορφο και εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού υπάρχουν τα 3D εφέ αν ανοίξετε το 3D της κονσόλας σας και θα έλεγα ότι σε πολλά σημεία και σκηνές αξίζει πραγματικά να το ενεργοποιήσετε, μέχρι τη μέση το πολύ (για χρήστες 3DS XL τουλάχιστον).  Επιπλέον, σημειώνεται πως το loading time είναι εξαιρετικά μικρό, ακόμη και για τα παλιά 3DS, είτε για το φόρτωμα μιας περιοχής, είτε για τα cutscenes.

Μελετώντας τα animations, παρατηρείται μια φυσικότητα στις κινήσεις, καθώς τα Pokemon δεν ‘παγώνουν’ μέχρι να επιλέξετε την ενέργειά σας, ενώ οι αντιδράσεις τους είναι επίσης φυσικές όταν επιτίθενται ή δέχονται επίθεση, ακόμη και όταν πετούν ένα αντικείμενο!  Τα animations στον κόσμο και στα dungeons, ωστόσο, θα μπορούσαν να είχαν κάτι παραπάνω, αν και δεν είναι απαραίτητο.

Τέλος, κάτι το οποίο ίσως είναι αμφιλεγόμενο, αλλά προσωπικά μου άρεσε αρκετά:  Κατά τη διάρκεια των διαλόγων, μιας και η αποτύπωση των συναισθημάτων μέσα από τις φιγούρες των Pokemon είναι πρακτικά αδύνατη λόγω μικρού μεγέθους, εμφανίζεται δίπλα από τη λεζάντα των διαλόγων ένα τετραγωνάκι με το πρόσωπο όποιου έχει το λόγο, στο οποίο αποτυπώνονται και οι εκφράσεις με τα συναισθήματά του.

Ήχος

Η μουσική που ντύνει το παιχνίδι είναι όμορφη και προσεγμένη.  Κάθε πόλη έχει τη δική της μελωδία, ταιριαστή με το περιβάλλον της. Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε dungeon σχεδόν.  Στα cutscenes η μουσική αλλάζει, ανάλογα με την ατμόσφαιρα που επικρατεί, ενώ αρκετά κομμάτια είναι ίδια ακριβώς σε όλα τα παιχνίδια της σειράς.  Ωστόσο, περιπλάνηση σε μια πόλη ίσως καταστήσει κουραστική ή μονότονη τη μουσική της μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού.  Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο μικρό μήκος του κομματιού που επαναλαμβάνεται καθώς τριγυρνάτε.

Όσον αφορά τα ηχητικά εφέ, δεν υπάρχει κάτι που να ενθουσιάζει.   Κατά την επίθεση και το χτύπημα, τη ρίψη ή χρήση αντικειμένου και άλλα, υπάρχουν σχεδόν πάντα τα ίδια εφέ για καθεμιά από τις ενέργειες αυτές από την αρχή της σειράς.  Το μόνο αρνητικό στον τομέα αυτόν είναι ότι δεν ακούμε ούτε στο παιχνίδι αυτό τους διαλόγους, ή έστω τη χαρακτηριστική κραυγή των Pokemon, παρά μόνο έναν συγκεκριμένο ήχο καθώς τρέχουν τα γράμματα στην οθόνη.

Μια πολύ όμορφη προσθήκη στο κομμάτι του ήχου, είναι η λειτουργία του Jukebox, στο αρχικό μενού, όπου ο παίχτης μπορεί να ξεκλειδώσει και να ακούσει όποτε θέλει τις αγαπημένες του μελωδίες μέσα από το παιχνίδι.

Χειρισμός

Ο τρόπος παιχνιδιού είναι απλός.  Η κίνηση πραγματοποιείται είτε με το Circle Pad, είτε με το D-Pad προς όλες τις κατευθύνσεις.  Με την είσοδό σας όμως σε ένα Dungeon, ο χώρος είναι ‘τετραγωνισμένος’, ώστε κάθε κίνησή σας (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά και διαγώνια προς κάθε κατεύθυνση) να σας τοποθετεί σε ένα αόρατο τετράγωνο.  Το turned base στοιχείο των Pokemon διατηρείται, καθώς κάθε ενέργειά σας, δηλαδή κίνηση, επίθεση, χρήση αντικειμένου και άλλα, απαιτεί ένα γύρο.  Έπειτα είναι η σειρά των υπόλοιπων Pokemon του χώρου να κινηθούν ανάλογα.  Βέβαια, όλη αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται με μια εντελώς φυσική και συνεχή ροή, ώστε το παιχνίδι να θυμίζει περισσότερο μάχες σε πραγματικό χρόνο με action στοιχεία.  Έτσι παρακάμπτεται το ‘βαρετό’ κομμάτι των turn based παιχνιδιών

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται είτε απλά πατώντας το Α, οπότε επιτίθεστε με ένα απλό χτύπημα, είτε κρατώντας τη σκανδάλη L και διαλέγοντας μία από τις 4 επιθέσεις που γνωρίζει το Pokemon σας, τις οποίες αντιπροσωπεύουν τα 4 πλήκτρα της κονσόλας (Α,Β,Χ,Υ), καθιστώντας ευκολότερη την επιλογή επίθεσης σε σχέση με τους προκατόχους του τίτλου.  Για να επιτεθείτε, αρκεί να είστε στραμμένοι προς τον εχθρό και στην κατάλληλη απόσταση, ανάλογα την επίθεση.  Για πρώτη φορά εισάγονται στο παιχνίδι οι συνδυασμένες επιθέσεις από όλη την ομάδα, αντικαθιστώντας τις Linked Moves που υπήρχαν ως τώρα.

Η οθόνη αφής δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα, από πλευράς χειρισμού, αλλά περισσότερο πρακτική εφαρμογή σε όσα βλέπει ο παίχτης.  Οι επιλογές και λειτουργίες αφής με το stylus μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα από τα φυσικά πλήκτρα. Συνεπώς, θα διαπιστώσετε πως σπάνια θα πιάσετε τον εαυτό σας να βγάζει το stylus για μερικά αγγίγματα, καθώς όλα λειτουργούν εξίσου γρήγορα και εύκολα με τα υπάρχοντα πλήκτρα.  Η μη ύπαρξη κάποιων mini-games με χρήση των touch controls, τα καθιστούν σχετικά αχρείαστα στο παιχνίδι αυτό.

Τέλος, όπως γίνεται σε κάθε νέο παιχνίδι της σειράς, έτσι και εδώ έφτασαν νέα αντικείμενα, ενώ τα Ribbons αντικαταστάθηκαν με Looplets, τα οποία ενισχύονται προσωρινά από κάποια emeras που θα βρείτε στις περιπέτειες σας.  Όσοι έχετε παίξει και άλλα παιχνίδια Mystery Dungeon,  θα δείτε μόνοι σας τις αλλαγές αυτές, αλλά και τις ομοιότητες, όπως και τη χρονική τοποθέτηση του παιχνιδιού, αφού υπάρχουν διάφορες αναφορές στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.  Το έξυπνο είναι πως οι αναφορές αυτές δεν τοποθετήθηκαν ώστε να στερήσουν την απόλαυση των νέων παιχτών και να γεννήσουν ερωτηματικά, αλλά είναι έτσι στημένες ώστε να τις αναγνωρίσουν οι παλαιότεροι φίλοι της σειράς.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο παιχνίδι, με εξαιρετικά όμορφη ιστορία, η οποία έχει αρκετές ανατροπές μέχρι το τέλος.  Υπάρχουν πολλά να κάνετε, ακόμη και μετά τους τίτλους τέλους, χαρίζοντας πολλές ώρες παιχνιδιού.  Γενικά είναι ένας καλοφτιαγμένος τίτλος, ο οποίος ανεβάζει κι άλλο την ποιότητα της σειράς Mystery Dungeon και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως τα Spin-off παιχνίδια Pokemon όχι μόνο μπορούν να είναι διασκεδαστικά, αλλά μπορούν και να έχουν βάθος, με πολλές ώρες gameplay.

[yasr_overall_rating size=”large”]

  • Κονσόλα: Nintendo 3DS
  • Ανάπτυξη: Spike Chunsoft
  • Έκδοση: Nintendo, The Pokemon Company
  • Είδος: Dungeon crawler, turn based RPG
  • Διάθεση: Ψηφιακή, μέσω του Nintendo eShop
  • Αριθμός παιχτών: 1-2 Παίχτες
  • Συνδεσιμότητα: Υπέρυθρες, Nintendo Network, StreetPass
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας (Ευρώπη): 19 Φεβρουαρίου 2016
  • Μορφή: Έκδοση λιανικής, ψηφιακή έκδοση (μέσω 3DS eShop)

Author Shadowrush
Published
Categories 3DS Reviews
Views 168
0

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ESCI Ελλάδα εναντίων Ελβετίας

Ένα Like στο Facebook μας βοηθάει

Facebook Pagelike Widget

Ελληνική Κοινότητα Nintendo στον Discord

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της Shadowrush
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της mariapesm
Εικόνα προφίλ του/της Gold Luigi
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της nK
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Tsak
Εικόνα προφίλ του/της SpyrosRai
Εικόνα προφίλ του/της GR☆DRACULA
Εικόνα προφίλ του/της Mimakos
Εικόνα προφίλ του/της V3rsed

Πρόσφατα Άρθρα

Αρχείο Nintendo Next

Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031