fbpx

Review: Touhou Hyouibana ~ Antinomy of Common Flowers

Καλώς ήρθατε στο Touhou Hyouibana ~ Antinomy of Common Flowers. Γρονθοκοπήματα χαριτωμένων κορασίδων υπό τους ήχους γρήγορης ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής!; Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς!;

Ίσως ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων δεν είναι αυτό που μας έρχεται πρώτο στο μυαλό. Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν πρόκειται να έχει κανένα ενδιαφέρον. Ειδικά ο γραφών. Είμαι πολύ επιφυλακτικός με ότι παρουσιάζεται με αυτό το art style. Παρόλα αυτά, γι’ άλλη μια φορά, θα πρέπει να δούμε πίσω από το εξώφυλλο. Το περιτύλιγμα ίσως να μην έχει τόση σημασία αν το περιεχόμενο αξίζει τον κόπο. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή…


Προϊστορία των Touhou Project

Καλώς ήρθατε στη γη του Gensoukyou!

Η σειρά Touhou είναι κυρίως γνωστή για τα φανταχτερά bullet hell shooter παιχνίδια. Δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 1995 από την «ομάδα» Team Shanghai Alice. Μοναδικό μέλος της και δημιουργός της είναι ο άνθρωπος ελβετικός σουγιάς. Ακούει στο όνομα Jun’ya “ZUN” Ōta και κυριολεκτικά κάνει τα πάντα. Προγραμματισμό, γραφικά, σενάριο, μουσική και έκδοση για όλη τη σειρά (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Ο γενικός τίτλος Touhou Project αποδίδεται ως «Ανατολικό ή Οριεντάλ Πρότζεκτ». Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες doujin σειρές παγκοσμίως. Δυστυχώς θα θέλαμε πλήθος σελίδων να περιγράψουμε τι περικλείει οπότε θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο λιτοί.

Έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει 18 κύρια bullet hell παιχνίδια (μόλις 4/5/21 το πιο πρόσφατο) και 5 fighting. Κάθε τίτλος έχει μοναδική αρίθμηση κι αυτό καθιστά ιδιαίτερα εύκολη την ταξινόμησή τους. Εκτός των βασικών κυκλοφοριών όμως υπάρχει πλήθος άλλων έργων όπως μουσικά manga, μουσικά άλμπουμ, artbooks και άλλα spin-off παιχνίδια.

Ο τίτλος που μας απασχολεί σήμερα είναι ένα από αυτά τα fighting παιχνίδια. Παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο παιχνίδι κυκλοφόρησε στη δυτική αγορά με αγγλική μετάφραση γραμμένη από οπαδούς της σειράς. Ταυτόχρονα είναι και η πρώτη φορά που κυκλοφορεί παιχνίδι Touhou επίσημα σε άλλη γλώσσα πέρα των ιαπωνικών.

Touhou Project 15.5. Touhou Hyouibana ~ Antinomy of Common Flowers. Ή όπως θα λέγαμε στο χωριό μου «Άνθος Πνευματικής Κατοχής ~ Αντινομία Κοινών Λουλουδιών». Ναι. Ο τίτλος δεν βγάζει κανένα νόημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αρέσουν τα λουλούδια στον δημιουργό. Σεναριακά ακολουθεί την ιστορία του έξτρα story mode του Touhou Project #14.5 Urban Legend in Limbo’s. Είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2017 ενώ φέτος (στις 22/4) μας ήρθε και στο Nintendo Switch στην τιμή των 30€.


Παρουσιαστικό και αισθητική

Θα’ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη!

Με το που ξεκινήσει κανείς το παιχνίδι αμέσως τυφλώνεται από τα πολύχρωμα γραφικά! Το δεύτερο κτύπημα έρχεται συνειδητοποιώντας ότι όλοι οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένοι με βάση την anime-moe αισθητική.

Στην πραγματικότητα ο δημιουργός του παιχνιδιού έκανε κάτι πολύ απλό. Μετέτρεψε όλα τα μυθικά ιαπωνικά τέρατα (από εδώ και στο εξής Yokai) σε χαριτωμένες θηλυκές εκδοχές τους. Στα δεκάδες παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα δεν θυμάμαι να υπάρχει playable χαρακτήρες γένους αρσενικού. Αν και αυτοί υπάρχουν μετρημένοι στα δάκτυλα ως χαρακτήρες που συμβάλουν (ή όχι) στη γενική ιστορία της σειράς.

Εδώ είναι και η μεγάλη προσωπική μου κριτική με το παιχνίδι. Μιας και δεν συμπαθώ αυτό το ύφος απεικόνισης ποτέ δεν μου έκανε αίσθηση να παίξω κάποιο παιχνίδι Touhou. Ειδικά fighting, μιας και τα bullet hell έτσι κι αλλιώς θέλουν υπομονή κι επιμονή που δεν είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω.

Παρόλα αυτά, είπα να προσπεράσω τους αρχικούς μου ενδοιασμούς και να αφεθώ στη χώρα της φαντασίας (σημείωση: αυτή είναι και η μετάφραση της ονομασίας του κόσμου -Gensoukyou).

Επί των γραφικών συνέχεια…


Anime Σχεδιασμός με κλασικά 2D sprites

Σε επίσης κλασικό anime σχεδιασμό βρίσκουμε και τις διάφορες πίστες που διαδραματίζεται το παιχνίδι. Αρκετές έχουν και τρισδιάστατα στοιχεία πέρα από τα 2D sprites όπου δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερων και ευρύτερων χώρων.

Δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι ο ορισμός του indie δεν θα είμαι υπερβολικά αυστηρός για την ποιότητα των γραφικών. Βλέπουμε όμως ότι η ανάλυση αυτών έχει μείνει σε παλαιότερες εποχές. Ευτυχώς όμως όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι το παιχνίδι είναι άψογο. Σταθερός ρυθμός ανανέωσης χωρίς κολλήματα όσα μπιχλιμπίδια και να έχει γεμίσει η οθόνη.

Ξεκάθαρα όμως το μεγαλύτερο ατού του παιχνιδιού είναι ο ακουστικός τομέας. Προσωπικά είμαι φανατικός της μουσικής του ZUN (και του τεράστιου πλήθους διασκευών της) σχεδόν 20 χρόνια τώρα. Ότι και να γινόταν λοιπόν δεν μπορούσε να λείπει το πολύ ενεργητικό soundtrack της σειράς! Κιθάρες, τύμπανα και πολλά πνευστά σε ήχους ηλεκτρονικής ροκ μουσικής συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος αυτού. Χαίρομαι που βλέπω διασκευές κλασικών κομματιών της σειράς όπως Immortal Red Soul, Tonight Stars an Easygoing Egoist, Night Falls ~ Evening Star και άλλα!

Η μουσική κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο με δυνατά riffs, γρήγορους ρυθμούς και πιάνα από άλλον κόσμο!


Μηχανισμοί παιχνιδιού: Touhou Hyouibana ~ Antinomy of Common Flowers

Μικροκαμωμένες κοπελίτσες ή παντοδύναμα yokai;


Το παιχνίδι κατά βάθος είναι ένα κλασικό 2D tag fighting game. Αμέσως βέβαια θα παρατηρήσει κάποιος ότι όντας μαγικά πλάσματα, οι χαρακτήρες δεν βρίσκονται στο έδαφος, αλλά ίπτανται. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων αλλά και αύξηση δυσκολίας. Ειδικά το κάτω άλμα πολλοί θα δυσκολευτούν να το συνηθίσουν.

Πέρα της ελεύθερης δισδιάστατης κίνησης υπάρχουν όλες τις βασικές επιθέσεις που περιμένει κανείς. Μπουνιές, κλοτσιές, ειδικές κινήσεις, εναέριες επιθέσεις και …μαγικές κάρτες. Υπόψιν ότι το σύστημα  μάχης παρότι απλό να ξεκινήσει κανείς έχει σχετικά πολύπλοκους συνδυασμούς όσο εμβαθύνει κανείς. Γι’ αυτό και θα γίνει απλή αναφορά στους μηχανισμούς και όχι ανάλυση όλων των διαφορετικών επιλογών. Άλλωστε δεν είναι οδηγός στρατηγικής το παρών άρθρο.

Η εκτέλεση των κινήσεων συνήθως είναι κουμπί και κατεύθυνση στον σταυρό ή μοχλό. Η απλότητα αυτή κάνει την εισαγωγή νέων παικτών εύκολη υπόθεση. Όμως κάποιος που θα ασχοληθεί περισσότερο θα ανακαλύψει ένα ιδιαίτερο σύστημα μάχης. Δεκάδες combos και προχωρημένες τεχνικές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το παιχνίδι. Είπαμε, ο ZUN θέλει τα παιχνίδια του να έχουν υψηλό δείκτη τεχνικής.

Ποικιλία επιθέσεων – Τα «κουμπιά» του παιχνιδιού


Κάθε χαρακτήρας έχει στο ρεπερτόριό της συγκεκριμένες επιθέσεις που εκτελούνται όπως είπαμε με ένα κουμπί (ή δύο μαζί) και με ταυτόχρονο πάτημα κατεύθυνσης ή όχι.

Ο σκελετός των επιθέσεων αποτελείται από 5 βασικές κινήσεις.

 • Melee
 • Shot
 • Skill/Special
 • Tag/Occult
 • Dash

Επίσης υπάρχουν και 3 συνδυασμοί κινήσεων

 • Melee+Shot (Occult Power)
 • Shot+Skill (Magic Card)
 • Skill+Tag (Last Word)
Ποια είπε την τελευταία της κουβέντα;


Σύστημα μάχης

Άλλη μία καθημερινή μάχη με ότι όπλα διαθέτει η κάθε μία


Όπως είπαμε το παιχνίδι έχει ως ένα βασικό στοιχείο τον μηχανισμό tag. Δηλαδή καθώς γίνεται η μάχη μπορούμε να αλλάξουμε μεταξύ δύο χαρακτήρων που έχουμε επιλέξει. Το ίδιο το παιχνίδι ορίζει τους χαρακτήρες ως Master και Slave (τα σέβη μου σε όσους πιάνουν τη σχέση με τους παλιούς PATA δίσκους). Κύριος και δευτερεύων δηλαδή. Αυτό έχει όμως άμεση σύνδεση με τη λιτή ιστορία του παιχνιδιού, οπότε  για να αποφύγουμε spoilers δεν θα επεκταθούμε άλλο όσον αφορά το σενάριο.

Με λίγα λόγια η master χαρακτήρας ουσιαστικά είναι αυτή που ελέγχετε και αυτή που έχει κυριέψει τη slave χαρακτήρα μέσω του Perfect Possession. Στο ζήτημα του gameplay όμως αυτό προσφέρει κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες και μηχανισμούς. Αφενός μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρες (σχεδόν) όποτε θέλετε. Αφετέρου μπορείτε να επεκτείνετε τα combo σας με τη συνδρομή του 2ου μέλους της ομάδας. Επιπλέον η 2η χαρακτήρας σας δίνει πρόσβαση σε δύο από τις ειδικές σας επιθέσεις (Occult Power & Last Word).

Ακόμα διαβάζετε; Ωραία. Στο παιχνίδι αυτό δεν γίνεται να λείπουν όλων των ειδών ειδικές και μαγικές επιθέσεις. Σφαίρες μαγείας, καθημερινά αντικείμενα και μαγικά ζώα επιστρατεύονται για να κατατροπώσουν τους αντιπάλους. Πέρα των επιθέσεων αυτών βέβαια, υπάρχουν και οι μοναδικές κινήσεις των χαρακτήρων που θα περίμενε κανείς. Αυτές έρχονται σε 2 είδη.

Η πρώτη είναι η λεγόμενη μαγική κάρτα. Κάθε χαρακτήρας έχει τρεις διαφορετικές (σε δύναμη και κόστος) αλλά μόνο μία μπορούμε να επιλέξουμε σε κάθε μάχη. Η δεύτερη ειδική κίνηση είναι η «Τελευταία Κουβέντα» (Last Word). Αυτή είναι προκαθορισμένη και μοναδική για κάθε ηρωίδα. Παράλληλα μόνο η master μπορεί να τη χρησιμοποιήσει μέσα στη μάχη. Κατά την εκτέλεση η master της ομάδας κυριολεκτικά λέει την τελευταία της κουβέντα σε μια καθοριστική επίθεση όλα ή τίποτα. Όμως, αν επιβιώσουν της επίθεσης οι αντίπαλές σας χάνεται η πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του κουμπιού “tag” για το υπόλοιπο του γύρου.

Για να τα χρησιμοποιήσετε όλα αυτά θα πρέπει να διαχειριστείτε 3 διαφορετικούς “μετρητές”. Αυτόν της slave κάτω από το πορτραίτο της, το “mana” σας με τους 5 κύκλους και τον μετρητή μαγείας με 2 επίπεδα φόρτισης.

Επιγραμματικά αυτά είναι τα όπλα που έχετε για να παλέψετε. Σίγουρα το γλαφυρό ύφος του παιχνιδιού το κάνει να δείχνει απλοϊκό. Μια παγίδα είμαι βέβαιος που πολλοί δεν θα αποφύγουν. Εκείνοι θα χάσουν όμως.


Ιστορία και έξτρα περιεχόμενο

Ξετυλίξτε το κουβάρι της γλυκόπικρης ιστορίας


Κάτι συνέβη στον μαγικό κόσμο του Gensoukyou κι εμείς καλούμαστε να διερευνήσουμε τι. Όπως σε όλα τα παιχνίδια Touhou πρόκειται για ένα μεταφυσικό συμβάν. Συγκεκριμένα ένα φαινόμενο που αποκαλείται «Perfect Possession» (Πλήρης κτήση σε ελεύθερη απόδοση). Κατά το φαινόμενο αυτό κάποιος κυριεύει ένα άλλο άτομο τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Δουλειά μας είναι να ανακαλύψομε τι είναι και γιατί συμβαίνει αυτό ψάχνοντας στοιχεία από τους κατοίκους της Gensoukyou.

Το παιχνίδι διηγείται την ιστορία στο ομότιτλο “Story Mode”. Εκεί ξεκινάμε με το πρώτο προεπιλεγμένο ζευγάρι μαχητριών. Κάθε μάχη μας δίνει μερικά στοιχεία για το τι έχει συμβεί στον κόσμο του Gensoukyouu μέσω διαλόγων μεταξύ των πρωταγωνιστών. Κάθε ζευγάρι έχει 5 προκαθορισμένες μάχες και μόλις ολοκληρωθούν μας ανοίγουν επιλογές για νέα ντουέτα.Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε ζευγάρι βλέπω το φαινόμενο από τη δική του σκοπιά. Για παράδειγμα κάποιες θέλουν να το μελετήσουν ενώ άλλες να το εκμεταλλευτούν για να αποκτήσουν δύναμη.

Μήπως κρύβεται η Yukari πίσω απ’όλα τελικά;


Εδώ βλέπουμε και το 2ο σημείο που θα μπορούσε να στέκεται καλύτερα ως σύνολο. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η μετάφραση είναι ουσιαστικά φτιαγμένη από οπαδούς της σειράς και όχι επίσημη. Ως εκ τούτου κάποια κείμενα δεν έχουν μεταφραστεί. Τρανό παράδειγμα οι τίτλοι των μουσικών κομματιών. Ευτυχώς οι διάλογοι φαίνεται να είναι όλοι μεταφρασμένοι. Τώρα ίσως κάποιος παραπονεθεί ότι η απόδοση δεν είναι 100% εύστοχη και δεν θα έχει άδικο. Αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι που το σενάριο είναι πιο ελαφρύ κι από μαλλί της γριάς είναι μια χαρά αποδεκτή.

Στο ίδιο θέμα παρατηρείται ότι η μετάφραση στην ουσία είναι υπότιτλοι και όχι μετάφραση μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι ιαπωνικά και αγγλικά εμφανίζονται ταυτόχρονα στην οθόνη. Κάποιοι ίσως παραξενευτούν με αυτό, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει διότι μπορώ να -προσπαθήσω να- διαβάσω και λίγα από τα ιαπωνικά ταυτόχρονα με τα αγγλικά για να πάρω ακόμα περισσότερα από το πραγματικό ύφος των κειμένων.

Στις υψηλές δυσκολίες δεν σε κουβαλάει το να πατάς κουμπιά στην τύχη


Δομή του παιχνιδιού

Το παιχνίδι περιλαμβάνει τις εξής επιλογές:

 • STORY: Το μέρος που θα περάσετε τις περισσότερες ώρες μόνος ανακαλύπτοντας την ιστορία του παιχνιδιού μέσα από προκαθορισμένες μάχες.
 • VS COM: Επιλέξτε ντουέτο, αντιπάλους και μπείτε στην αρένα δίχως σάλτσες και καθυστερήσεις. Ότι πρέπει για να ξεθυμάνετε μετά από μια μέρα δουλειάς ή σχολείου.
 • VS PLAYER: Παίξτε διπλό με κάποιον φίλο σας. Προτεινόμενη επιλογή εφόσον έχετε κάποιον στη διάθεσή σας!
 • NETWORK: Συνδεθείτε online και παίξτε με ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Αν τους βρείτε…
 • PRACTICE: Δεν θα μπορούσε να λείπει η εξάσκηση σε έναν fighting τίτλο. Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε το παιχνίδι αυτή είναι η επιλογή για σας.
 • REPLAY: Κάθε μάχη μπορεί να γραφτεί ως replay και να τη δείτε αργότερα ώστε να αναλύσετε τεχνικές, λάθη και στρατηγικές. Απαραίτητο εργαλείο για τους βετεράνους.
 • MUSIC: Εδώ μπορείτε να ακούσετε το φανταστικό soundtrack του παιχνιδιού. Προσωπικά όταν κάνω διάλειμμα από το παιχνίδι βάζω να παίζει μουσική ενώ κάνω άλλα πράγματα. Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κομμάτια είναι κλειδωμένα στην αρχή.
 • CONFIG: Το κλασικό μενού επιλογών. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να τροποποιήσετε τα κουμπιά όπως ακριβώς σαν βολεύουν.


Story Mode – Το κυρίως γεύμα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το παιχνίδι ξεδιπλώνει το σενάριό του μέσα στο story mode. Σε αυτό ξεκινάτε με το ζευγάρι Reimu & Kasen και μάχεστε μέχρι το τελικό ζευγάρι Jyoon & Shion Yorigami. Αυτές είναι δύο θεότητες αδερφές. Η μικρότερη και θεότητα του λοιμού είναι η Jyoon και η μεγαλύτερη είναι η Shion, θεότητα της φτώχειας και δυστυχίας. Μόλις καταφέρετε και επικρατήσετε εναντίον τους θα ξεκλειδώσετε την Jyoon και ως playable επιλογή.

Μακριά από τη Shion αλλιώς ετοιμαστείτε για κατάρες

Το παιχνίδι ακολουθεί το μοτίβο των υπόλοιπων Touhou παιχνιδιών έχοντας 4 επίπεδα δυσκολίας. Easy, normal, hard και lunatic. Όπως αντιλαμβάνεστε κάθε ένα αυξάνει τη δυσκολία αισθητά. Προτείνουμε να ξεκινήσετε στο easy (ή στο normal αν έχετε εμπειρία πάνω σε παρόμοιους τίτλους) και μετά να προχωρήσετε καθώς εξοικειώνεστε με τους μηχανισμούς.

Κάθε μάχη του story mode περιλαμβάνει δύο στάδια. Στο πρώτο μάχεστε κανονικά με τις αντιπάλους σας όπως λίγο πολύ σε όλα τα αντίστοιχα παιχνίδια μάχης. Στο δεύτερο στάδιο όμως το παιχνίδι δανείζετε τον πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της βασικής σειράς.


It’s bullet hell time!

Οι αντίπαλοι κλείνονται σε μία φούσκα–ασπίδα που πρέπει να σπάσετε. Ταυτόχρονα εξαπολύουν επιθέσεις με δεκάδες βλήματα να γεμίζουν την οθόνη (ανάλογα και τη δυσκολία που έχει επιλεγεί). Παίρνοντας μια γεύση του τι είναι Touhou θα πρέπει να ελιχθείτε ανάμεσα στα εχθρικά πυρά και να φτάσετε την αντίπαλη ομάδα. Τότε θα μπορέσετε να κάνετε ζημιά στην ασπίδα τους. Αν καταφέρετε δε να την καταστρέψετε το παιχνίδι θα γυρίσει στο κλασσικό στυλ μέχρι να μηδενίσετε τη ζωή της αντιπάλου.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται και προσφέρει μια ξεχωριστή πινελιά στο συνηθισμένο μοντέλο αυτών των παιχνιδιών. Βέβαια για όποιον αναζητά προκλήσεις τα δύο ανώτερα επίπεδα δυσκολίας είναι πάντα διαθέσιμα.

Το παιχνίδι, για όσους δεν το έχετε καταλάβει, αντλεί τα πάντα από θρησκευτικούς μύθους της Ιαπωνίας


Επιλογές για ένα παίκτη πέραν του story mode

Για τους μελετηρούς μπορείτε να εξασκηθείτε στα combos και στις τεχνικές μέσα από το practice mode. Άξιο αναφοράς ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές για την εξάσκηση προχωρημένων παικτών. Ορισμένες από αυτές είναι η θέση χαρακτήρων, πόσο γεμάτες να είναι οι μπάρες των ειδικών επιθέσεων και η εγγραφή macro των αντιπάλων.

Εδώ έρχεται και το εξής παράδοξο. Δύο σημαντικές επιλογές που συνηθίζεται να έχουν fighting τίτλοι λάμπουν δια της απουσίας τους. Η πρώτη είναι η λίστα των κινήσεων, γνωστή ως command list. Το παιχνίδι εδώ αφήνει τον καθένα να ανακαλύψει μόνος του τις δυνατότητες τις χαρακτήρων.

Η δεύτερη δυνατότητα που απουσιάζει είναι αυτή του να εμφανίζονται τα κουμπιά που πατάμε στην οθόνη. Συνήθως αναφέρεται ως command inputs. Κάτι χρήσιμο στο να ξέρουμε με βεβαιότητα τι έχει λάβει το παιχνίδι ως εντολή και αν πραγματικά πατάμε τα σωστά κουμπιά.

Και οι δύο αυτές επιλογές δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο, σίγουρα όμως θα προσέφεραν ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε όσους θα τις αξιοποιούσαν. Τουλάχιστον υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης Replay. Είτε για λόγους μελέτης, είτε για λόγους έπαρσης. Μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτή η προσθήκη.

Finisher… ο κουβάς!


Συμπεράσματα: Touhou Hyouibana ~ Antinomy of Common Flowers

Το Antinomy of Common Flowers δεν είναι το συνηθισμένο μας 2D fighting. Αποτελεί κάτι το ξεχωριστό για κάποιον που δεν έχει επαφή με προηγούμενο τίτλο της σειράς. Αν έχετε παρέα και σας αρέσουν τα fighting παιχνίδια σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Δυστυχώς, μιας και πρόκειται για πολύ ιδιαίτερη κυκλοφορία δύσκολα θα βρείτε άτομα στο online αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε! Παίξτε το Antinomy of Common Flowers και διαδώστε το! Έτσι ώστε ακόμα περισσότερος κόσμος να μάθει γι’ αυτό το franchise – κρυφό διαμάντι. Και ποιος ξέρει. Όταν με το καλό έχουμε ξανά διοργανώσεις από κοντά, μπορεί να το δούμε σε κάποιο τουρνουά.

 • Κονσόλα: Nintendo Switch
 • Είδος: Fighting 2D
 • Εκδότης: Phoenixx
 • Εταιρεία Ανάπτυξης: Twilight Frontier
 • Διάθεση: Ψηφιακή από το Nintendo eShop
 • Παίχτες: 1-2
 • Online στοιχεία: 2 παίχτες εναντίον

About Jesteros

Από μικρός έμπλεκε σε περιπέτειες ψηφιακών κόσμων. Μεσαιωνικοί θρύλοι, εξωτικές ζούγκλες κι απόμακροι γαλαξίες. Αρέσκεται σε παιχνίδια ενός ή και περισσότερων παικτών. Ιδιαίτερη λατρεία στα συνεργατικά (co-op) αλλά και VS με καλή παρέα.

Ορισμός του Casual hardcore. Δεν φοβάται να ρίξει εκατό, διακόσιες ή και χίλιες ώρες σε ένα παιχνίδι που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Προσπαθεί -χωρίς να το πετυχαίνει κάθε φορά- για την απόλυτη ολοκλήρωση των παιχνιδιών που ξεκινάει (completionist). Μέσα, πάντα, στα όρια της λογικής. Ταλέντο στη βαθιά απόλαυση της μουσικής των παιχνιδιών και στο να οργανώνει το χάος του σύμπαντος με …λίστες.

Τέλος, είναι υποστηρικτής και παρακινητής του συναγωνιστικού παιχνιδιού στα πλαίσια ευγενούς άμιλλας. Α, και αν έχετε διαφωνία μαζί του… Τα πάντα λύνονται στο Smash!


7.0

Good

 • Η μουσική πάνω απ'όλα!
 • Απλό στην εκμάθηση αλλά ταυτόχρονα με βάθος στους μηχανισμούς gameplay
 • Πολύχρωμοι χαρακτήρες και ωραία animation των sprites
 • Κάθε χαρακτήρας έχει ξεχωριστό ρεπερτόριο και δίνει τη δική της νότα στο παιχνίδι

Bad

 • Πρακτικά αδύνατο να βρεθεί αντίπαλος για online μάχες
 • Γραφικά πιο παλιάς εποχής
Author Jesteros
Published
Categories Reviews
Views 150
2

NintendoNext Cast #25 | Switch Remaster/Remake Wishlist & Exclusives Switch Wishlist

Ένα Like στο Facebook μας βοηθάει:

Facebook Pagelike Widget

Ελληνική Κοινότητα Nintendo στο Discord:

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Δεν υπάρχουν καθόλου χρήστες αυτή τη στιγμή συνδεδεμένοι

Πρόσφατα ενεργά μέλη

Εικόνα προφίλ του/της AkiraGr
Εικόνα προφίλ του/της MasterV
Εικόνα προφίλ του/της Jace
Εικόνα προφίλ του/της Paterlazy
Εικόνα προφίλ του/της sp9rK
Εικόνα προφίλ του/της ShadowRush
Εικόνα προφίλ του/της Arceus922
Εικόνα προφίλ του/της Jesteros
Εικόνα προφίλ του/της SM
Εικόνα προφίλ του/της Mike_Tsak
Εικόνα προφίλ του/της kamen
Εικόνα προφίλ του/της mariapesm
Εικόνα προφίλ του/της Gold Luigi
Εικόνα προφίλ του/της nK
Εικόνα προφίλ του/της SpyrosRai
Εικόνα προφίλ του/της GR☆DRACULA
Εικόνα προφίλ του/της Mimakos
Εικόνα προφίλ του/της V3rsed
Εικόνα προφίλ του/της Mr. Boring
Εικόνα προφίλ του/της Teck

Αρχείο Nintendo Next

Ιούνιος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930