Η Nintendo μιλά για τη σύγκριση μεταξύ AAA και indie games

20 Φεβ
Η Nintendo μιλά για τη σύγκριση μεταξύ AAA και indie games

Ο ιαπωνικός ιστότοπος Entertainment Station δημοσίευσε δύο νέες συνεντεύξεις με στελέχη της Nintendo.

Πάμε να δούμε τι είπαν:

 

Η άποψη της Nintendo για τους AAA και indie τίτλους

Οι Yusuke Soejima και Park Masashi είναι οι επικεφαλής της προσπάθειας της Nintendo να προωθήσει τους indies στην Ιαπωνία. Όταν ερωτήθηκαν σχετικά με τις διαφορές των indies με τα συμβατικά παιχνίδια, ο Masashi απάντησε το εξής ενδιαφέρον:

Στις πλατφόρμες της Nintendo, δε διαφοροποιούμε μεταξύ ΑΑΑ τίτλων από γνωστές φίρμες και indie games. Στην πραγματικότητα, συνυπάρχουν ως ίσοι στο Nintendo eShop. Δεν προωθούμε ειδικά τα indie games απλά και μόνο επειδή είναι indies. Αντίστροφα, δε θέτουμε προτεραιότητα στους ΑΑΑ τίτλους, εις βάρος των indies.

 

 

Πώς ξεκίνησε η προσπάθεια εκ μέρους της Nintendo:

Soejima: Καταρχάς, θέλουμε να έρθουν οι developers στη δική μας πλατφόρμα όταν σκέφτονται σε ποιές πλατφόρμες να φέρουν τα παιχνίδια τους. Δεν είναι «στόχος» καθαυτός, αλλά πριν πάρει φόρα το Switch, όποτε βλέπαμε trailers ή αφίσες στα events, οι πλατφόρμες ήταν σχεδόν πάντα τα μηχανήματα των άλλων εταιρειών. Πραγματικά, πουθενά δε θα έβλεπες υποστήριξη για το 3DS ή το Wii U… Ήταν μια κατάσταση στην οποία δε μας έβλεπαν καν σαν πρακτική επιλογή. Έτσι σκεφτήκαμε πως θέλουμε να βλέπουμε το λογότυπο του Switch μαζί με των άλλων εταιρειών.

Park: Ευτυχώς, το Switch έχει δει παγκόσμια επιτυχία. Πιστεύω πως οι ευκαιρίες μας να γίνουμε βιώσιμη επιλογή ως πλατφόρμα. Στο μέλλον, θα θέλαμε να διατηρήσουμε την ορμή. Να γίνουμε πλατφόρμα που για την οποία θα αναπτύσσεται περιεχόμενο από την αρχή, αλλά και στην πορεία της ανάπτυξης ενός παιχνδιού.

 

 

Με προοπτική στο μέλλον

Soejima: Αν ένας δεδομένος τίτλος πουλήσει πολύ καλά, τότε μπορεί να αναγνωριστεί ως ξεχωριστό ΙΡ. Και είναι ωραία όταν ένα τέτοιο ΙΡ αντέχει στη βιομηχανία και γίνεται αποδεκτό από τους καταναλωτές. Ολόκληρη η βιομηχανία των games, όχι μόνο η Nintendo, πρέπει να σκεφτεί το πώς να αυξήσει τον αριθμό των τίτλων που γεννιούνται από τους indies. Τέλος, θέλω να πως πως, παρόλο που τα indie games συχνά είναι δυνδεδεμένα με τον ψηφιακό κόσμο, στην πραγματικότητα αυτό που μάθαμε ως «κοινότητα» είναι πως είναι απίστευτα αναλογικά. Είναι μια σκηνή που δίνει έμφαση στη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων. Αυτό είναι κάτι στο οποίο θέλουμε κι εμείς να δώσουμε σημασία.

 

 

Πηγή

Η Nintendo μιλά για τη σύγκριση μεταξύ AAA και indie games

About The Author
- Ένας βάρβαρος που βγήκε από τη σπηλιά του στο Βορρά για να γράψει για Νιτέντα. Συμφιλιωμένος πλέον με ξυράφια και ψαλίδια, τριγυρνάει τις νύχτες για αθώα θύματα να προσηλυτίσει στο μαγικό κόσμο των video games. Ο γνωστός MasterV ξαναχτυπά.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων